Întrebare recomandată | TudorVali a întrebat:

Am si eu o dilema cum se prepara laptele praf pentru bebelusi? Unii spun sa fierb apa, altii doar s-o incalzesc. Cum se procedeaza corect si ce apa e mai buna?

4 răspunsuri:
| GdX a răspuns:

Citeste intrsuctiunile de pe cutia de lapte. "Se incalzeste apa...". Cum sa fierbi apa? O incalzesti putin.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Apa nu se fierbe dacă e plata, se pune în biberon, o încălzești cca 40 de secunde la cuptorul cu microunde apoi pui cantitatea de lapte praf necesara, îl amesteci, verifici temperatura și asta e tot. După părerea mea cea mai buna apa este Vittel sau Dorna

| Ωmega a răspuns:

Nu o fierbi ca nu vrei sa sterilizezi ace, ci doar o incalzesti. Cat despre apa, nu recomand folosirea apei plate din comert in fabricarea laptelui praf deoarece contine totusi niste nistrati si spre surprinderea mea recenta, magneziu si alte intrari in taboul lui Mendeleev.

| AnutaAna a răspuns:

Apa plata cu un continut de minerale mai mic de 500 mg la litru este o apa oligominerala si este cea mai buna pentru prepararea hranei bebelusilor. Aceasta nu mai trebuie fiarta, ci doar incalzita atunci cand este folosita pentru prepararea laptelui praf. Doar in cazul in care se foloseste apa de la robinet aceasta trebuie fiarta cateva minute si apoi racita. Laptele praf se pregateste cu apa calduta. Eu folosesc apa Calipso pentru ca este apa naturala extrasa dintr-un izvor de mare adancime, slab mineralizata ceea ce o face potrivita pentru consumul zilnic.

Întrebări similare