| Kiwibibilă a întrebat:

1. Ortodoxism sau catolicism? (nu îmi pasă ce cred sau ce fac, ci la atmosfera din biserică. La ortodocşi nu îmi place pentru că trebuie să stau numai în picioare şi e naşpa, nimeni nu e atent la ce zice popa, e o mişcare continuă, se cântă întruna şi o lungeşte cu miorlăreli din care nu înţelegi nimic, şi dacă mai dai şi peste o babă nesimţită e clară treaba).
2. Credeţi că dacă te-au botezat părinţii cu o religie, trebuie să rămâi la ea? Mai există smintiţi din ăştia?
Vorbeam cu o tipă şi îi spuneam că vreau să merg la catolici să văd cum e la ei (am auzit că au slujbe mai frumoase) iar ea îmi spune că "nici să mor nu aş intra la catolici". Bineînţeles, fără argumente şi nici nu am dezvoltat subiectul pentru că vedeam că nu are rost. Dar sunt sigură că dacă se năştea în familie de catolici ar fi spus invers. Nu pot să înţeleg oamenii aceştia.

11 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| ania a răspuns:

Mai bine roagă-te ca Dumnezeu să te îndrume spre comunitatea care El crede e cea mai potrivită pentru a te ajuta să crești spiritual.

| SG1995 a răspuns:

Eu am fost in cateva biserici ortodoxe si toate aveau banci. Deci eu am fost la catolici si la neo-protestanti ( de fapt ai sunt penticostali) si facand abstractie de diferentele dogmelor si ridicolul lor, sau de faptul ca sunt ortodox, mi se pare ok ritualul religios ortodox, pare ca se desprinde din alte epoci pe cand cel catolic si-a diminuat aceea sfera liturgica sacra cum ar veni. Eu personal nu-s prea religios, adica ma duc la biserica, cred in Dumnezeu, dar sunt departe de-o conceptie fixa, si asta din cauza ca am avut tangenta cu diferiti oameni, catolici, penticostali, atei si chiar satanisti, eu zic asa fa ce simti, daca vrei sa fii catolic ok, fi sigur ca n-ai mergi in iad pentru asta. Referitor la faza cu parinti, ai mei sunt penticostali, iar eu am devenit ortodox, deci nu o regula sa pastrezi religia parintilor.

| AC4S4 a răspuns:

Nu e perfecta niciuna, nu exista o religie adevarata 100%, pentru ca religia e a omului.
In vest si ortodocsii au banci in biserica si stau pe ele.
Nu prea fac diferenta dintre liturghia catolica si cea ortodoxa, nu sunt nici ortodox, nici catolic. Oricum la judecata nu va conta de ce cult am apartinut.

| danut a răspuns (pentru AC4S4):

Asa este, la judecata nu conteaza dar Dumnezeu spune ca ARE un popor, deci exista totusi o religie a lui Dumnezeu.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Aceeasi chestie, catolicii sunt un pic mai educati dar la fel de indoctrinati, nu ma impresioneaza cu nimic, eu chiar n-as intra niciodata intr-o biserica catolica, si nici in una ortodoxa. Ambele ramuri au produs doar distrugere in trecut, catolicii din cate stiu ardeau frati Satanisti pe rug doar pentru ca se inchinau Adevaratilor Zei si practicau Vrajitoria, cum practicam noi azi mersul pe bicicleta, ceva normal.


2. Evident ca nu, si cel mai rau e ca esti botezat atunci cand nu ai discernamant.

| AlexeHellsing a răspuns:

Biserica Ortodoxă se deosebește de cea catolică prin faptul că prin Ea curge Harul Sfântului Duh, pe când în biserica latină Harul a secat în 1054.
În Biserica Răsăriteană folosim muzica psaltică creată și dezvoltată de Sfinții Părinți. Lălăitul apare când dascălii nu învață teoria muzicii.
În Biserica Răsăriteană nu folosim scaunele întru-cât statul pe scaun sau în genunchi pentru o perioadă lungă duce la stare de somnolență. Deasemenea, atâta timp cât este prezentă Lucrarea Harului în Liturghie, credincioșii nu ar mai trebui să simtă oboseala. În Apus au apărut băncile tocmai datorită lipsei Harului.

| Kiwibibilă explică (pentru AlexeHellsing):

1. Scuză-mă că îţi spun aşa dar eşti foarte îndoctrinat.
2. Şi dacă stau în picioare înjur de toţi dracii de durere laughing
3. Logic că se simte oboseala. E ca şi cum în loc să te duci la doctor te rogi pentru sănătate. Total greşit.

| AlexeHellsing a răspuns (pentru Kiwibibilă):

De 10 ani de zile stau duminică de duminică de la ora 8:00 până la ora 11:30 în picioare, stând în genunchi doar în momentul frângerii pâinii și încă nu am avut probleme. Bunicu acum, din cauza vârstei de 86-87 de ani nu mai poate să îngenuncheze și stă în picioare toată Liturghia, apoi merge pe jos 2 km până acasă. Eu știu că suntem o generație leneșă care în primele 5 minute de stat în picioare ne modificăm centrul de greutate de pe un picior pe altul, dar hai să nu spunem totuși că acest lucru este firesc, fiindcă nu este. În absolut toate bisericile ortodoxe, de aproape 1500 de ani, copii, tineri, adulți și bătrâni șed în picioare la Sfânta Liturghie fără probleme, fără dorința de a schimba ceva.

| Teffan a răspuns (pentru AlexeHellsing):

" În Apus au apărut băncile tocmai datorită lipsei Harului."

laughing

Bai da-le dracu de banci.
Sunt si ale diavolesti,ma?

Biserica ortodoxa intotdeauna reuseste,intr-un mod miraculos si sfant,precum a fost si Domnul nostru Isus Hristos,sa bage draci in toate alea.
La fel cum poate baga si sfintenia intr-un geam dintr-un sat,care,datorita aparitiei Maicii Domnului,in acest geam,a fost luat de popa din sat si plimbat prin tot satul cu rugaciuni,acompaniat de babe si mosi(care citesc Biblia,nu uitati,si care crede ca popa e sfantul lui Dumnezeu),de asemenea,omul de la care s-a luat geamul,nu ii pasa ca ii intra vantul in casa iarna,el vrea sa o slujeasca pe Maica Domnului, intr-un geam, domnule BlackThinker.
Vezi ca individul din profilul tau, ala cu coasa, e satana. laughing

| AlexeHellsing a răspuns (pentru Teffan):

Individul cu coasa este prototipul morții și n-am mers până în absurd spunând că băncle sunt diavolești. Am fost destul de clar în argumentarea punctului meu de vedere, deci poți reciti răspunsul de mai sus. Cât despre geam... atâta timp cât n-am fost acolo nu sunt nici pro, nici contra, iar ceea ce ne arată media nu este niciodată îndeajuns.

Întrebări similare