|

Va rog sa-mi da-ti si mie o definite a textului liric

3 Raportează Evaluează
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Textul 'Liric' este un text care se refera la poezie, prin excelenta.Asta nu inseamna ca nu exista pasaje lirice si in romane epice. Daca ar fi sa dau o definitie, in sens strict si kantian, as zice ca: Textul Liric este acel text care descrie in termeni metaforici, dezlegati de realitatea matematica a unor stari, ( efuziuni) ce transced descrierile epice!
Sa dau un exemplu: un scriitor epic ar spune ca toamna cad frunszele din copaci, si aceasta cadere ii poate aminti de caderea soldatilor in razboiul X si ca asta seamana cu majoritatea oamenilor care sunt deznadajduiti.
Dar, liric, un poet EXCEPTIONAL ca PUSKIN ar zice"
"Multi ca frunza toamna-n vant"
In cateva cuvinte iti creaza imaginea care daca era epica, trebuia sa folosesti o gramada de cuvinte, comparatii, etc. Deci:
Definitia lirismului ar fi:
A descrie sugestiv ( poetic), in cateva sugestii, frizant figurile de stil, imagini imposibil de descris in plan epic!
Ceva in acest gen, ramane sa-ti aduci si tu o contributie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut! Cred ca mai bine spus este ''genul liric''. Intra pe https://www.scribd.com/doc/125692256/Genul-Liric-Trasaturi-Si-DEFINITIE. Sper ca asta este ceea ce iti trebuie si ca o sa te ajute!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Textul X apartine genului liric, deoarece autorul isi transmite in mod direct idei, sentimente, ganduri etc, prin intermediul figurilor de stil si al imaginilor artistice.
Definitia trebuie aplicata concret si poti s-o mai imbunatatesti tu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează