| Cedry2k8 a întrebat:

Salut, am un sistem Genius 5050 5.1, si nu stiu cum sa bag cablurile sa se auda bine boxele. Adica, daca le pun cum mi-a zis cel de la care le-am cumparat, se vor auzi doar doua boxe. Am un cablu care duce in laptop si la capatul lui doua mufe : una rosie si una alba. Momentan le-am pus la categoria de sus a mufelor, din spatele subwoofer-ului, la TV. (sunt doua categorii, una este cu TV, MP3 si GAME, si cealalta este cu SUB, CEN, FL, FR, SL, SR, literele alstea reprezentant boxele, adica subwoofer, centru, front left, speacker left ). Si pe categoria TV, o mufa alba este pe gaura alba, mufa rosie pe gaura rosie. Si doi sateliti nu se aud foarte bine dar membrana se misca. Aia mai mari, adica sunt pe perechi, doi mici, doi mari si unul mai alungit. Cum fac sa se auda si asta doi mai tare? Cablurile sunt puse bine, bine de tot.

Răspuns Câştigător
| WHeisenberg a răspuns:

Salut,

Daca folosesti un cablu 2.1 (2xRCA To 1xJack) nu conteaza daca il conectezi la jack/mp3 sau game pentru ca ambele fac acelasi lucru. Conectezi de exemplu la TV cele doua mufe (alb - alb si rosu - rosu) si apesi pe butonul tv de TV, conectezi jack-ul la laptop si din driverul placii de sunet (Realteck, VIA sau ce alt driver ai tu) cauti sa bifezi speaker fill.

Ar trebui sa ti se auda toate boxele la acelasi volum dupa aceasta setare.

| Cedry2k8 explică (pentru WHeisenberg):

Multumesc pentru ca ti-ai dedicat timp sa-mi rezolvi problema, in mare am rezolvat singur, pe telecomanda sunt butoane pentru satelitii mari, cei mici si cel mare, mai lung, si aia mari erau dati pe -5 (volumele satelitilor au zece nivele de volum, de la -5 la 5 ). Si la Realteck nu am speacker fill dar in schimb am loudness equalisation, si se aud mai bine, adica mai tare. Cauta telecomanda sistemului pe net si o sa iti dai seama de ce butoane vorbesc.

1 răspuns: