| CristiMihai23 a întrebat:

Ce parere aveti despre prieteniile in online? Dar despre o eventuala intalnire cu respectivul/respectiva? V-ati lasa copilul sa faca asta?

18 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Mișto.
Dacă e sub 10, nu.

| Frank51 a răspuns:

Nu ai control asupra copilului, îl poți ajuta dându-i sfaturi dar nu îl poți sechestra. Face ce vrea el, dacă ascultă de părinte e bine, dacă nu sorry. Nu există prietenie online, prietenii sunt ăia cu care ieși tot timpul, la care mergi acasă și te simți bine, care te ajută cu orice chestie ai nevoie, nu niște oameni ciudați pe care nu-i cunoști.

| CristiMihai23 explică (pentru Frank51):

Aici tin sa te contrazic. happy exista prietenie online. Intrebarea mea era doar pentru a vedea cum privesc alti parinti acest lucru, chiar voiam sa aflu si parerea altora. Am 15 ani, de aproape 2 ani vorbesc cu o fata care mi-a devenit totusi ca o sora, desi suntem la o distanta enorm de mare. Nu ne vedem de mai mult de 2 ori pe an(prin mari eforturi am reusit sa merg in orasul ei si sa ma vad cu ea). Voiam doar sa te contrazic, chiar exista prietenii in online.

| Frank51 a răspuns (pentru CristiMihai23):

Nu știu cum definești tu prietenia, eu o văd ca pe ceva mai deep, ceva ce se realizează în proximitate, când vezi, simți persoana respectivă. La distanță poți vorbi cu 500 de oameni, dintre care niciunul nu poate fi prieten, cel puțin din experiența mea.

| RobertMoon a răspuns:

Daca are peste 18 ani poate face ce vrea, important e să-i spui riscurile la care se poate expune prin online. De exemplu unele persoane folosesc o identitate falsa, multi care încearcă să își facă relații online au insecurități sau probleme in a comunica in realitate. Daca vorbește de mult cu persoana respectiva și sunt de aceeași vârstă totul pare sigur.

| Crackman a răspuns:

Eu am avut relatii cu persoane din online... depinde de vârstă intenții unde ii găsește

| wildthing a răspuns:

Sunt oameni care au ajuns sa aiba relatii serioase dupa ce s-au cunoscut online. Ce importanta are unde te cunosti cu cineva, daca esti atent ce fel de om e? Daca cunosti o persoana offline ca sa zic asa, nu e acelasi lucru? ...nu tot trebuie sa fii atent/a?

| Niciunnumedeutilizator a răspuns:

Nu! Ce garanție am eu că cel din spatele monitorului e cine pretinde că e? (Bine, depinde și de vârsta și sex. Dacă e un băiat solid, de minim 15 ani și în care am încredere că se poate apăra, atunci, poate, l-aș lăsa. Dar chiar și așa, nu singur.)

| mont a răspuns:

Da, l-as lasa, e normal sa avem prietenii online și e bine și sa ne întâlnim cu acele persoane, trăim in anul 2021 nu in 1998.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Daca nu cunoaste persoana respectiva sau eu nu o cunosc, nu, nu mi-as lasa copilul.
Asta daca e minor. Daca e major, are dreptul sa faca ce doreste.
Dar o sa il educ cu privire la riscuri si la consecinte inca de mic.
Internetul e plin de dubiosi.
De pedofili, traficanti.
E ca si cum ai avea 5 prajituri. Si 2 ar fi otravite. Iar tu iei una la intamplare.
Ai sanse sa te otravesti. Cel mai sigur e sa nu iei de acolo. Sa iti iei dintr-o sursa sigura. Sa stii din ce ingrediente sunt facute.

| chuckmanson a răspuns:

Mi-am cunoscut jumate din prieteni online.

| GraniniCuPiersica a răspuns:

Da lasi lăsa ași lăsao dar merg cu ei nu-i las singuri niciodată trebuie să stiu cu cine se vede nu-i las de capul lor așa

| Hope1992 a răspuns:

E foarte periculos sa ai prietenii online,niciodata nu stii exact cu cine vorbesti,mai ales daca o faci doar in scris. La capatul celalalt se poate afla oricine.
A fost o vreme cand multe fete dispareau asa,intrau baietii "destepti" cu ele pe orice retea de socializare,ele se indragosteau(pentru ca e usor sa detii o arta conversatiilor mai ales daca te-ai nascut cu o inclinatie catre scris) si apoi se intalneau si dispareau cu ei prin cine stie ce tari,ori plecau de bunavoie, ori erau rapite.
Daca as avea un copil as incerca sa il fac sa inteleaga toate pericolele, dar nici nu il voi ingradi. Ideal ar fi sa iti arate si tie conversatiile si, in general, sa fie foarte deschis cu tine. Tu ca adult poti sa detectezi un limbaj necorespunzator sau orice incercare dubioasa.
Daca doresti sa te intalnesti cu o asemenea persoana, poti incerca doar daca :
1. mergi cu cineva si ii spui si acelei persoane sa vina cu cineva (sa nu fie ciudat nici pentru el)
2.te intalnesti obligatoriu intr-un spatiu deschis, cu cat mai multa lume(sper totusi ca lumea sa se bage, desi si aici am indoileli)
3.dai toate datele dupa ce te asiguri cumva ca sunt adevarate unei alte persoane (numarul masinii,unde te vezi,cand te intorci,cum se numeste ) si o suni la intoarcere, altfel sa te dea disparuta laughing.
Ma si uit la tot felul de documentare despre crima si probabil de asta gandesc asa, Pamantul nu e un loc rau, dar unii oameni sunt, asa ca fi atent/atenta.

| Kalto a răspuns (pentru Hope1992):

Iti lasi copilul sa umble cu toti strainii gasiti pe net si apoi plangi dupa el, mai ales daca e fata. Multe tarfe romanesti umbla cu straini.

| Hope1992 a răspuns (pentru Kalto):

Toti suntem straini, poti sa stai in casa cu un om si sa nu il cunosti. Am citit foarte multe lucruri, am auzit si am vazut. Viata e facuta sa ti-o traiesti, precaut, dar totusi cu placere si indrasneala.

| Kalto a răspuns (pentru Hope1992):

Toti sunteti straini*

| Hope1992 a răspuns (pentru Kalto):

Nu,am scris bine, suntem straini intre noi ca oamenitongue

| Anonim1235690 a răspuns:

Da, atâta timp cât știu cu cine iese și ce face, sunt de acord.

Întrebări similare