anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am nevoie de ajutor, că nu mai pot pentru că am o mamă este în stare de furie așa de repede, țipă la mine, vorbește urât cu mine și mai aruncă cu obiecte pe altundeva, fiindcă fac lecții in fiecare zi cu ea. Când greșesc se supără și nu mă mai lasă să renunț, pierd concentrarea din cauza ei și o avertizam să sun la poliție dacă mai face. Mama mea a mai făcut ieri, astăzi, se mai întâmplă și mâine când mi-e teamă inclusiv și anul trecut. Are stare de emoție abuzivă. Ajutați-mă va rog!

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna!

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.

Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Telekom, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.116111.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Acum poti primi consiliere gratuita si direct de pe telefonul mobil, descarcand aplicatia noastra http://www.116111.ro/descarca-aplicatia

Asteptam sa te ajutam!

Asociatia Telefonul Copilului
Răspuns Apreciat de Editori
| adeluna a răspuns:

Draga Alex, imi pare rau ca trebuie sa treci prin asta. Ai dreptate sa ceri sfaturi si ajutor, nu e corect sa trebuiasca sa treci prin asta. Empatizez cu trairile tale, nu imi sunt straine. Sunt convinsa ca mama ta e coplesita de tot restul lucrurilor carora trebuie sa le faca fata. Furia ei este de fapt adresata situatiei de a trebui sa se ocupe acum si de educatia ta pe timp de carantina, lucru care ii depasesete resursele. Se simte probabil vesnic „in minus", pe lista ei se adauga doar indatoriri si nu are niciodata timp si pentru ea si lucrurile care i-ar aduce bucurie. Iti scriu asta ca sa te ajute sa intelegi ca furia nu e impotriva ta, nu o lua personal. Daca a-ti face lectiile singur nu e varianta pentru tine din diverse motive, as sugera sa stabilesti cu ea ca lectiile sa fie facute ori dimineata cand poate e mai odihnita, ori dupa amiaza dupa ce ati putut sa va ocupati de o parte din treburi. Pari matur si inteligent. Folosete-ti calitatile astea pentru a-ti ajuta mama, in mod concret- curatenie, gatit. Sunt convinsa ca esti foarte capabil si contributia ta i-ar fi de real folos si i-ar permite sa disponibilizeze resursele limitate pentru a fi mai mult mama pe care va doriti amandoi ca ea sa fie. Imbratisari!

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ai putea pune mana sa inveti si singur, ca femeia aia nu tipa degeaba, are motive intemeiate, odata ce esti incapabil sa fii atent la ce-ti explica, sau nu te interseaza.

| anonimg a răspuns:

Suni la politie fara sa stai pe ganduri. Multi parinti au luat-o razna.
Ai si telefonul copilului. Contacteaza-i oriunde te-ai afla: http://www.telefonulcopilului.ro/
Niciun parinte nu are voie sa tipe la copil. Cine vrea sa tipe sa se duca in padure sa o faca, nu sa de-a nastere la copii pentru ca nu are la cine sa tipe. Spune-i mamei tale ca animalele nu zbiara la puii lor. Parintii care tipa la copii nu trebuie sa traiasca. Iar cine nu se controleaza, sa se duca in padure si sa vina acasa cand se va controla. Mama ta este o needucata. Ia daca a facut scoala a facut-o degeaba, deoarece toata scoala ei nu i-a schimbat caracaterul. Si cred ca nici padurea nu i l-ar putea schimba.
Tu deci suna la politie sau la protectia copilului, care este o societate de stat.

| Dana1999 a răspuns:

Suni la poliție și la salvare și spui ca mama ta a avut o criza nervoasa. Nu e mare lucru. Când vor veni oamenii legii sa discute cu ea, va intelege ca comportamentul ei este abuziv.

| LauraRLE a răspuns:

La mine era mult mai grav de atât.Pentru ca so ajuns si la protecția copilului. Sfatul meu este să suni la telefon copilulului si să discuți problema ta cu ei