| SporeBox a întrebat:

Slaut TPU! Incerc sa scriu o poveste. O trilogie mai exact. Doar ca nu stiu ce o sa fac cu ea dupa ce o termin happy. Daca vreau sa fie vanduta in magazine platesc ceva? Cat mai exact? Cu aproximatie.

Răspuns Câştigător
| Raven a răspuns:

Poți încerca să publici pe wattpad. Scriitori azi faimoși au publicat întâi pe wattpad, vezi cazul Cristina Chiperi și trilogia My dilemma is You, Anna Todd și seria After, după care s-a făcut film, Taran Matharu și seria Invocatorul, ca să-i numesc doar pe cei care au fost traduși la noi.
Oricum, dacă vrei neapărat s-o vezi tipărită pe suport de hârtie, uite aici pașii
http://booknation.ro/cum-se-publica-o-carte-1-etapele-publicarii/
http://booknation.ro/cum-se-publica-o-carte-3-self-publishing/
Ai aici edituri care au publicat mulți autori tineri
http://www.quantumpublishers.ro/cum-public
https://www.librex.ro/vrei-sa-devii-autor-librex.htm
o editură self publishing
http://www.editurahoffman.com/
La fel de bine, ai putea trimite manuscrisul și celor de la Nemira dacă te încadrezi în genul literar pe care îl publică ei de obicei. Deși se zice că e bine să începi cu edituri mai mici
http://booknation.ro/cum-se-publica-o-carte-2-editurile/
Ca să nu ți se fure subiectul/cartea, se obișnuiește să trimiți editurii primele trei capitole și un alt capitol mai de pe la mijlocul cărții dar în care se întâmplă ceva crucial, spectaculos.

7 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Varianta 1.
Ceea ce scrii este considerat de editor foarte valoros, și el consideră ca se va vinde. În acest caz va face un contract cu tine în care dta vei primi o parte din vânzări, și cedezi lui dreptul de autor ( copyright). Atunci se va ocupa el de toate.
Varianta 2. El decide că nu își asumă riscul unei investiții în creația ta. Atunci, toate cheltuielile îți revin. Trebuie să plătești lui edidtarea cărții, ca să arate ca o carte, cheltuieli de tipărire, etc. Apoi cartea e a ta, poți să faci ce vrei cu ea, este o marfă, pe care o poți oferti unei librării spre vânzare. Ai la concurență 20000 de titluri pe rafturile unei librării mari.
Cât te costă depinde de câte pagini are cartea ta, câte exemplare vrei să scoți, etc, nu se poate da o cifră nici cu aproximație.

| Celcestietot a răspuns:

Pai depinde de mai multe, și despre ce vrei să o faci (doar un mic detaliu dacă se poatewinking ). Nu știu dacă vrei să faci roman sau sa fie benzi desenate, acum depinde cum ți-am mai ziswinking.

| SporeBox explică (pentru Celcestietot):

Vreau sa il fac roman. Cat despre ce contine e complicat. Lupte, decese, pierderi, puteri magice, explozii de putere. Intelegi tu.

| Celcestietot a răspuns (pentru SporeBox):

Uite, poți publica mai întâi prima parte a romanului, și dacă îți iese le poți publica mai apoi și pe celelalte două. Ca să atragi cititorul să cumpere romanul pune o copertă interesantă, sau plătește pe cineva să o facă. Și treaba cu publicatul, poți găsi un sponsor care să multiplice și/sau să o promoveze, și să îi dai un anumit procent din câștig, de exemplu 10%. Sper că ceva de genul ți-a fost folositor! Oare te-a ajutat cu ceva (poți să-mi spui!)?

| SporeBox explică (pentru Celcestietot):

Nici un raspuns nu mi-a fost inutil. Mi-au fost utile si raspunsurile voastre si search-urile pe care le-am dat pe net. Normal ca mi-a fost util raspunsul tau.

| Celcestietot a răspuns (pentru SporeBox):

În regulăwinking.

| supadeceapa a răspuns:

Depinde de editura care te publică. Dacă mergi pe self-publishing trebuie sa te promovezi singur, deci e și mai scump. Nu prea îți scoți banii, în orice caz.