Întrebare recomandată | SimSimina1995Sisi222SweetSweet a întrebat:

Cum sa fac un copil de sase ani sa fie mai atras de calcule, litere cifre si aceste invataminte primare pe care le au ei de invatat in clasa 0?

23 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

Nu poti. Nu poti impune niste preferinte, si o parte pe care acesta sa mearga. Ofera-i libertate pentru a face alegeri cat mai bune in viata, altfel va fi dezamagit de unele lucruri.

| onasis1961 a răspuns:

E prea faged, lasa-l sa gaseasca el modalitatea de atragere.

| Liviu a răspuns:

Daca avea vreo 26, sexu era o rezolvare laughing Insa, copil de 6 ani hmm Ia o ciocolata,imparte 'tabletele' care compun ciocolata, si spune-i asa, Daca gresesti, mananc rand pe rand cate o tableta in fata ta ca sa iti fac pofta. Daca spui corect, mananc cu spatele la tine sa nu iti curga balele laughing

| SimSimina1995Sisi222SweetSweet explică (pentru Liviu):

Serios? Ferască Dumnezeu, sper să-ți vină mintea la cap dacă vei avea copii...

| Liviu a răspuns (pentru SimSimina1995Sisi222SweetSweet):

Eh,copilu ca si femeia trebuiesc iubiti in somn.Ca daca le arati cand sunt 'online' (adica treziti din somn) Li se suie la cap laughing Nu stiai?

| SimSimina1995Sisi222SweetSweet explică (pentru Liviu):

Nu ințeleg nimic, mediocrule.

| Liviu a răspuns (pentru SimSimina1995Sisi222SweetSweet):

O sa incerc sa vorbesc pe limba ta. Unei femei daca ii pui totu la picioare, se sterge pe tine, te foloseste ca pe un pres, intelegi? La fel si copilu daca ii faci toate voile. Daca ii faci mai putine, pastrez acel ceva 'viu' daca nu intelegi inseamna ca ai vreo 15 16 ani

| ALGator a răspuns:

Răsplata principală și singura va fi atunci cînd va simți bucuria că a reușit ceva. Nu bomboane și alte momeli. Copiii nu sînt proşti, își dau seama că vrei să-i cumperi.
Fii alături de ea cînd învață. Ajut - o puțin dacă se poticnește apoi trageți singure concluzii: "cum am făcut ca să iasă? ". Pune- o să te "asculte" apoi ascult-o și tu.
Invat-o să simtă aceeași plăcere pe care o are cineva care aleargă si transpiră să dea un gol.
Ajut-o să constate că 3-5 repetări la rînd sînt suficiente ca să rețină ceva.
Nu forța, nu ajuta prea mult. Încet-incet. Dacă reușești să îi pornești "motorul" satisfacției va merge apoi de la sine.

| Prezidentul a răspuns:

Daca nu ii place matematica nu il forta! Tot ce poti face este sa incerci sa ii explici ca este importanta.

| OmulDeStiinta1986 a răspuns:

Prin jocuri educative. gasesti foarte multe pe www.JocuriEducative.tk

| Vi003 a răspuns:

Fa-i un program zilnic pe care sa-l respecte (odihna, plimbare in aer liber), ca daca-l pui sa faca calcule dupa ce a stat 3 ore la desene, n-ai facut nimic, mai rau il obosesti. Fii mai rabdatoare cu el, incet-incet va face ce i se cere, nu-l presa, doar nu-l faci prim-ministru dupa ce termina pregatitoarea. Munca cu un scolar mic cere multa diplomatie din partea parintilor, sunt alte generatii de copii, au nevoie de indrumare, de mai multa atentie din partea ta, ca mama, ca din proprie initiativa nu se-apuca de scris sau de invatat. Trateaza-l ca pe un copil, nu ca pe un adult in miniatura, fii intelegatoare si nu-l pedepsi daca greseste si, mai ales, sa nu-i rupi foaia daca a scris urat, ca nici tie nu-ti place sa-ti desconsidere cineva munca, buna sau rea. Cumpara-i jocuri de logica, joaca-te cu el, formeaza-i temelia pe care sa puna caramizile invatarii. Nimic nu se construieste pe un suport subred, trebuie intarita baza, in cazul fiului tau, dezvoltarea gandirii logico-matematice. Succes fiului tau si...rabdare tie!winking

| SimSimina1995Sisi222SweetSweet explică (pentru Vi003):

De fapt, este fetiță. Mulțumesc pentru sfaturi! Am incercat să n-o presez, să n-o pun din prima la multă muncă obositoare și să-i fac un program; și a mers. happy Mulțumesc mult!

| Vi003 a răspuns (pentru SimSimina1995Sisi222SweetSweet):

Un "banut de aur" (pe care-l faci din hartie cartonata, galbena si pe care scrii mesaje de genul "Pentru o fetita ascultatoare/ Printesa mea care scrie frumos/ Cea mai cuminte fetita/s.a", pus la loc de cinste (de cate ori face lucruri care-ti sunt pe plac), intr-un borcan spre exemlu, are efecte miraculoase. La 5 banuti adunati, merita o papusica! Imbratiseaz-o pe micuta din partea mea.>big grin

| SimSimina1995Sisi222SweetSweet explică (pentru Vi003):

Ok, mulțumesc mult, este o idee foarte bună! Chiar de mâine o pun in aplicare! big grin

| shainitainii a răspuns:

Incearca sa faci joculete educative. Sa faci totul cat mai fun pentru el.

| MariuS88c a răspuns:

Incearca sa cumperi un pachet de bomboane si scrie-i tu pe o foaie niste exercitii simple pe urma ii dai recompensa cate o bomboana sau merge poate ca si cu ciocolata.

| devil32angel23 a răspuns:

De exemplu la chioscurile de ziare mai sunt cd uri cu joculete pentru copii pe calculator cu numere litere si de asemena adunarea si scaderea stiu ca i am luat surorii mele cand avea sase ani.

| Draguţica00Tania a răspuns:

Transfoarma invatatul in joaca big grin
Cumarai jocuri de matematica.Pana la urma ii va place.Dar tine minte ca e copil! Daca nu reusesti nici cum nu te mai chimui! cu timpul poate va fi priceput la altceva.

| Iuliana_Delia_1991_Cqs3 a răspuns:

Crede-ma cu nimic sunt cls a7a si tot nu ma atrage nimic din invatamintele primare(calcule, litere...) nu ai ce sa ii faci

| carolina25 a răspuns:

Fa așa ca sa ii fie mai interesant de exemplu dul la zoo si in celula sunt mai multe animale de un fel zimbestei si încearcă sa le numărați împreună,

| Filip_Liviu_1997 a răspuns:

Uite trebuie sa faci in astfel in cat sa ii placa nu il baga direct 12345-533...incearca ca o faci distractiva si recompenseaza-l iar cand greseste nu-l pedepsi

| vitalik2112 a răspuns:

Incearca sa cumperi un pachet de bomboane si scrie-i tu pe o foaie niste exercitii simple si daca rezolva unul ii dai o bomboana big grin... sau zii interzicei unele lucruri pina in momentul cind nas mediteze singur la mate happy Funda?

| Tanase_Elena_1992 a răspuns (pentru vitalik2112):

Nu este buna metoda cu bomboanele pentru ca ar putea sa devina dependent de asa lucruri. Cauta alta metoda