| Aldutssss31 a întrebat:

Am 14 săptămâni și 4 zile de sarcina.Merg la următoarea ecografie la 16-17 săptămâni.Este posibil să-mi spună sexul copilului?

5 răspunsuri:
| corbulalbrosu a răspuns:

In principiu, conform parerii unanim acceptate, ecografia facuta intre saptamanile 18 si 20 de sarcina poate ajuta in acest sens si sa fie stabilit sexul viitorului copil cu destula precizie. Insa se poate intampla sa existe si situatii in care in ciuda tehnologiei tot mai performante, medicul sa nu reuseasca sa determine sau sa se insele in ceea ce priveste sexul bebelusului in cazul in care acesta este asezat in asa fel incat sa nu se poata identifica cu mare precizie organele sexuale. Ecografia la aceasta varsta poate avea o marja de eroare si drept urmare sexul copilului va fi aflat cu certitudine ori peste alte 4-5 saptamani sau abia in momentul nasterii. Multi sustin ca numarul batailor inimii ar putea sa dea un indiciu in sensul ca atunci cand se inregistreaza peste 140 de batai pe minut fatul ar fi fetita, la mai putin de 140 batai de inima pe minut copilul va fi un baietel. Multa sanatate!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Da.

| sofisis a răspuns:

De ce nu ti-a zis la morfologia de trimestru 1?
Da, daca medicul e experimentat si stie cum sa-l gadile pe bebe ca sa stea cum trebuie la "camera" va vedea sexul copilului.

| Aldutssss31 explică (pentru sofisis):

A zis doar ce presupune ca e dar nu stie sigur

| ania a răspuns:

Da și la mine de fiecare dată doctorii au presupus bine înainte de 4 luni.