|

Este retras, nu vorbeste in pauze cu colegii, citeste tot timpul, este timid, evita situatiile aglomerate. Prefera sa fie singur. Ce trebuie sa fac sa iasa la joaca?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Mă amuză foarte tare întrebarea. laughing Pentru că sună exact la fel cum mi se spunea mie în copilărie. Până când, într-un final, m-a dus cineva la medic și mi s-a pus diagnosticul de depresie severă și sociofobie. „Timiditatea" s-ar putea să fie de fapt anxietate. Să sperăm că el nu e într-o situație atât de rea.

15 răspunsuri:
| a răspuns:

Sa mergi cu el sa-l ajuti sa-si gaseasca niste copii calumea, bine educati, care sa nu-si bata joc de el si sa-l trateze cum trebuie. Daca isi va gasi prieteni de joaca in preajma carora se va simti confortabil, va incepe sa iasa.

| a răspuns:

Nu toti oamenii sunt la fel. Diagnostic nu poate pune decat medicul.

| a răspuns:

Buna,

Nu as vrea sa sperii, dar multe dintre cele descrise sunt in categoria de simptom al autismului.

E adevarat ca mild, dar tot acolo sunt.

| a răspuns (pentru cristimihailov):

Aș vrea doar să adaug că sunt simptome ale autismului, dar nu înseamnă neapărat că are autism. Simptomele astea sunt caracteristice mai multor afecțiuni mintale/tulburări.

| a răspuns (pentru user123654):

Da, asa este. Autismul include o gama larga de manifestari

| a răspuns:

Cumpără-i o bicicletă (sau trotinetă, role, hoverboard, depinde ce vrea), poate așa o să iasă la joacă. Dar voi, ca familie, nu ieșiți niciodată împreună în week-end și concediu într-o stațiune, picnic, ștrand ceva? Scoteți-l în lume!

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru KKarl):

Este un inceput bun sa incerci sa il scoti. ma uit acum si iti voi trimite niste linkuri care sa te ajute

| a răspuns (pentru diapopa):

Sa iti mai spun ceva. am avut si eu un copil care avea astfel de probele si le are si acum din pacate. si ne-am tot gandit mai multe persoane de unde ar putea sa vina aceasta retragere a lui si am fost foarte uimiti cand ne-am dat seama ca a inceput in familie, nu stim nici azi ce s-a intamplat, dar e clar ca din familia lui a inceput totul.
asa s-ar putea sa fie si in acest caz, chiar daca nu pare sa aiba probleme cu parintii. cred ca ar trebui sa vorbesti cu el sau mai bine cu parintii si sa le spui ca esti ingrijorata din cauza comportamentului sau!
uite aici cateva articole care s-ar putea sa te ajute:
(sunt in engleza, dar asa le-am gasit)
-http://theinspiredtreehouse.com/......e-friends/
-http://beautyandbedlam.com/dealing-with-a-shy-child/
-http://onecreativemommy.com/how-to-make-friends-back-to-school/
-http://www.themontessorinotebook.com/......confident/

sper din toata inima ca il vei putea ajuta :)

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Cati ani are?
este cam greu de zis ce ai putea face, pentru ca nu prea sunt variante pentru astfel de copii., dar totusi s-ar putea sa il poti ajuta.
cred ca as putea sa iti fac rost de niste sfaturi/solutii daca imi spui cati ani are.
vreau sa te ajut! happy

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Pai mai intai discuta cu el si incearca sa l intelegi apoi imprieteneste te cu el si usor usor se va obisnui cu tine si dupa va prinde curajul sa faca si alte lucruri : sa se joace, sa vorbeasca si cu altii etc. Trebuie sa l iei usor nu forta si nu insista daca nu vrea sa faca un anumit lucru. E greu sa fii timid/a si eu sunt si stiu cum e. happy

Răspuns utilizator avertizat