| EduardEdu1994 a întrebat:

Întrebare mai mult pentru femeile care au trecut prin așa ceva. De câteva săptămâni nu mai mă pot descurca cu logodnica, totul a început după nașterea fetiței, de atunci se plânge că nu o înțelege nimeni, nu o sprijină nimeni mai nou am aflat ca în lipsa mea. Cel mai grav este că a început să se neglijeze și să o văd ca pe un pericol pentru fetiță, în cea mai mare parte a timpului ea rămâne cu fata. Ce pot să fac să o readuc pe drumul cel bun? Vă mulțumesc.

Răspuns Câştigător
| Rika2019 a răspuns:

Buna, logodnica ta e in depresie post-natala, ideal ar fi sa mearga la psiholog. Vezi si cateva sfaturi aici, cum poti s-o ajuti https://suntmamica.com/depresia-poate-fi-invinsa/
Daca nu doarme suficient, ia fetita la o plimbare si las-o sa se odihneasca, ajut-o la treburile casnice.

9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Du-o la psihiatru, fiindca are depresie post natala!
Nu glumesc!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Imediat după naștere, se poate întâmpla o asemenea stare. Semnalizată la medic, se poate trata.

| mihai69 a răspuns:

Ar fi foarte util dacă mama ei ar putea veni să stea cu voi măcar vreo lună de zile.

| Donsavas a răspuns:

Sa discute cu un psiholog sau cu un psihiatru. Nu conteaza atât de mult cu cine. Amândoi o pot îndruma ce sa faca.

| Donsavas a răspuns:

Este depresie post natala, se poate face trecerea la psihoza cu agresivitate sau sinucidere.
De obicei, asta se intampla cand nu este intelegere în cuplu sau cand sunt finalizate sarcini nedorite la momentul nepotrivit. Trebuie să mergeți împreună la un psiholog de cuplu si sa consulte ea un psihiatru sau macar medicul de familie pentru prescrierea calmantelor care sa o faca sa treaca peste aceasta perioada sau sa decidă cu discernământ daca isi va duce la capăt rolul de soție și mamă sau nu.

| Donsavas a răspuns:

Apelează în caz de urgenta la protecția copilului sau la poliție și ambulanță daca devine violenta. Va fi dusă la medici pentru evaluare obligatorie si daca comisia psihiatrica considera ca are nevoie de tratament medicamentos, o va interna involuntar pe o scurtă perioadă si ii vor da si tratament acasa. Fără medicatie, uneori psihoterapia nu este suficientă/eficienta.
Poliția nu vine neapărat să o incatuseze, poate nu e violenta ca sa o trimită la expertiza. Politia o poate informa despre drepturile copilului, tatălui si de obligațiile ei legale ca părinte dar si de consecințele legale ale comiterii unor fapte penale, deși nu e obligatoriu să se ajungă acolo. Cei de pe ambulanță ii pot face macar un calmant acasa cand are nevoie sau o pot convinge sa se consilieze cu un psihiatru sau chiar sa se interneze de buna voie.

| AliGab a răspuns:

Ufff! Este foarte greu la primul nascut. Pare ca logodnica ta trece printr-un pui de depresie. Tot ce poti sa faci este sa te inarmezi cu multa rabdare, sa o ajuti si sa te faci ca o intelegi. Este si va fi greu o perioada, dar nu imposibil. Isi va reveni cu timpul. Daca totusi situatia se agraveaza, cauta suport psihoterapeut

| Digikey a răspuns:

Are nevoie de mai multa atentie si intelegere din partea ta.

| Cduncfujndf a răspuns:

E o chestie comună...la foarte multe din cauze apare depresia după naștere. Care are niște manifestă specifice( cele pe care le spui tu mai sus ). Ar trebui să vedeți un psiholog.