| DeNeCuM a întrebat:

Salut TPU. Ma chinui de ceva vreme sa imi conectez un mixer audio micut la laptop si nu reusesc. Vreau sa inregistrez chitara in FL Studio dar pur si simplu nu ii pot da de cap. M-am gandit ca o problema ar fi faptul ca laptop-ul meu nu are decat un jack dedicat pentru casti si microfon? Ca din ce vad prin setari, la recordings nu imi apare nimic diferit fata de microfonul basic al laptop-ului. Am bagat chitara in mixer, mixerul conectat prin jack la laptop, dar se pare ca nu e asa de simplu pe cat credeam. Niste idei? Dau funda!

3 răspunsuri:
| Ionut_Pavel_1993 a răspuns:

Mixerul nu se conecteaza prin jack la laptop, se conecteaza prin usb, chitara daca este electronica gasesti pe cd-ul de instalare driverele, ai nevoie de mai multe componente sa inregistrezi sunet de calitate. laptopul se conecteaza la mixer, chitara se conecteaza la un amplificator, e prea complicat daca nu ai idee nici macar cat am eu.

| Vlad81 a răspuns:

Mixerul SE POATE conecta PRIN JACK la laptop! Exista si mixer-e de generatie mai veche care NU au port usb. Problema e exact cea banuita de tine.Un singur jack, facut pentru casti cu microfon. Am incercat si eu in urma cu ceva timp sa inregistrez cu un laptop cu mufa de genul acesta. N-am reusit. Trebuie laptop cu doua mufe - una verde si una roz.Sau o unitate de calculator pentru ca toate au nu doua ci trei mufe.Line in(albastru) -intrare audio, mic(roz) - intrare audio microfon(dar merge orice daca te pricepi) si phones(verde)casti. Sau daca cunosti pe cineva sa se priceapa, iti adapteaza niste casti cu microfon(deconecteaza microfonul de pe fir si in locul castilor monteaza o mufa jack).Nu am incercat dar teoretic ar trebui sa functioneze. Varianta mai scumpa, alt laptop - cu doua mufe sau o unitate pc.

| Vlad81 a răspuns (pentru Vlad81):

Rectific.Monteaza cate o mufa jack pe fiecare cablu.