|

Credeti ca regulile puse de parinti copiiilor sunt o solutie buna ca acei copiii sa fie mai educati? N-ati observat ca incalcarea regulilor este ceva des intalnit in randul copiiilor?

8 răspunsuri:
| a răspuns:

Bune intrebari. O vorba spune ca regulile sunt facute pentru a fi incalcate, dar sa fim seriosi, daca nu ar exista ar fi un haos total.

E bine ca si copiii sa inteleaga de mici ca exista niste chestii pe care trebuie sa le respecte, pentru ca altfel, se stie ca vor fi pedepsiti. Ei trebuie sa inteleaga ca parintii le vor binele si ca regulile impuse de ei ii ajuta sa inteleaga ce e bine si ce e rau.

Apoi, orice este interzis printr-o regula este mai interesant, mai captivant, atat pentru adulti ce Doamne iarta-ma, cat si pentru copii. Ei saracii le incalca pentru ca vor sa vada de ce mami si tati nu ii lasa totusi pe ei sa faca ceva anume, oare de ce?

Fiecare isi educa asa cum crede de cuviinta copilul, dar eu sunt adepta, cel putin pentru o vreme a recompenselor. De ex daca se respecta o regula cum trebuie tot timpul sa primeasca ceva ce isi doreste copilul, ca apoi sa fie motivat. Sper ca viitorii mei copii sa nu ma creada nebuna totusi.

| a răspuns:

Regulile sunt necesare pentru o buna integrare in societate, dar impuse in excel pot sa abia efect invers si copilul sa se interiorizeze mai degraba decat sa riste sa incalce o regula.

| a răspuns:

Regulile nu sunt solutia.

| a răspuns:

Vor fii respectate cat timp sunt stabilite de comun acord si fiecare parte cu clauzele lui.

| a răspuns:

Pai cand incalca regulile, trebuie aplicata o corectie zdravana.
Eu cel putin asa as face happy

| a răspuns (pentru Stell99):

N-ai face decat sa-ti indepartezi copilul. Arata-i ca ai incredere in el ca face deciziile corecte. Daca il vezi ca o ia pe calea cea proasta atunci ii inpui niste reguli. Daca ii arati ca nu ai incredere in el inca de la inceput mai mult ca sigur le va incalca.

| a răspuns:

Depinde, de obicei nu. Trebuie sa ai o relatie buna cu copilul tau (in special sa nu-l bati, chiar daca a facut o prostie) si sa-i explici unele lucruri, sa nu-i dai impresia ca esti strict si sa mai glumesti cu el. Daca ii impui reguli si ii dai impresia ca esti strict si incepi sa ai o relatie rece cu propiul copil atunci mai mult ca sigur le va incalca, si nu din curiozitate, mai mult din cauza ca i-a fost impus sa nu faca un lucru. Cel putin mie parintii nu mi-au pus reguli niciodata, m-au lasat sa fac ce vreau, singurul lucru mai rau pe care il faceam era sa steau treaza pana dimineata. Am avut note bune, n-am facut nicio prostie, n-am fumat, n-am baut, n-am facut sex, nu m-am drogat, nimic. Mi-au explicat ca nu e ok, unele le-am dedus si eu, si m-au lasat sa fac alegeri (pe care le-am facut corect).
Chiar depinde de situatie, am o relatie destul de ok cu parintii si ii inteleg ca-mi vor binele, ii mai ascult, stiu si eu ce e rau pentru mine, dar daca ar fi fost parinti stricti treaba sigur ar fi stat altfel. Trebuie sa ai incredere ca copilul tau va face alegerile corecte, si daca ii arati ca nu ai incredere in el, atunci el de ce ar avea in tine si ar crede ca un lucru e rau? Ar face-o mai mult din cauza ta, nu din cauza curiozitatii.

| a răspuns:

Regulile sunt facute pentru a fi incalcate, nu-i asa? Totusi, daca copiii sunt lasati sa faca ce vor, e mai rau decat daca incalca un set stabilit de reguli pentru ca, atunci au o limita pe care, daca o incalca, stiu ca actiunea lor are o consecinta (insemnand pedeapsa pe care o primesc de la parinti). Sunt de acord cu regulile dar poate pana la o anumita varsta, pentru ca un copil are nevoie sa fie lasat liber la un moment dat. Are nevoie sa greseasca singur si sa invete din acele greseli. Bafta big grin