|

1.Ce este hula împotriva Duhului Sfânt?

2.Nu se iartă chiar dacă omul s-ar pocăi din toată inima?

3.În ce circumstanțe se iartă?

15 Raportează Evaluează
15 răspunsuri:
| a răspuns:

Rolul Duhului Sfant este de a lua din ce este al Tatalui si a face cunoscut Fiului si invers. Deci Duhul Sfant este singura faptura din Univers care poate intra in memoria (capul) oricarei fiinte si a sti ce gandeste sau a gandit respectivul. Duhul Sfant comunica aceste informatii TOT TIMPUL lui Dumnezeu Tatal si lui Dumnezeu Fiul. Este SINGURA FORMA de a transmite informatii (RUGACIUNI) Catre Dumnezeu. Duhul Sfant este si SINGURUL Dumnezeu care este ACUM pe pamant. El mai are rolul de a invata pe fiecare ce trebuie facut, face mustrari celui care a PACATUIT si imbarbateaza oamenii aflati la necaz. CE ESTE pacatul contra Duhului Sfant: Cand omul pacatuieste Duhul Sfant il mustra prin intermediul CONSTIINTEI, daca omul REPETA PACATUL neluand in seama mustrarile de constiinta (facute de Duhul Sfant) si repeta pacatul iar si iar pana CONSTIINTA NU il mai mustra atunci Duhul Sfant s-a RETRAS de la respectiva persoana. Se numeste pacatul de neiertat deoarece Duhul Sfant sa RETRAS si nu mai are cine sa faca legatura dintre OM si Dumnezeu pentru ca acesta sa poata fi iertat. Duhul Sfant fiind singura fiinta care poate patrunde in mintea omului. Acesta este pacatrul contra Duhului Sfant, nu se petrece instantaneu, nu este vorba de blesteme sau injuraturi ci RESPINGEREA CONSTIINTEI cand te MUSTRA pentru faptele TALE rele. Duhul Sfant VORBESTE omului prin intermediul CONSTIINTEI.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Din ce am citit in prezent numai exista, cica însemna nerecunoașterea puteri divine, gen invierea lui iisus, evrei facand o hula cand nu au crezut sau cand facea iisus minuni

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RAY):

Dar al înjura pe Duhul Sfânt?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Trag2Dșimori3D):

Nu stiu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ca să nu scriu mult și să nu înțelegi, uite aici un link :

https://doxologia.ro/cuvant-de-folos/de-ce-pacatul-impotriva-duhului-sfant-nu-se-iarta-pe-cand-celelalte-pacate-oricat-de

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Celcestietot):

Am văzut deja site-ul demult

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Trag2Dșimori3D):

Ok. Măcar te-a ajutat cu ceva sau căutai altceva?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Celcestietot):

Ce?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Trag2Dșimori3D):

Nu știu eu ce ai fi putut să cauți. A fost folositor răspunsul meu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai intai sa spunem ce intelegem noi prin Duh Sfant
"Duhul este cel ce dă viaţă; trupul nu foloseşte la nimic. Cuvintele pe care vi le-am spus sunt Duh si viata "
( Sfânta Evanghelie după Ioan – 6/63)
Prin urmare invatatura lui Iisus este Duh Sfant. Un om nu se poate mantui fara sa cunoasca invatatura lui Iisus, deoarece aceasta invatatura este un mod de viata, deci modul in care trebuie sa traiasca crestinii. Daca un om nu stie cu ce se ocupa doctorii poate sa fie doctor? asa si crestinii nu pot fi crestini decat daca stiu cum trebuie sa traiasca crestinii.
In momentul in care cineva huleste invatatura care duce la mantuire, este limpede ca niciodata nu o va invata si nu o va intelege, prin urmare nu se poate mantui. A nu cunoaste invatatura nu are cum sa se ierte deoarece in noul legamant este scris ca "Evrei 10:16 „Iată legământul pe care-l voi face cu ei după acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în inimile lor şi le voi scrie în mintea lor",.

Eu am incercat sa dau un raspuns, dar in mod practic nu se poate raspunde decat daca raspunsul meu ar fi - " citeste si intelege perfect Evanghelia pentru ca altfel nu ai cum sa obtii un raspuns complet)

Ai pus o intrebare :
"2.Nu se iartă chiar dacă omul s-ar pocăi din toată inima?"
A te pocai inseamna printre altele, a te hotara sa traiesti potrivit invataturii lui Iisus. Ca sa traiesti asa atunci este normal ca trebuie sa cunosti aceasta invatatura. Cum sa ajungi sa cunosti o invatatura pe care tu nu o suporti si pe care o hulesti?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. A atribui lucrarile Duhului Sfânt ca fiind de la Satan;
A nu tine cont de mustrările de conștiința atunci când păcătuim si a repeta acele păcate in continuare;
Mustrările de conștiința sunt de la Duhul Sfânt.
2. Daca omul nu cunoaște care sunt păcatele de neiertat atunci când afla si se pocăiește i se vor ierta.
3. Pocaindu-se.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AstalusAna):

Dumnezeu iartă gandurile de hulă fără voie?
El iartă înjurăturile despre Hristos, cu sau fără voie? Nu se iartă chiar dacă persoanei respectiva îi pare rău?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Trag2Dșimori3D):

Părerea de rău se mai numește si căință, de aici si termenul de pocăință. Daca îți pare rău pentru tot ce ai păcătuit si te pocăiești promițând lui Dumnezeu ca nu le mai repeți făcând legământ cu Dumnezeu prin nașterea din nou din apa si din duh, Dumnezeu va ierta.Citește Biblia, fara de care nu poți înțelege aceste lucruri.De aceea Isus a cerut ucenicilor sa se duca in toată lumea si sa propovăduiască Evanghelia la orice făptură, si cel care crede si se botează va fi mântuit, iar cel care nu crede va fi osîndit.Deci pana nu cunoști Biblia, care este Evanghelia, nu ai cum sa crezi, si nici cum sa te botezi. Fara credință nu exista mântuire!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca acel om si-ar cere iertare s-ar ierta. Dar ti-am mai spus ce este si in ce consta. Auzi opinii diferite si nu sti in care sa crezi? Atunci pune mana pe Biblie si citeste-o. Iar daca nu intelegi ceva poti sa-mi spui in privat si-ti voi explica dar inainte sa te gandesti la mine gandeste-te la Dumnezeu, roaga-te sa te lumineze caci El a zis:"Cere si ti se va da, cauta si vei gasi, bate si ti se ca deschide." Stiu aceste lucruri pentru ca m-am documentat si le-am auzit, fa si tu la fel si nu vei mai pune intrebari ci vei raspunde la ele.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. A te împotrivi în mod definitiv lucrării pe care El o face în inima ta.

Dumnezeu lucrează prin Duhul Sfânt să te cheme la pocăință. De aceea glasul conștiinței te mustră când faci rău. Când Îl respingi constant și hotărât îți tai singur orice șansă de a fi salvat din păcat. Lucrurile rele devin din ce în ce mai plăcute și cu fiecare păcat pe care îl faci pierzi capacitatea de a îi vedea gravitatea și glasul conștiinței se aude tot mai încet.

Deci, în momentul în care - prin acest proces - ai devenit cu totul pierdut, nu e pentru că Dumnezeu a hotărât să fie ofensat împotriva ta, ci e pentru că în ciuda eforturilor Lui îndelungate de a te face să umbli pe cărarea bună, tu ai ales tabăra adversă.

Ți-ai bătut joc de iubirea Lui, ai hulit pe Duhul Sfânt.

2. Cât timp simți chemarea la pocăință e semn că Duhul Sfânt lucrează la inima ta. De exemplu, dacă simți cu adevărat regret pentru lucruri rele făptuite, nu e pentru că tu ești bun, ci e dovada că El te învață și te ajută să-ți dai seama de calea rea pe cale mergi. Nu există om care să se pocăiască și să fie respins de Dumnezeu, pentru că pocăința e darul Lui. Dacă ți-l dă, înseamnă că te vrea. Deci pocăința și respingerea Duhului Sfânt sunt lucruri opuse și nu se pot întâmpla în același timp. Dacă te pocăiești, ești primit. Iisus spunea că nu-l va izgoni pe cel ce vine la El.

3. Cât timp simți atracție spre Dumnezeu și dorința de a face binele ești un om ce poate fi iertat. Dacă lași timpul să treacă treptat inima ți se va împietri până când va fi imposibil pentru Dumnezeu să facă ceva în plus ca să te facă să îți dorești calea bună. (Un exemplu din Biblie: faraonul Egiptului din timpul Exodului - și-a împietrit inima prin necredință și nici cele mai aprige plăgi nu au putut să schimbe ceva. Un om hulitor.)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează