| Joey8 a întrebat:

Bună, întrebare pentru rockeri!
Cum a intrat semnul Manocornuto în cultura rock?
Știu că sunt mai multe genuri / subgenuri de rock : metal, trash-metal, black metal, rock & roll, etc!
Nu prea le cunosc eu bine pe toate!
Știu doar că rockul a început de la Elvis Presley încoace!
Că el e / ar fi tata rockului, sau mai bine zis rock & roll-ului!
Dar știu că au fost și alți / altele!
Dar care a fost tranziția totuși de la Elvis, la Metallica de exemplu?
Și de ce fanii de la concertele cu Metalica ridică semnul Manocornuto?
Mai ales că Metallica nu sunt genul acela de "sataniști" gen Dimmu Borgir, sau Gorgoroth!

2 răspunsuri:
| TheKaramazov58 a răspuns:

Ronnie James Dio era cunoscut pentru popularizarea semnului coarnelor în muzica Heavy Metal. El a susținut că bunica sa italiană a folosit manucornuto pentru a îndepărta ochiul rău (care este cunoscut în Italia sub numele de malocchio). Dio a început să folosească semnul la scurt timp după ce s-a alăturat trupei de metal Black Sabbath în 1979.

| Anonim3045 a răspuns:

Pentru mine, acel semn reprezintă libertate, viață trăită din plin, lipsa prejudecăților și lipsa fricii de a fi și de a face exact ceea ce îți dorești. Muzica rock / metal transmite genul ăsta de mesaje, de-aici toată treaba. Legat de ce ai zis tu cu "satanismul", nu are neapărat legătură directă. Există, într-adevăr, mesaje subliminale ascunse în versuri care fac referire la ocultism, filme horror, iad, automutilare și chiar Satana. Dar mulți înțeleg greșit mesajele. Atât Gorgorth, cât și Dimmu Borgir, fac o muzică extrem de inovativă și inteligentă (dacă înțelegi cu adevărat povestea din spatele versurilor, a vizualelor și a muzicii în sine). Mi se pare extrem de superficială abordarea asta și punerea ei în problemă ("sataniștii ăia"), când de fapt e mult mai mult decât atât.

Și Elvis nu a fost primul cântăreț rock&roll, acest gen muzical a fost prima dată abordat de artiști afro-americani (vezi Chuck Berry, Little Richard, Fats Domino, Bo Diddley și alți artiști asemănători care l-au inspirat pe Elvis Presley). Este considerat a fi "Regele Rock&Rolului" pentru realizările uriașe și muzica foarte bună produsă, dar nu a fost primul care a făcut-o.
Nu poți compara rock&rolul cu thrash metalul apărut ulterior, care derivă din heavy metal tradițional și NWOBHM (New Wave Of British Heavy Metal), ultimul fiind puternic inspirat și influențat de formații ca Black Sabbath și Led Zeppelin (formații de referință pentru orice gen muzical rock sau heavy-metal). Cam de la Black Sabbath încoace a început să fie încetățenit semnul respectiv în muzica asta, adică de prin '70. Ce a fost înainte de ei, are legătură cu rockul clasic, rockabilly, folk rock eventual, blues rock, rock experimental, garage rock și bineînțeles, rock&rolul care sună destul de diferit de ceea ce numesc mulți ignoranți ca fiind "muzică rock", ei având în vedere muzica heavy-metal de fapt.