|

Ar trebui interzise telefoanele in scoala, in clasa, sau nu? Ce ziceti?

22 răspunsuri:
| a răspuns:

Da, ar trebui interzise!

| a răspuns:

Pentru o atentie sporita la ore si la predare ar trebui folosite doar in pauze deoarece toti stau pe Facebook si apoi vin si se plang ca nu inteleg materia.Deci sa aiba telefoane la scoala dar nu in ore

| a răspuns (pentru Nat1):

In timpul orelor ar trebui sa le tina inchise din motive evidente - atentie, copiat etc. In restul timpului... cred ca nu e nicio problema.
Legat de faza cu urgenta... pe bune? pe vremuri cum era, cand nu avea nimeni mobil?

| a răspuns (pentru AnaAriam):

Pai eu ce am zis

| a răspuns:

Mai bine stai acasa; iti poti folosi telefonul 24/24.winking tongue

| a răspuns:

Da normal, daca ai o urgenta stai calm ca sunt telefoane peste tot in ziua de azi.

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

.telefoanele nu-s de vină, doar elevii sunt idioți, unii din ei, bineînțeles.

| a răspuns:

Buna! Parerea mea este ca nu ar trebui interzise. In primul rand, cu cat exista mai multe interdictii in perimetrul scolii cu atat viziunea elevilor asupra scolii se va inrautati. In al doilea rand, societatea evolueaza si consider ca ar fi cazul sa ne obisnuim cu ideea. Sistemul de invatamant, la fel ca orice alt sistem, pentru o buna functionare are nevoie sa se adapteze vremurilor actuale si sa foloseasca tehnologia pentru a avansa, nu sa o interzica de dragul de a pastra un mod de educare "traditional". Iar telefoanele, caci despre astea discutam, pot fi utile. Spre exemplu, in timpul liceului am avut profesori care ne lasau cu telefoanele in timpul orelor. Uneori, noi, elevii, voiam sa aducem completari in cadrul lectiei amintindu-ne anumite informatii, insa nu eram siguri de acestea. Cu ajutorul telefonului puteam sa verificam, iar ora devenea mult mai interactiva. De asemenea este si un mod foarte bun de a incuraja analiza si gandirea critica. La scoala elevii sunt invatati sa stea in banci si sa primeasca informatie. Prin intermediul telefonului au ocazia sa verifice si sa inteleaga mai bine cand ceva li se pare suspect, ba chiar sa si corecteze daca e cazul (pentru ca, sa fim seriosi, si profesorii pot gresi). Inteleg ca utilizarea telefoanelor in scoala poate avea si dezavantaje precum utilizarea lor in alt scop decat cel educational. Insa cred ca suntem cu totii constienti ca daca un elev nu doreste sa fie atent la o ora, nu va fi, indiferent daca va avea sau nu telefonul cu el. Bineinteles ca mai este si ideea utilizarii telefoanelor pentru a contacta parintii in cazul unor urgente, insa asta s-a punctat deja. O seara frumoasa!

| a răspuns:

Nuu
De pe ce mai copiez eu la franceza laughing
Deci logic ca nu sunt de acord cu asta.

| a răspuns:

Nu ar trebui interzise. scoala reprezintă și funcția de socializare iar telefoanele sunt o formă de educare și ele, pentru că fac parte din lumea contemporană și din identitatea copiilor de azi.

| a răspuns:

Nu. multi invata de pe telefon

| a răspuns:

Cand aveam 7-10 ani, adica eram in clasele primare, ne erau interzise telefoanele, nu aveam voie sa le aducem si daca era o urgenta trebuia sa sune doamna parintele.Din clasa a 5-a, sunt mai multi profesori si singurul care are numarul de telefon este dirigintele si daca acesta nu se afla in scoala(nu toti profesorii de 5-8 sunt in fiecare zi in scoala) atunci ce face copilul daca nu se simte bine? Deci nu cred ca trebuie interzise mai ales dupa ce treci de clasa a 4-a.

| a răspuns:

Nu. Ar trebui sa ai un telefon la scoala in caz de urgenta. Insa, acel telefon sa nu fie folosit pentru a pune manele sau "caca benz".

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ramon2473):

Ai si tu dreptate, dar na, pe drum inspre scoala nu stii ce se poate intampla.
Si, as avea eu metodele mele de a-l dezintoxica pe acel suflet ratacitwinking

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Eu zic ca nu ar trebui. Poate se intampla o urgenta si trebuie sa iti suni parintii. Tu crezi ca toti profesorii stau sa iti dea telefonul lor ca sa suni?! Ar trebuii sa fie luate in timpul orelor, in pauza sa le primeasca. Si daca fac lucruri gen: pozeaza curu' la fete sau alte tampenii sa li se scada nota la purtare, in niciun caz confiscarea (nu mi se pare corect; e ca si cum as fura eu telefonul profesoarei si l-as tine tot anul la mine).

| a răspuns (pentru Kimberly2005):

Daca se intampla o urgenta Scoala are telefoane, profesorii sunt acolo tot timpul, deci, are cine da primul ajutor si cine informa parintii!

| a răspuns:

Nu, nu trebuie interzise...
Daca elevi nu au voie...nici profesori nu au voie...
Cum pe ei ii suna cineva important, asa ii suna si pe elevi...

| a răspuns:

Da,practic unii copii sunt distrasi de la ore din cauza telefonului, dar in unele cazuri sunt folositoare, gen:iti suni parinti sa ii anunti ca nu se fac ore, sau multe alte probleme.
In unele scoli sunt interzise, dar eu nu sunt de acord cu interzicerea lor.

Răspuns utilizator avertizat