|

Salut TPU, am aproape 16 ani si as vrea sa ma apuc de lecții de chitara.

1. Sunt grele aceste lecții?
2.Imi e ca mă voi încurca în degete pe acordurile alea (asa cred ca se numesc)
3. As vrea sa încep pe acustica, ce ziceți?
4. Am înțeles ca sunt chitare și pentru stangaci și pentru dreptaci, cum trebuie sa ma orientez pentru a o alege? (eu sunt dreptaci)
5.Este târziu apucandu-ma la vârsta asta?
6. Orice alta informație îmi este de ajutor.
Mulțumesc anticipat!

Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

1. depinde de perspectiva, daca pornesti din prima cu ideea ca vor fi grele, atunci s-ar putea sa ti se para mai grele decat sunt de fapt. La fel ca orice lucru pe care inveti sa-l faci, evident ca vei intampina o anumita dificultate, e doar la latitudinea ta sa fii perseverent in ceea ce-ti propui si sa te bucuri de rezultatele pe care le vei obtine pe termen lung, ca sa te motivezi sa devii din ce in ce mai bun.
2. La inceput, toata lumea se incurca, nu-i nicio tragedie, nimeni nu s-a nascut cu o chitara in mana.
3. Desi multi recomanda clasica pentru inceput, daca nu incepi cu multa teorie muzicala si de la o varsta mai mica, e ok sa incepi si cu acustica, mai ales ca e cea mai versatila (mai ales electroacustica) si un compromis bun.
4. daca esti dreptaci, sunt 99% sanse sa preferi chitara pentru dreptaci, desi am un prieten stangaci care a invatat sa cante la chitara pentru dreptaci si asa s-a obisnuit, dar el e un caz cu totul aparte.
5. niciodata nu e prea tarziu sa te apuci de ceva nou si daca auzi altcumva, inchide-ti urechile si fa in continuare ce vrei tu. Fiecare e liber sa inceapa orice la orice varsta.
6. te va ajuta orice dram de ureche muzicala pe care il ai, dar daca nu ai, nu te ingrijora, practice makes perfect. De asemenea, armeaza-te cu multa, multa rabdare, mereu practica alaturi de un metronom (fizic sau sub forma de aplicatie), prioritizeaza tehnica buna in schimbul vitezei (pe care o vei deprinde imbunatatindu-ti tehnica si devenind din ce in ce mai confortabil cu lucrurile pe care le faci) si sa nu-ti fie frica sa inveti cat mai multe genuri de muzica, pleaca de la pop cu 3/4 acorduri si vei ajunge, daca te pasioneaza, la compozitii neoclasice extrem de rapide si complexe, dar asta, din nou, cu timpul si cu multa rabdare
Succes!

| explică (pentru Mihutzu):

Mulțumesc pentru răspunsul foarte tare, deci fiind dreptaci care mână trebuie sa pice pe acorduri?

| a răspuns (pentru Alex_Alex_1996_biY4):

Mana dreapta se ocupa de bataie si mana stanga de formele acordurilor la dreptaci