Bucurestenilor le place muzica de opera Vino sa te convingi la Concertul Aniversar „I LOVE VERDI"

Bucurestenilor le place muzica de opera
Vino sa te convingi la Concertul Aniversar „I LOVE VERDI"

Concertele şi evenimentele de popularizare a muzicii clasice şi de operă au atras ȋn sălile de concerte, ȋn ultimii ani, public tânăr şi numeros, lucru care se vede uşor ȋn fotografiile de la spectacolele Fundaţiei Calea Victoriei. Muzica scrisă cu pasiune şi sinceritate, interpretată de o orchestră de tineri profesionişti, emoţionează, animă şi oferă bucurie celor ce o ascultă, indiferent de modă sau epocă.

 

Ȋn 4 aprilie, la Sala Radio, Fundaţia Calea Victoriei te provoacă să descoperi operele celui mai iubit compozitor italian, la Concertul de Gală ”I LOVE VERDI”. Soprana Irina Iordăchescu, tenorul Hector Lopez şi baritonul Ionuţ Pascu vor da viaţă personajelor celebre şi mereu actuale din Traviata, Rigoletto, Aida, Nabucco, Trubadurul şi Forţa destinului.

Verdi era capabil să se transpună ȋn pielea fiecăruia dintre personajele sale şi să le facă să vină ȋn faţa oamenilor ca nişte oglinzi mobile sonore. Spectatorii ȋl iubesc atât de mult pe Verdi pentru că se pot identifica foarte uşor şi foarte repede cu personajele aflate ȋn faţa lor”, spune dirijorul Tiberiu Soare sub a cărui bagheta se va desfăşura concertul.

 

Concertul ”I LOVE VERDI” este primul eveniment din cele pe care Fundaţia Calea Victoriei le organizează ȋn 2017 pentru a sărbători 10 ani de activitate. Ȋn ultimul deceniu, Fundaţia a organizat cursuri, conferinţe interactive şi concerte cu scopul de a educa şi ȋmprieteni publicul cu muzica clasică. Peste 300 de liceeni şi studenţi au beneficiat de gratuitate la aceste evenimente, mulţi au devenit apoi spectatori pasionați ai Operei sau ai Sălii Radio.

 

Dacă vrei să fii ȋn sală ȋn 4 aprilie şi să te bucuri de acest concert, nu uita să-ţi iei din timp bilet, pentru pentru că trei sferturi din sală este deja ocupată.

Biletele la Concertul de Gală „I love Verdi” se pot achiziţiona numai prin reţeaua Eventim: magazinele Vodafone, Orange, Germanos, Carrefour, librăriile Cărtureşti şi Humanitas, benzinăriile OMV sau online, de aici.

Evenimentul este realizat cu sprijinul Bondoc & Asociatii, Sloop,  7Card, Grand Hotel Continental, Aqua Carpatica şi al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Detalii la adresa contact@victoriei.ro sau telefon 021-321.30.22

Parteneri media : TVR 3, Radio România Muzical, Radio România Cultural, eJobs, Metropotam, RFI RomâniaHotnews, Psychologies, Unica, Revista CARIERE, Cinemagia, Bucharest Gentleman, Bucharest City App, Igloo, Şapte Seri, Bookblog, Bucureştii Vechi şi Noi, Bookhub, Zile şi Nopţi, Suplimentul de Cultură, Infomusic.

***

Fundația Calea Victoriei este singurul loc din București în care te poți dezvolta cu ajutorul artei și culturii și în care întâlnești cea mai mare varietate de cursuri și evenimente culturale. De peste 10 ani inspirăm prin arte și cultură și susținem tinerii talentați. Am reușit să ducem o muncă de pionierat în felul în care se organizează evenimentele culturale și, în timp, am devenit o academie în cadrul căreia peste 100 de cercetători, artiști și traineri s-au format ca lectori.

 

Ne mândrim cu peste 50 000 de cursanți care au participat la proiectele noastre și cu peste 2000 de tineri care au beneficiat de burse (participare gratuită la cursurile preferate). Mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în toți acești ani: Cercul Militar Național, Grand Hotel Continental, Universitatea Națională de Muzică din București, Banca Națională a României, Teatrul Odeon și Muzeul Cotroceni.

10 răspunsuri:
| BlackRose03 a răspuns:

Oh,ma lasi? M-am saturat sa aud toata ziua de Bucuresti.Doar pentru ca e capitala Romaniei nu ar trebui sa se organizeze toate marile evenimente acolo.E un oras ca oricare altul, doar ca e mai poluat, mai "bombardat" de coruptie si mai plin de soferi nebuni.Mai mult ne fac de ras in strainatate...

| Vinsieu a răspuns:

De ce astfel de evenimente se organizeaza DOAR in Bucuresti? De ce nu se fac si in tara, mai ales in orasele care nu au filarmonici, teatre?

| anonim_4396 a răspuns (pentru Vinsieu):

Pentru ca Bucurestiul e tatal lor.
cica Romania nu se va mai numi asa, se va schimba numele in Bucuresti.

| Kingsley a răspuns (pentru anonim_4396):

Eeeh nici chiar asa. In Bucuresti au o audienta mai mare, decat in restul oraselor, si automat un castig mai mare, deoarece in Bucuresti sunt cele mai mari venituri.

| Vinsieu a răspuns (pentru Kingsley):

Asadar, totul se limiteaza la bani, nu la educatie!
Daca s-ar face o educatie (culturala in general, dar mai ales muzicala) si in provincie, ar avea si acolo incasari mai mari.

| Vinsieu a răspuns (pentru anonim_4396):

Iata dovada ca ai nevoie de astfel de evenimente. Raspunsul tau arata ce fel de educatie ai!

| LtCat a răspuns (pentru Vinsieu):

Și tu crezi că ei vin doar din plăcerea de a educa oamenii? Niște bani în plus să știi că nu strică nimănui.

| Vinsieu a răspuns (pentru LtCat):

Asta e proasta mentalitate la romani! Bani multi si rapizi, daca se poate chiar fara munca. Gandeste ca daca ii vor educa, pe viitor vor merge la concerte in mod regulat si in numar mare. Nu vor fi doar "niste banuti in plus" ci incasari consistente.

| LtCat a răspuns (pentru Vinsieu):

Da, dar incasarile vor fi si mai mari in Bucuresti unde cu siguranta se duce mai multa lume.

| Vinsieu a răspuns (pentru LtCat):

Da, dar de ce se duce mai multa lume? Tocmai pentru ca in Bucuresti au deja o educatie in acest sens. Si asta s-ar putea generaliza.