|

Servus lume de pe TPU! Ma gandesc sa scriu o carte... Am 15, dar nu stiu daca am ''cele necesare''... Ma refer la talent...

Am inceput, o sa va un citat, dar e doar o parte din ce am scris. Daca nu va place, va rog nu fiti duri happy Este prima data cand scriu ceva mai lung de doua pagini laughing))

E cam un sfert din cat am scris in total, pe tableta.Seara tarziu. Eu, o fata simpla, cu parul roscat, putin mai lung de umeri... La Alexa acasa. Alexa e o prietena buna, chiar daca uneori are iesiri mai ciudate, defapt, ea e mai ciudata in felul ei. De-asta suntem prietene, nu? Eu o fata introvertita, fara prieteni inafara de ea, iar Alexa o fiinta mereu nemultumita, aspra si tacuta cu ceialti, dar cu mine, este vesela cat de cat - fata de cum e ea de obicei -, vorbeste, iar rar, rosteste si cate o gluma, mai sadica sau mai putin. Casa Alexei este sumbra. Nu ca in filmele de groaza. Mai sumbra. Dar nu in felul acela. Nu are ferestre. Nu stiu de ce. Peretii sunt albi, din loc in loc mai apare cate o pata bej-verzuie, cu un miros intepator.

Bunica ei e o femeie inalta, usor palida, cu ridurile care ii tradeaza varsta... Nu stiu sigur cati ani are, dar e batrana. Foarte batrana. Poarta un palton crem palid cu hainele de pe dedesupt inchise la culoare ca umbra noptii. Dansa este mereu mintita de Alexa, desi ea mereu spune verde-n fata orice oricui...dar nu si bunicii ei. O minte cand vine de la scoala, spunandu-i ca venim de la biblioteca, cand venim de la biblioteca ii spune ca venim de la scoala. Dar totusi, ea stie mereu adevarul. O cunoaste prea bine.

Alexa are o pisica neagra, cu ochii verzi, un verde ca iarba aproape uscata. Mata doarme pe soba calda, care niciodata nu frige, mereu focul din ea e slab. Mirosul de fum, un fum dens, dar cu miros nu foarte neplacut, se imprastie adesea prin incaperile seci ale casei, dand o senzatie de comfort. Dar doar aici. Altundeva fumul nu e bine-primit.

Eu si Alexa stam si ne uitam la un film. Nu stiu exact ce film, cred ca e drama. Defapt ar trebui sa ne uitam, dar intre timp ne jucam carti, pe lumina palida a televizorului alb-negru. Are si color, dar ei nu ii place. O spun si o sa o mai spun : Alexa e ciudata. In felul ei. Imi doresc sa stiu ce gandeste, ce e in sulfetul ei, dar cand o intreb imi raspunde raspicat : NEGRU. Cand aud asta ma trec fiori reci.

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu stiu daca ai talent, dar ai indemanare, stii sa tii omul prins, asa ca mai scrie, dar nu neglija sa inveti cum se scrie si sa citesti literatura buna.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ca să scrii o carte trebuie să cunoști foarte bine gramatică și literatură. În cazul de față a limbii române. Bagă și dialoguri.
Succes!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

E ok

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eventual un film, fiindca la cum spui totul fara detalii, parca urmăresc un documentar, nicidecum sa citesc o carte.

P.S.: "Zău că "de" şi "fapt" nu insistă să se ţină de mână! Cel mai bine stau separaţi de-un spaţiu!
De (sau în) fapt = (care este) în realitate, efectiv."

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ai acel stil enervant pe care îl folosesc toți scriitorii de duzină.
„Eu, cutare..."
Ce îți recomand este să citești cărți și dacă chiar îți dorești să scrii și ceea ce scrii să fie și de calitate, axează-te pe subiecte mai serioase, îmbogățește-ți vocabularul, creează imagini care să te atace vizual, olfactiv, tactil, etc. Relatează la persoana a III-a în cazul în care nu te-ai prins ce ai de făcut și personajele tale tot limitate sunt și, dacă totuși mă asculți și chiar vrei să provoci oamenii la gândit prin ceea ce scrii, poți relata și la persoana I, drama existențială a unui personaj. Ideea e să ai profunzime, care se obține prin studiul unor cărți dacă nu de filosofie, unde să se găsească influențe filosofice. Dar până la urmă tu decizi ce public vrei să atragi, important e să îți citească cineva cărțile, indiferent de cantitatea de neuroni din creier, decât să nu le citească nimeni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

E foarte frumos continua! si da-mi numele cartii cand o faci ok?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este cam seaca ii trebuie putina actiune, drama si dialog...ce folosesti tu este mai mult descriere.....credema si sora mea scrie o carte si are de toate in ea:si groaza, actiune, drama, dialog, si multa actiune.......incearca si tu! NOROC! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează