| emipenet a întrebat:

Carțile de dezvoltare personala te pot face mai bogat sau te ajuta sa ai succes in viata? Am citit 3 si chiar mi-au schimbat modul de gandire in bine, doar ca nu stiu sigur cum este, daca e cineva pe aici care a citit multe carti de dezvoltare personala, spuneti-va parerea despre ele.
Funda

Răspuns Câştigător
| Apokales a răspuns:

Da, pot. Intelepciunea psihopatilor de Kevin Dutto, de asemenea el a mai scris si urmatoarele self-help-uri: ABC-ul psihopatului de succes I si II in colaborare cu Andy McNab, parte a doua este mult mai detaliata si cu sfaturi mai folositoare, vei gasi si cateva experimente sociologice in ele foarte interesante. Si o carte mai putin interesanta, dar care si-a cladit faima in jurul unui discurs celebru al amiralului William H. McRaven, si anume "Fa-ti patul". Suna stupid, dar el spune asa: daca iti faci patul asta iti va da un mic sentiment de mandrie care va dura pe parcursul intregii zile, a-ti face patul trebuie sa fie prima ta activitate din zi, cel putin una dintre primele. Cartea este slaba in categoria self-help, dar este interesanta cand vine vorba de povestile din armata si cum multi au trecut de situatii imposibile.
Poftim discursul celebru: https://www.youtube.com/watch?v=3sK3wJAxGfs
Mult noroc!

3 răspunsuri:
| Apokales a răspuns:

Cartile bune te dezvolta din punct de vedere personal, self-help-urile adesea n-o fac. Un self-help bun este cel care iti da sfaturi despre cum ai putea sa te antrenezi pentru a face lucrurile mai usor. Un exemplu este acesta, nu pot sa spun nu cu fermitate, atunci incearca sa spui: "Momentan nu pot" sau "Nu stiu, ma mai gandesc". Eu unul nu suport cartile care iti transmit mesajul impachetat frumos si fara sa spuna ceva concret ca sa te ajute: "Bucura-te de viata", "Opreste-te si mangaie o pisica", am intalnit chestii de genul asta si sunt stupide! Orice carte cu adevarat buna este un self-help, nu doar cele care au scris mare "DEZVOLTARE PERSONALA".

| emipenet explică (pentru Apokales):

Imi poti recomanda cateva carti bune? Ma refer, sa fie cum spui tu (cu sfaturi si din astea) si iti dau funda happy

| Paula2018 a răspuns:

Iti schimba modul de gandire, "citesti" altfel oamenii si ii imtelegi mai bine. Iar ca lider e bine sa ai cunostinte vaste din domeniul asta.