| Vl03 a întrebat:

Salut tuturor!

Anul acesta termin postliceala de asistenți medicali și as dori sa plec, cel puțin câțiva ani.

O incertitudine ar fi Germania sau Anglia. Ce sa aleg dintre ele? In principal ma găsesc cum diferă viața de zi cu zi (mediu, oamenii cu care interacționez). Ma gândesc ca poate unii dintre voi au avut aceeași întrebare cândva. Poate unii din voi au fost plecati in ambele tari.


Un mare plus pentru Anglia ar fi faptul ca cunosc limba și as putea lua examenul IELTS. Oricum sunt posturi in Germania unde poți face cursuri de limba.

Răspuns Câştigător
| proserpina22 a răspuns:

O verișoară de a mea a avut aceeași dilemă și a ales Anglia, deoarece acolo este mai ușor în primul rând când tu cunoști limba și când oamenii sunt mai obișnuiți cu străinii. Germania este o țară rasistă și rece cu străinii. Limba germană îți ia cel puțin 3 ani să o înveți cât de cât, iar după pe majoritatea tot nu o să-i înțelegi. O să te stresezi rău cu ea, mai ales și cu denumirile medicale. Eu îți recomand ca pentru început să mergi în Anglia ca să te obișnuiești cu trăitul în străinătate și dacă chiar vrei în Germania, să mergi după. Să înveți și limba în Anglia (cel puțin de un B1), căci altfel înveți o limbă când nu o înveți cu panică și stres. Plus că, mai bine este să ai o bază în Anglia la care să te întorci de oriunde decât să faci rateu în Germania din cauza oamenilor de acolo și după să trebuiască să o iei de la 0 din altă parte.

| vmalex21 a răspuns (pentru proserpina22):

Asta cu rasista si rece e relativa, nu ar trebui sa generalizati.Credeti ca britishitii nu sunt rasisti in special cu est-europenii? Ati uitat pe carca cui s-a dus campania pro-Brexit? Depinde si unde te angajezi in Germania.

7 răspunsuri:
| romeo78 a răspuns:

Problema este că din ianuarie în Anglia va fi foarte greu să mai intri, plus faptul că vor fi mult mai multe documente de rezolvat. Plecați acum, e bine. Nu, vă rămâne Germania.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Anglia, pentru ca engleza e mai usoara, mai frumoasa si este limba internationala. Limba germana in schimb, nu este.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Dar ce zici de Spania, de exemplu? Spaniola nu e grea, si suna chiar frumos.

| awspam a răspuns:

Primul job va fi greu sa il lasi in urma primi colegi etc dar odata ce înveți meseria bine ai sa fi ok oriunde cu oricine ai sa lucrezi. Bafta oriunde ai merge si sa fi impacat cu gandul seara ca ai facut un bine asta e cel mai important

| vmalex21 a răspuns:

Pentru recunoasterea calificarii in Germania ai nevoie de nivelul B2 in Lb. Germana. Fara asta o sa faci munca de necalificat.

| FaraNume2544 a răspuns:

Germania clar! E o tara mult mai dezvoltată