| Dragosdoar a întrebat:

Hei. Sper sa nu para ca jignesc gusturile cuiva aici,dar ma tot intreb de ce se consuma atat de bine manelele astea?
Ma uit la Dani Mocanu asta. Ce-l asculta lumea. Si nu-l asculta numai astia de la tara,Il asculta tot felul de oameni,si tineri,am auzit si la studenti prin camine In boxe la maxim.

Dupa,am vazut ca se mai vinde foarte bine rapu/hip-hopu. Bugi Mafia,Parazitii merg bine pe paine cu un Dani Mocanu sau Tzanca Uraganu,am vazut la multi combinatia asta. Acuma,mai nou, stilurile au fuzionat, stie toata lumea de Trapanele.

Nu vreau sa zic ca astea sunt chestii nasoale, ca n-ai cum sa te impotrivesti gusturilor societatii, dar ma tot miram asa ca daca stau sa ma uit la ultimii 20 de ani in Romania trendu a ramas cam acelasi. Manele/rap (hai, am exculs muzica comerciala de la radio, ca aia zicem ca e populara si mult ascultata pentru ca e data repetitiv la radio)

5 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Eu sunt nascut in anii 90, pe la 6 ani ascultam pe MTV greii rapului fie ca e vorba de run dmc, sau preferatii mei cei care faceau gangsta: 2pac, snoop, dr.dre, eminem, coolio si altii 1000
Ce crezi si azi in boxe tot rap imi suna, de ce? nu-s un cocalar infect si destest tot ce inseamna manele si cei care le canta si promoveaza, sunt roman si sunt mandru de asta, toti romanii ar trebui sa asculte un stil romanesc sau strain dar de calitate, nu infectii muzicale precum manelele!
Imi vine sa rad cand unii cara porumb cu caruta si asculta pe laudarosi precum dani mocanu sau tzanca uraganu care se lauda numai cu bani, masini si femei... daca am ascultat pe cineva manelist e fenomenul romeo fantasticku ca ma face sa rad cu prostiile ce le debiteaza, chiar te fac sa te simti bine prostiile ce le canta...manele ropno laughing

| GabiDumitrescu a răspuns:

Asta e nivelul de educatie, la asta sunt expusi copiii intens de la cea mai frageda varsta. Daca doar asta stiu, crezi ca se vor apuca de unii singuri sa caute muzica clasica, jazz, metal, ambientala, alte chestii cu mult mai greu de digerat decat mouse-music-ul cu versuri la nivelul clasei a doua si un refren din trei note?
P.S. Nu amesteca Parazitii cu laturile celelalte. E ca si cum ai pune icre negre cu mici de aia infecti de la Kosarom in aceeasi farfurie.

| Dragosdoar explică (pentru GabiDumitrescu):

Da,stiu ce zici. Da nu mi se pare ceva legat neaparat de nivelu de educatie, cat mi se pare ceva de mentalitate. La noi, manelele sunt un trend, dar ce ma intriga pe mine e ca trendu a ramas acelasi

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Dragosdoar):

E legat de educatie, crede-ma. Daca ai umblat pe la scoli/licee/facultati o idee mai rasarite sigur ai avut si colegi sau macar vreun profesor care sa te expuna unor muzici mai elevate, nu maimutarelilor astora de doi bani... P.S. Trendul, la nivel global, e sa se manince excremente. Mii de miliarde de muste si alte insecte fac asta. Urmam trendul sau ne vedem de ale noastre? happy

| Mosotti a răspuns:

E f simplu de ce se consuma bine manelele, ca suna melodios si frumos la ureche pentru multi, de aia.
Si Dani Mocanu daca canta placut, multi il asculta, nu e logic?

Eu ascultam manele si in timp ce lucram la mate tema acasa in facultate. Unele imi plac, dar alea care canta dragostea, nu alea care canta banii, ca alea nu-mi suna frumos.