|

Este un baiat la una dintre clase care este timid. Sta cu capul plecat si citeste in fiecare pauza. In unele pauze iese din clasa si merge intr-o anexa a unui laborator si canta la pian. Stiu pentru ca si eu in pauze merg adeseori acolo. A intrat cu capul plecat in incapere si cand m-a vazut s-a intors si a vrut sa plece. L-am oprit si a inceput cu greu sa cante. Probabil pentru ca erau eu langa el.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Dacă este o persoana introvertita sau timida trebuie sa ai multa răbdare. Nu încerca să forțezi lucrurile sau sa le grăbești. Nu te amesteca în treaba lui. Dacă vrei sa deveniți prieteni, trebuie mai întâi sa îl lași sa știe ca ești și tu acolo (în sala de clasa, etc, dar nu te duce undeva unde el s-a dus special ca să fie singur). După ce te-a observat ca ești prezent/a și s-a acomodat cu tine, cauta sa vezi ce aveți în comun. Poate împărtășiți plăcere pentru același gen literar, poate îți place și ție sa canti la pian. Dacă nu, poți să-i pui câteva întrebări de genul: Ce carte citești? E interesanta? Despre ce e? Îți plac poveștile de genul? Ai mai citit? Ce carte mi-ai recomanda și mie? De cât timp canti la pian? Cum de nu te-ai dus pe muzica? Ce-ți place sa canti cel mai mult? Poți sa ma înveți și pe mine o melodie ușoară? Dar nu le pune pe toate o data. Poți sa pui azi o întrebare, mâine 2 și tot asa, ca să nu se simtă inconfortabil sau ca vrei sa te amesteci în viata lui. Și ai grija sa nu rada ceilalți colegi dacă o sa fiți prieteni, sa nu te facă tocilar/a etc.

https://www.google.ro/......ps?/search

Răspuns utilizator avertizat
8 răspunsuri:
| a răspuns:

Cu ce te putem ajuta?

| a răspuns:

Super scoala, aveti piane valabile pentru cantatul in pauze? Interesant. Data viitoare roaga-l sa-ti arate si tie vreun cantecel scurt la pian, sa te "invete"; D Cine stie poate veti deveni buni prieteni.

| a răspuns:

Si intrebarea ta este?

Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Poate vrei sa deschizi topicul respectiv prin a incerca sa ai o relatie amicala cu respectivul.Multi tineri se incadreaza in categoria introvertitilor, prin urmare poate intampina diferite obstacole in orice conversatie 'normale' de altfel. Daca intrebi asta aici, inseamna ca ai o anumita curiozitate pentru el; incearca sa pornesti tu convorbirea cotidiana, nimic special.