Eu cred ca rapul nu se bazeaza pe calitatile vocale ci mai degraba pe mesajul pe care il transmiti si cum o faci si pe atitudinea pe care o ai. Consider ca, inainte de toate, rapul este un curent, un mod de a fi si nu un gen muzical, nu stiu daca ma explic. Ai observat marii rapperi. Au acel ceva care te face sa ii asculti, sa le intelegi mesajul, sa ii placi. Dar acei mici rapperi i-ai ascultat? Sunt unii care nici macar nu cred in ceea ce spun si se cred rapperi doar daca au o privire feroce, haine largi si mult tupeu. Ai grija ca sunt si rapperi necunoscuti care pot fi denumiti mari rapperi.
In privinta vocii tale, daca, printr-o sansa a vietii ai reusi sa devii rapper profesionist, exista autotune-ul.
Nu prea conteaza, mai mult conteaza mesajul si atitudinea ta, dar ar cam trebui sa ai si o voce mai coborata sau groasa pentru ca te ajuta
Trebuie sa le ai pe ambeleRap-ul totusi nu pune accent pe voce, dar iti trebuie daca vrei sa impresionezi! Nu poti sa imi dai inregistrarea? Sau ai skype? Imi canti pe skype
serios!
Eu am inregistrat si cu microfonul de la casti, si cu microfon de studio. E diferenta de la cer la pamant. Rapul nu il poate face oricine, trebuie sa stii sa CAZI pe beat, sa canti repejor, sa stii ce canti, sa iti exprimi sentimentele si trairile pe foaie. Asculta si piesa mea, dati cu parerea mersi :http://www.youtube.com/watch?v=bnzjh8ijjgQ
AntonioFaraBaniDeRas întreabă: