|

Voi ce parere aveti cu privire la urmatorul lucru:In fiecare descriere,pe coperta unei carti motivationale/de dezvoltare personala/dezv spirituala scrie ca cele spuse in carte daca le practici iti schimba viata,gandirea,modul de a privi lucrurile,te transforma in bine, te schimba in bine, te vindeca..acum vreau sa va intreb pe voi,ati citit o astfel de carte si ati avut un mic castig din asta? V-a ajutat macar una in vreun fel? Sunt de folos cartile de genul sau e totul pur comercial si de fatada, ca in multe cazuri.A transformat pe cineva in bine dupa cum se lauda ei, aceste carti?Deci ce parere aveti despre cartile din categoria asta:de dezvoltare personala/spirituala sau motivationale.Aduc un minim beneficiu astfel de carti sau e vreajeala pur comerciala?

4 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Aduc beneficii bineinteles, orice carte citesti iti aduce beneficii. Faza e ca dupa ce citesti cartea nu ti se schimba viata ci mai degraba gandirea ta care te va determina mai tarziu sa iti schimbi viata. Cum? De obicei cartile motivationale si de dezvoltare personala nu iti vand leacuri si metode magice, te invata cateva lucruri elementare de psihologie sau gandire dar nimic iesit din comun. In schimb, ce trebuie sa iei mai degraba in calcul sunt personajele din carte, deoarece vezi prin ce au trecut, vezi ce greseli au facut, cum au trecut peste greseli si ce gandire au avut dupa ce au trecut de acestea. Trebuie foarte bine sa vezi modul lor de viata si stilul lor de a gandi, pentru ca toti in aflam in situatii dificile si toti abordam altfel problema. Eu am luat un exemplu din cartea Putere nemarginita de "Anthony Robinns", in care povesteste despre fondatorul KFC-ului, cum era el trecut de 50 de ani si fara bani, cum a incercat el sa mearga la zeci de restaurante cu o reteta inventata de el dar mereu a fost respins iar in final a fost acceptat de un restaurant iar reteta lui a devenit faimoasa si a castigat si mult. Lectia era: ca nu conteaza cat de dificil e ceva sau cat de batran esti sau in ce ipostaze te aflii, daca esti suficient de insistent, intr-un final vei reusi.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Revino la realitate. Scoate nasu' din carti, iesi afara, da-i piept cu problemele, cu realitatea si ai sa vezi dezvoltare psihica atunci.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da depinde ce logica ai ci cum constientizezi... unele carti iti pot schimba gandirea radical.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cartile sunt excelente pentru dezvoltarea ta personala si mintala, dar pana la urma totul depinde de tine, daca vrei sa inveti vei invata, daca vei pune la indoiala fara sa cercetezi nu vei invata nimic constructiv, doar sa fi un snob.Eu iti recomand o carte care mie personal mi-a deschis noi pasaje in catacombele lumii moderne, e foarte scurta avand 148 de pagini, o poti citi foarte repede dar eu am terminat-o in mai mult de o luna deoarece la fiecare pagina gasesti ceva care te pune pe ganduri si te face sa meditezi asupra aspectelor prezentate, luminandu-ti mintea si provocandu-ti o eventuala revelatie, este vorba de cartea Zambeste Fricii de Ghogyam Trungpa.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează