|

Pentru ascultatorii de hip-hop, credeti ca exista rapperi(vorbesc de cei talentati) si care nu canta despre femei, bani si dusmani ca manelistii? Credeti ca sunt un fel de poeti dar intr-un stil mai rudimentar? Eu asa ii consider pe Cedry2k,Sisu,Nimeni Altu,Deliric.E ok sa ii incadrez ca poeti, scriitori? Cred ca daca nu faceau muzica, faceau proza sau poezie

4 răspunsuri:
| a răspuns:

laughing Sincer,mi se par niste oameni frustrati de viata care dau vina doar pe politica pentru starea joasa a societii in care se afla. De ce sunt doar politicieni de vina, de ce doar ei sunt crve, hoti si criminali? Oamenii de rand au si eu vina lor, intr-o proportie mai mare sau mai mica, pentru stare deplorabila a unei tari.
Poezie rap-ul celor care i ai enumerat mai sus? Nu cred se poate numi asa ceva

| a răspuns:

După mine și alți oameni, cuvântul rap este un acronim, RAP = Rhythm and poetry (ritm și poezie).
Piesa cult "The message"/" Mesajul", lansată în 1982, este prima din istoria muzicii rap care descrie fără concesie condițiile dure de viață din ghetourile newyorkeze de la începutul anilor 1980, într-o epocă în care hip-hop-ul era doar o muzică de petrecere dar în zilele noastre muzica rap nu mai este doar o muzică de petrecere, rap-ul este o poezie îndrăzneață, tăioasă. Atât de tăioasă încât supără sau dă de gândit.
Revenind la întrebarea ta, da, îi poți considera poeți și îi poți include într-o antologie a generației lor.

| explică (pentru OttoVonAegyssus):

Ascult melodia aia de fiecare data cand alerg, daca te referi la cea cu GrandMaster Flash.Asa era inainte, se vorbea de problemele societatii, azi este la moda egorapul, rapul despre tine despre cati cm ai in pantaloni si ce masina conduci.
Eu ii consider poeti pentru ca pot sa rimeze fraze lungi si sa creeze puzzle-uri de cuvinte si in acelasi timp sa vorbeasca de lucruri reale si care ne afecteaza pe toti precum aici :
https://www.youtube.com/watch?v=syGLnZw5xKI

| a răspuns (pentru anonim_4396):

Aștia din generația nou cântă despre ceva fantezi... Mai sunt câțiva care cântă despre problemele reale, dar sunt rari, din ce în ce mai rari.