|

Sunt clasa a 11-a si nu stiu cum sa rezolv subiectul 2 de la simularea de maine, acesta presupune incadrarea unui text la prima vedere intr-un curent literar. Cerinta de la subiectul 2 din modelul de simulare suna asa:,, Prezinta in minimum 50 de cuvinte, semnificatiile textului urmator, evidentiind doua trasaturi ale romantismului'' si se dadea poezia Melancolie de Mihai Eminescu.Stiu trasaturile tuturor curentelor literare dar nu stiu cum sa incep, cum incep? o prima trasatura ar fi..., si daca cere semnificatiile ce zic?

1 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Pe noi profa ne-a invatat in felul urmator, incepi asa:
Textul "Melancolie" scris de Mihai Eminescu aparţine genului liric, deoarece exprimă in mod direct gândurile, ideile si sentimentele autorului, este prezent eul liric si marcile sale lexico-gramaticale, verbe (iar aici dai exemple din text de verbe la persoana 1 si a 2 a, sper sa nu ma insel) si forme pronominale (aici la fel, dai exemple, cum ar fi mie, mi, tie etc.)
Expresivitatea este data de îmbinarea figurilor de stil si a imaginilor artistice (aici, la fel, dai exemple de figuri de stil si spui ce sunt, epitete, metafore, si specifici de care imagine artistică e, imagine vizuală, auditivă, olfactivă)
Iar in încheiere poţi sa scrii trăsăturile romantismului. Spre exemplu. O trăsătură a romantismului este... O alta trăsătură a romantismului poate fi...
Cam atat, eu una asa am sa fac.
Sper ca te-am ajutat. Bafta! happy

1 răspuns: