| WhiteWolf7 a întrebat:

Dupa parerea voastra, de ce cantaretii obisnuiti scot atatea cantece pe an, pe care lumea le uita oricum in5-6 luni, iar melodii precumThe unforgiven(Metallica), Thunderstruck(AC/DC, sper ca am scris corect titlu:d), Metal Warriors(Manowar) etc., au supravietuit cand Tata Timp a trecut pe langa aceste melodii si formatii si altele asemenea(Black Sabbath, Led zeppelin, Megadeth si asa mai departe)?

Răspuns Câştigător
| TeoPT a răspuns:

Pentru că în muzica mediatizată azi nu se mai pune suflet. Totul se face pe calculator cu voce modificată, când e nouă melodia răsună peste tot și toți cocalarii cu ea la maxim că "vaaai ce faina e" În câteva luni se plictisesc de ea și nu o mai ascultă niciodată. E și normal să se plictisească, alea sunt sunete fără rost, făcute pentru niște bani în plus, aia nu e muzică.
Melodiile de la Metallica, AC/DC, Black Sabbath etc. au rezistat deoarece chiar s-a pus suflet în ele, când le-au compus au făcut-o din pasiune, nu numai pentru bani. E muzică care îți transmite ceva și din care poți înțelege ceva, de aceea e nemuritoare. Au un farmec aparte, nu sunt doar niște sunete amestecate fără rost. Melodii precum "The Unforgiven" se ascultă și azi și se vor mai asculta cel puțin 30 de ani de acum încolo, pe când ultimele hit-uri ale lui Inna și Puya, la vară nu le mai ascultă nimeni, pentru că nu au ce asculta. Ei spun (cei care ascultă astfel de gunoaie) că muzica din ziua de azi e cool, tare etc și că muzica veche e oribilă, demodată, nici bunica nu o mai ascultă etc. Dar tot ei sunt ăia care spun că se plictisesc de melodii și nu mai au ce asculta. Ei se cam contrazic singuri. Atât îi duce mintea să facă.
Prin comparația pe care ai făcut-o tu orice prost poate înțelege cum a scăzut calitatea muzicii în prezent, că acum oricine poate fi un artist de renume mondial pentru că a scăzut și inteligența oamenilor. Acum toată lumea crede că dacă nu ascultă manele și ascultă house înseamnă că ascultă muzică bună și sunt oameni culți. Mama îmi zicea că, în clasa a opta, colegii ei ascultau Black Sabbath, Metallica, AC/DC și vorbeau foarte mult despre ei. În aceeași clasă, după 29 de ani, nu aud decât de Puya, Inna, Narcotic Sound, Justin Biberon etc. mai aud uneori fraze de oameni bătuți în cap gen "ee. si muzica aia rock de satanisti, cine naiba asculta porcaria aia?"
Astea sunt vremurile, dacă îți dorești să nu fi fost așa, cumpără-ți un MP3 și desprinde-te din lumea muzicii de c*cat.
Real music will never die!
Baftă

10 răspunsuri:
| LastChance a răspuns:

Pentru ca ceea ce se numeste muzica acum...adica smiorcaieturile unora si pitigaieturile alora sunt in mare parte la fel, iar lumea se plictiseste. Cand vad ca piesa nu mai are succes, ce sa faca? Scoat alte melodii cu acelasi negativ, dar cu versurile putin schimbate. melodiile "old school"(sa le zic asa) oamenii le apreciaza(care asculta) pentru ca au ceva ale lor, sunt originale. Versurile transmit cu adevarat ceva. Cum ai putea sa te plictisesti vreodata de Metallica sau de AC/DC? De fiecare data cand ascult melodiile trupelor aceastea (bine, mai sunt si altele) parca imi plac mai mult. Ar fi multe de zis, dar ma rezum la atat.
Keep rocking!

| Alecssa a răspuns:

Deoarece popo-pitzy-songurile sunt melodii comerciale. Acesti "artisti" nu i.au chitara in mana si isi canta oful de pe inima, ei stau in studio si isi sparg creierii sa scoata o melodie buna pana la ora 16:00 care sa le aduca multi bani in buzunar.melodii ca wild of change (Scorpions) november rain (Guns n Roses) etc. sunt melodii catate cu suflet si din suflet in care oricine se poate regasi. Sper ca te.am lamurit big grin. NoROCK!

Răspuns utilizator avertizat
| WhiteWolf7 explică:

Mersi, nu eram nelamurit ci doar curios sa vad parerea voastra.Pestrea,de cand iti pasa tie de intrebarile si discutiile mele despre rock?

| WhiteWolf7 explică:

VA URASCCC.Mereu imi dati numai raspunsuri perfecte si nu stiu cui sa dau funda. Astept vreo 20 de raspunsuri si vad dupa aia.

| WhiteWolf7 explică:

Da, bineinteles ca stiu de Metallica, doar sunt trupa mea de suflet, si deja am un mp3. Oricum, de ce sa las garda jos ascultand doar la casti muzica, de ce sa le dau lor satisfactie, sa creada ca ceea ce asculta ei e mai bun decat ce ascult eu? Dai naibii sa ma suporte si sa invete ca au de unde (deja am convertit vreo 3 de la rap la rock, in primul semestru).

| KodrutZ a răspuns:

Hai mai, nu iei si pui Unforgiven sau Thunderstruck, care sint mai mult radio hits (ultimul, mai ales) linga nume de trupe care deja te duc cu gindul la o piesa sau mai multe din prima - Paranoid, Stairway to Heaven, Symphony of Destruction...
P.S. Mai degraba as merge pe Nothing Else Matters si Highway to Hell daca e vorba sa mentionam piese care se identifica cu numele trupei...

| simf a răspuns:

E valabil si pentru carti, pictura.
1. depinde in ce masura compozitorul se pliaza pe posibilitatea de receptare a publicului. crezi ca daca ar fi aparut thunderstruck in 1848 il aprecia cineva?
2. cand o melodie e de calitate muzicala indoielnica, doar slagaroasa, apare si dispare fara urme.
exemplele tale - rock - chiar daca se adreseaza unui public de nisa, au devenit deja "clasice ale genului".
pune-ti intrebari, dar asculta in continuare rockhappy

| username_5501 a răspuns:

Melodiile enumerate de tine sunt facute de trupe care s-o chinuit sa ajunga unde sunt.Un cantaret din zilele noastre este gasit de producatori piesele lui sunt facute de altcineva i-ar el trebuie doar sa cante are tot asigurat dar ei nu au facut nimic sa ajunga celebri si totusi sunt. Poate sti povestea celor de la Metallica.Ei au trcut prin chinuri ca sa ajunga mari traiau cu 5$ pe zi.Si piesele lor sunt gandite si inspirate de undeva nu scrie aiurea.

| MikiPiki a răspuns:

Cantareti obisnuiti sunt infometati.Vor bani.Iar trupele enumerate vor sa incante lumea