| Pricope_Marius_1997 a întrebat:

1. Cum imi dau seama daca am fost scris in cartea vietii?
2. Cum imi dau seama daca am fost sters din cartea vietii?

Răspuns Câştigător
| Irinel15123532 a răspuns:

''Cine il are pe Fiul, are viata, cine nu il are pe Fiul, nu va vedea viata''
Acest lucru inseamna ca doar prin Hristos putem fi mantuiti, cine il are pe Hristos, ca mantuitor personal, doar acela este mantuit pentru ca Iisus a platit datoria pacatului intregii omeniri.

''Eu sunt calea, adevarul, si viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine''
Pentru ca inca din vechiul testament cand se aduceau jertfe de animale, pentru iertarea pacatelor pentru ca biblia spune ''pretul pacatului este moartea'' si '' nu exista iertare de pacat fara varsare de sange'' Acele jertfe de animale, erau ca o prefigurare a jertfei Lui Hristos pe cruce, jertfele de animale nu puteau ierta nimic, ele doar spuneau ca va veni o jertfa, Fiul Lui Dumnezeu. Ioan a spus in noul testament ''Iata Mielul Lui Dumnezeu care ridica pacatul lumii''

''Oricine va chema numele Domnului va fi mantuit''
Cine recunoaste in rugaciune, ca este pacatos si are nevoie de Hristos si spune ''Doamne Isuse am pacatuit impotriva ta, am vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatuli meu, cred ca tu esti fiul lui Dumnezeu si te primesc pe tine ca mantuitor personal si Domn al vietii mele, imi predau viata tie''. Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine.

In noul testmant scrie ''daca nu se naste cineva din apa si din duh'' Apa este botezul fizic care este o aratare exterioara a ceea ce s-a intampalt deja in interior, adica nasterea din Duh, Duhul Sfant ne boteaza cand noi il primi pe Hristos ca mantuitor personal.

12 răspunsuri:
| danut a răspuns:

"1. Cum imi dau seama daca am fost scris in cartea vietii?"
Simplu, ti-au fost descrise O PARTE (nu toate) conditile ca sa fi SCRIS in cartea vietii.
Ma voi referii DOAR la una mdin conditii:
"''Daca nu se naste cineva din nou, nu va intra in imparatia Lui Dumnezeu''"
Nasterea din nou presupune mai multe etape si ma voi referii DOAR la prima etapa care este exact ceea ce a FACUT Domnul Hristos, BOTEZUL la MATURITATE. DACA NU te-ai botezat intr-o Biserica ASEMANATOARE credintei lasate de HRISTOS (care tine TOATE cele 10 porunci, LITERAR) atunci NU te-ai nascut din nou si deci NU ai fost INCA scris(a) in Cartea Vietii.

| Celcestietot a răspuns:

Pai scrisă este toată lumea, numai din acea carte se scoate, nu se adaugă (eu așa știam). Depinde ce fel de păcate ai făcut, dar eu îți recomand să faci în așa fel încât să nu fi scos, adică să îl asculți pe Dumnezeu.

Răspuns utilizator avertizat
| Celcestietot a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Poate că încălcarea celor 10 porunci, neascultarea lui Dumnezeu etc. Nu prea știu ce să zic, pentru că eu nu sunt autorul cărții.

Răspuns utilizator avertizat
| Celcestietot a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

''Cine il are pe Fiul, are viata, cine nu il are pe Fiul, nu va vedea viata'' = fara recunoasterea lui Iisus ca si fiu al lui Dumnezeu nu poti trai in Rai, focul cel vesnic te mananca.

''Eu sunt calea, adevarul, si viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine''

''Oricine va chema numele Domnului va fi mantuit''

''Daca nu se naste cineva din nou, nu va intra in imparatia Lui Dumnezeu'' = Prin Iisus este posibila mantuirea, atat. Daca nu incerci sa devii ca Iisus si continui sa traiesti in pacat, nu vei intra in Rai. Numai cei fara prihana vor intra acolo.

| bogdanivasciuc54 a răspuns:

Biblia spune asa, ''Cine il are pe Fiul, are viata, cine nu il are pe Fiul, nu va vedea viata''

Si ''Eu sunt calea, adevarul, si viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine''

''Oricine va chema numele Domnului va fi mantuit''

''Daca nu se naste cineva din nou, nu va intra in imparatia Lui Dumnezeu''

Răspuns utilizator avertizat
| TamplaruAnisoara a răspuns (pentru Pricope_Marius_1997):

Nu ti se pare ca toate le rastalmacesti intenționat ca sa ai motive de discuție? Daca dorești sa intelegi Biblia, vino cu argumente din Biblie si nu cu afirmații care nu se găsesc in Biblie. Când Isus afirma ca cine nu are pe Fiul nu are viață, si cine are pe fiul are viață, se referă la viață veșnică de după înviere, si nu la viață de acum de pe pământ.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
| bogdanivasciuc54 a răspuns:

♦ Dumnezeu şterge numele din Cartea Vieţii acelora care zădărnicesc planul lui Dumnezeu cu privire la ei. Domnul Dumnezeu rânduieşte o vreme de har tuturor oamenilor, dar dacă omul nu caută în vremea de har pe Dumnezeu, să îi slujească Lui cu toată inima sa, ci trăieşte în păcat continuu, zădărniceşte astfel planul lui Dumnezeu cu privire la mântuirea lui, întocmai ca fariseii şi învăţătorii Legii pe vremea lui Isus. - "dar fariseii şi învăţătorii Legii au zădărnicit planul lui Dumnezeu pentru ei, neprimind botezul lui." Luca 7:30 -
♦ Dumnezeu şterge numele din Cartea Vieţii acelora care nu se luptă îndeajuns să facă voia Sa. Creştinul este chemat să biruiască lumea şi poftele înşelătoare ale păcatului. Dacă se lasă înşelat sau biruit de anumite pofte sau plăceri ale lumii acesteia, nemai silindu-se să trăiască în neprihănire şi ascultare deplină de El, va ajunge să i se şteargă numele din Cartea Vieţii. - "Cel ce va birui va fi îmbrăcat astfel în haine albe. Nu-i voi şterge nicidecum numele din Cartea vieţii şi voi mărturisi numele lui înaintea Tatălui Meu şi înaintea îngerilor Lui." Apocalipsa 3:5 - Evrei 6:4, 5,6; Exodul 32:33 "Domnul a zis lui Moise: „Pe cel ce a păcătuit împotriva Mea, pe acela îl voi şterge din cartea Mea."
Cel ce şterge numele oamnenilor din Cartea Vieţii.este Domnul Isus Hristos.- Apocalipsa 3:5 -