| kidsorfelincristiglavu a întrebat:

Buna TPU, mi-am pierdut tatal anul tetrecut, cum fac sa simt din nou afectiunea paterna? mama nu mi-a fost niciodata alaturi si nu pot trai fara atentia tatalui meu. mama mi spune mereu c am o fata de "date mai asa", orice ar insemna asta... ajutor

4 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Pai, te concentrezi pe lucrurile pe care a apucat sa ti le spuna/arate, si continui cu ele ca si cum ar fi langa tine.

| Mindfulness a răspuns:

O poți găsi într-un partener care se aseamănă dtpdv cu tatăl tău.

| Siderat99 a răspuns:

Îmi pare foarte rău să aud despre pierderea tatălui tău și despre dificultățile cu care te confrunți. Pierderea unui părinte este extrem de dureroasă și este normal să simți nevoia de afecțiune și sprijin. Iată câteva sugestii care te-ar putea ajuta:

1. Caută sprijin emoțional: Vorbește cu prietenii apropiați, rudele sau alte persoane de încredere despre ceea ce simți. Uneori, simplul fapt de a împărtăși durerea poate fi un pas important spre vindecare.

2. Găsește un mentor sau o figură paternă: Caută un mentor sau o persoană mai în vârstă în care să ai încredere și care să-ți ofere sfaturi și sprijin. Aceasta poate fi un profesor, un antrenor, un lider religios sau un prieten de familie.

3. Terapeut sau consilier: Terapia poate fi foarte utilă în procesul de doliu și te poate ajuta să gestionezi sentimentele complexe pe care le ai. Un terapeut te poate ghida și sprijini în această perioadă dificilă.

4. Scrie despre sentimentele tale: Jurnalul sau scrisul pot fi metode eficiente de a procesa emoțiile. Scrie despre amintirile frumoase cu tatăl tău și despre ceea ce simți acum.

5. Implică-te în activități care te fac fericit: Găsește activități care îți aduc bucurie și care te ajută să te simți mai conectat cu tine însuți și cu ceilalți. Acestea pot fi hobby-uri, sporturi sau voluntariat.

6. Grupuri de sprijin: Unele comunități au grupuri de sprijin pentru persoanele care au pierdut pe cineva drag. Participarea la astfel de grupuri poate fi o modalitate bună de a întâlni oameni care trec prin experiențe similare.

În ceea ce privește comentariile mamei tale, încearcă să nu le iei prea personal, deși știu că este dificil. Uneori, oamenii nu știu cum să își exprime sentimentele sau pot fi și ei afectați de pierdere într-un mod diferit. Dacă simți că relația cu mama ta este o sursă majoră de stres, ar putea fi util să discutați împreună cu un consilier familial.

Cel mai important, ai grijă de tine și oferă-ți timp pentru a te vindeca. Durerea pierderii poate deveni mai ușor de gestionat în timp, dar este important să ai răbdare cu tine însuți și să cauți sprijinul de care ai nevoie.

| VizireanuMihai a răspuns:

Salut îți recomand să începi să faci ceva pentru a uita de tatăl tău. Probabil și mama ta suferă și din cauza asta face asa. Arătai cât de mult o iubești. Mult noroc!