|

1.Timp de 325 de ani pana la conciliul de la Nicea,Jeoshua a fost considerat numai un reformator religios, apoi a fost declarat fiul lui D-zeu,(comentarii mai ales din partea religiosilor care merg duminica de duminica la biserica)

2.Cum comentati urmatoarea expresie ''Maica Domnului -Nascatoare de Dumnezeu(pareri ceva din partea sectantilor sau religiosilor?

68 Raportează Evaluează
69 răspunsuri:
| a răspuns:

La "Sinodul ecumenic de la Niceea" nu s-au adăugat învățături noi, ci doar s-au confirmat cele care deja existau.

Dacă s-a ajuns să se discute atunci problema, dacă a existat UNANIMITATE într-o chestiune FUNDAMENTALĂ pentru creștinism, acest lucru nu poate să arate decât faptul că această convingere despre Fiul lui Dumnezeua (FIIND ŞI CEEA CE SUSŢINE SCRIPTURA prin sute de versete) era cunoscută în mod indubitabil deja de 300 de ani!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

I-mi place jocul de cuvnte pe care il folosesti, insa trebuie tinut cont si de urmatoarea cheste din cauza unor neintelegeri aparute Constantin cel Mare a invitat pe mai marii bisericii la un sinod ecumenic unde urma sa fie luate masuri necesare contra lui Arie.la sedinta a participat insusi Imparatul Constantin.deci eu cred ca imparatul ia fortat sa-l declare pe Isus ca fiind fiul lui dumnezeu, iar cei care au refuzat sa semneze acest act au fost exilati pe undeva prin Belgrad.asa a ajuns Jeoshua din om obisnuit fiul lui D-zeu.acestea sunt relatarile istorice/eu zic asa au acceptat deoarece decat sa-si piarda viata sau scaunul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dragos38):

Împăratul Constantin nu a făcut altceva decât să deschidă lucrările sinodului, el neavând alt rol şi alt statut decât unul onorif, o prezenţă care s-a păstrat obiectivă, neavând voie să încline balanţa în nici o direcţie.

Prezenţa sa se justifică prin faptul că pe plan spiritual sinodul aveo pentru imperiu o evidentă importanţă cu privire la liniştirea şi clarificarea eventualelor nelămuriri legate de credinţa creştină.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Discuţiile teologice purtate, argumentele pe baza cărora doar au confirmat ceea ce deja exista (!) s-au păstrat în totalitate (un fel de STENOGRAME), astfel încât, astăzi nimeni nu poate pune la îndoială onestitatea sinodului şi păstrarea neschimbată a învăţăturii exact aşa cum era în timpul apostolilor (nealteată de nimeni şi de nimic)!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Rolul sau nu a fost unul onorific chiar el ia invitat la un sinod ecumenic pentru.a lua masuri contra lui Arie iar parintii sinodului sau impartit in 3 directii unii sustineau credinta adevarata ortodoxa ca iesus este si om si dummnezeu altii au fost de alta parere pentru ca in finalul dezbateri parintii au hotarat ca invatatura despre dumnezeirea fiului sa specifice ca iesus este dumnezeu adevarat (ce blasfemie)cei care au refuzat sa semneze simbolul niceean au fost indepartati din scaunele lor si exilati pe undeva prin Belgrad.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dragos38):

Spuneai că nu ai deschis Biblia. Bine că eşti sincer. Iată mai jos câteva versetele care Îl prezintă pe Fiul lui Dumnezeu.
DAR, din păcate, spuneai că nu crezi nici în Biblie?

Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU EL (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.

Coloseni 1, 17. EL ESTE MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE şi TOATE PRIN EL SUNT AŞEZATE.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Până la Constantin creştinii erau alergaţi de lei si ursi prin circuri si arene, un divertisment bun in lumea romana. Ba din cand in cand mai erau prajiti si la gratar sau imbaiati in plumb topit.

Meritul lui Constantin cel Mare a fost acela că le-a dat libertate creştinilor. Le-a dat la urma urmei un drept legitim de a-şi putea manifesta şi ei cultul în mod liber. Dar pentru creştinism asta a însemnat enorm!

Constantin cel Mare nu este cinstit de Biserică pentru minuni pe care să le fi făcut el. Cel puţin nu avem dovezi ca ar fi avut o viata deosebit de sfanta (a fost martor însă la minuni). El este cinstit ca sfant doar pentru rolul pe care l-a avut în susţinerea creştinismului, în oferirea libertăţii exprimare, în totală transparenţă în raport cu istoria.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Cum am deschs-o azi cum am dat de contradicti ti-am zis nicu nu trebuie sa citec prea mult/
daca mai vrei inca o absurditate iata inca una; facerea, la inceput a facut cerul si pamantul si pamantul era fara forma era pustiu si intuneric era deasupra adancului//si ca sa nu mai lucreze pe intuneric/ mosneagul, caci asa il prezinta biblia nu eu s-a hotarat sa faca putina lumina si a zis sa fie lumina(a apast pe intrerupator si s-a aprins lumina de la bec? sau ce fel de lumina, caci biblia nu spune)si dupa acea s-a hotarat sa desparta lumina de intuneric, si a numit d-zeu lumina ziua si intunericul la numit noapte/si uite asa a aparut prima zi: tare nu? orice om cu carte stie ca prima data a aparut soarele si dupa aceea planetele, planetele nu ar fi existat fara soare/ pamantul s-a desprins din soare cu cateva miliarde de ani in urma/ma mir ca elohim, nu le-a spus, vedeti mai ca pamantul se invarte, in jurul soarelui, si nu soarele in jurul pamantului, de fapt va las pe voi sa descoperiti cum stau treburile cu miscarea planetelor cu circulatia apei in natura/si uite asa au apatut oamenii de stiinta insuflati de divinitate care ne-au spus cum stau treburile cu soarele pamantul cerul, intrand in contradictie cu sfanta scriptura/tot de la ei de la sfintii parinti ai stiintei si nu de la sf.parinti ai biserici stim ca planeta este pusa in miscare datorita forteri gravitationale ale soarelui in momentul in care soarele isi va termina combustibilul(benzina) va disparea planeta si viata.si atunci putem zice ca intr-adevar planeta va fi pustie.dar pana atunci N.A.S.A. va coloniza planeta marte prin anul 2030 sau 2040 om vedea.deci daca vrei sa citesti ceva frumos si interesant pune mana si citeste si tu o anatomie unde poti face legaturi logice une poti intelege cum functioneaza sistemul muscular sau osos sau limfatic sau sistemul nervos, sau daca vei sa intelegi cum functioneza sistemul solar studiaza si tu astronomia, daca vrei sa afli care a fost prima forma de viata aparuta...2006 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dragos38):

1. Daca ar fi fost cum spui, aceasta convingere nu rezista aproape 1700 de ani.
2. La acest sidon au fost sfinti parinti care au facut minuni, cum este Sfantul Spiridon care a luat o caramida in mana si strigand-o, apa a curs jos, focul s-a inaltat la cer iar pamantul a ramas in mana, prin acesta aratand ca, Sfanta Treime e o unire de trei persoane separate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru girada79):

Woawwwww,ce tare esti in aberatii bine inteles/si Harap-Alb i-a dat calului jar sa manance si dintr-un jar rapciugos si schilod s-a schimbat intr-un cal frumos si aratos/caramida nu este formata din pamant ci din argila, apa si dupa care se baga la foc acesta este procesul tehnologic/argila este o roca sedimentara cu granulatii mici ai vazut vreo fabrica de caramida sau ai fost prin ea/eu da, era la 100 de m de casa mea.probabil ai vazut la tv vreo fabrica de caramida nu?/Pentru mine, sfintii parinti si nu numai pentru. mine au fost Aristarh din Samos care a trait inaintea lui Iesus zeificat kristos/Copernic (preot,matematician, astronom)desi era constient ca intra in contradictie cu doctrina biserici catolice totusi si-a publicat lucrarea, Giordano Bruno, Mendeleev(el a vorbit despre unele elemente chimice care nu fusesera descoperite/iar colegii lui se uitau la el ca la un ciudat dar dupa ce au fost descoperite/i s-a recunoscut meritele si a ajuns dita mai omul/in comparatie cu Ioan gura paguboasa care nu a facut nimic/pentru ca lumea sa avanseze nu a inventat si nu a descoperit nimic/sau sf. Spiridon? nu am auzit de el, care ce? daca facea vreo minunche (woaleo) toti istorici lumii din acele vremuri il mentionau si-l descriau cu lux de amanunte ce inaltime.fizionomia,greutate,iar fi ridicat si o statuie, dar totusi se pare ca Imparatul Constantin a fost mai mare decat totii sfintii de acolo si le-a spus sa-l puna pe Hristos ca fiind fiul lui Dumnezeu caci altfel le-ar fi stat capul langa picioare sau i rastignea caci asa aveau obiceiul romanii pe atunci (Constantin nu a fost usa de biserica a fost un criminal odios si inainte sa treaca la crestinism se inchina la zeii lui ai imperiului roman/dupa ce a trecut la crestinism a inceput sa se inchine la zeii iudeo-crestini (adonai, savaot, Iahve)in concluzie noi ne inchinam la zei nu la d-zeu/
nici macar rugaciunea ''Tatal nostru care esti in ceruri'' nu-i corecta tatal meu trieste munceste.e.t.c. Divinitatea nu e tatal...2008 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dragos38):

Tot îi tragi cu colonizarea planetelor. Tu chiar crezi balivernele astea?

Marte nu poate fi colonizată! Nici în 30 de ani şi nici 300... Îmi pare rău că te dezamăgesc!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Nu ma dezamagesti de loc vom vedea in viitor

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Iata ce spune Dragos38 despre cei care au credinta, nu neaparat in Dumnezeu.
Ca pana la urma sa se incadreze si el in aceasta categorie.big grin

credinta este pentru mistici pentru oameni
superstitiosi adica pentru prosti care cred in tot felul de bazaconi.
Foarte buna observatie, facuta pentru Dragos38.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Religile sunt o otreava pt.omenire au fost, sunt si vor fi/atat timp cat exista religii vor exista si razboaie

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Seba2013):

Eu nu sunt superstitios

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Seba2013):

Eu nu ma duc la biserica caci n-are rost, cei care merg la biserica spun ca sunt credinciosi.dar ei se duc acolo sa barfeasca sa casca gura in general, si sunt religiosi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dacă ne-am imagina situația în care creștinătatea nu ar fi avut habar de asta, cum ar fi acceptat atunci cei 318 episcopi ce erau trecuți deja prin torturi și persecuții, cum ar fi acceptat zic, un adaos cu totul nou care le-ar fi schimbat credința?
Dar nu s-a întâmplat acest lucru!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se pot scrie aici cărţi întregi pentru demonstrarea STĂRII NECLINTITE a BISERICII la sinodul I ecumenic, (bibliotecile de cărţi ale episcopilor din primele 300 de ani, dinainte de sinod, confirmă "parcursul" neschimbat al Bisericii înainte şi după anul 325):

- la sinod nu au fost doar 2-3 episcopi, ci sute (la cele sapte sinoade au fost de fiecare dată între 300 şi 600 de EPISCOPI);

- mulţi dintre episcopi aveau încă pe corpul lor urmele torturilor la care au fost supuşi pentru credinţa lor NECLINTITĂ! (cum aveau ei să "tremure" în faţa unor presupuse ameninţări?);

- Nu există în istorie NICI O SUSPICIUNE care să susţină teroriile tendenţioase ale sectanţilor (dezrădăcinaţi de Biserică…) în privinţa vreunui presupus "amestec" al lui Constantin!;

- Se păstrează întacte TOATE actele sinoadelor, "stenogramele" de atunci cu tot ce s-a discutat în cel mai mic detaliu. TRANSPARENŢA ESTE TOTALĂ şi ea arată că împăratul a fost prezent doar onorific (de umplutură mai pe româneşte). Nu a avut nici o intervenţie!;

- Nu putea împăratul să influenţeze lucrările sinodului pentru că TRANSPARENŢA era chiar scopul sinodului: clarificarea liberă prin consens general. Prezenţa împăratului era doar garanţia "democraţiei" şi libertăţii discuţiilor purtate (exact cum ar fi prezenţa presei la lucrările parlamentului happy );

- Nu există în TOATĂ ISTORIA OMENIRII teorii ale conspiraţiei în care să fie incluşi 300-400 de oameni! Să fim oneşti şi serioşi colegu happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Au participat 318 parinti acestia sau imparit in 3 tabere cei care nu au fost de acord cu noua doctrina impusa de Constantin au fost exilati.aceasta este istoria adevarata

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

După cum spuneam, stenogramele sinodului se păstrează, iar acestea clarifică discuţiile care s-au purtat, votul care s-a dat în mod democratic, iar dacă acel eretic cu teoria lui nouă după 300 de ani de creştinism nu a dorit să fie de acord cu majoritatea copleşitoare, cu siguranţă atunci nu cred că putea fi ales nici papă, nici patriarh, nici episcop într-o Biserică pe care o călca în picioare nu mai putea rămâne... Şi-a continuat secta în altă parte...

Cei doi trei prieteni la cataramă ai lui Arie, care este evident că au urmărit susţinerea lui mai mult decât discuţiile sinodului (probabil şi tu ai face asta pentru prieteni, deşi ar fi total greşit...) la fel au fost probabil excluşi din Biserică (ce legătură mai puteau avea cu ea din moment ce căutau să o modifice radical?)

Dar această excludere din Biserică s-a făcut la sfârşit de tot, după clarificarea pe calea dialogului, după deliberarea celor care 300 de ani au ştiu o singură învăţătură, una netulburată de nimic!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dragos38):

Scriptura are sute de versete care-L numesc pe Hristos- Fiu al lui Dumnezeu!
Spune-mi şi mie te rog, tu crezi într-un Dumnezeu personal, Creator din nimic al universului?
Este RELEVANT acest lucru în purtarea acestei discuţii... Doar discutăm aici de Întrupare, de Înviere, de minuni...
Mai simplu ar fi să spui că nu crezi în nimic. Am face economie de timp şi de cuvinte. happy happy Ce spui colegu?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Garantia democratiei zici ha, ha, ha, nu uita ca Imparatul Constantin facea parte din Imperiul Roman iar orasul Niceea se afla in Turcia motivul pentru care s-a tinut acolo primul sinod ecumenic convocat de catre imparatul roman era prezenta palatului sau din Nicomidia sa stai sub ocupatia imperiului roman tu numesti asata democratie inseamna ca nu sti ce este acea democratie, turcii nu traiau in democratie ci erau ocupati de legiuniile Imparatului Constantin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Nu cred in scripturi nici in biblie pentru ca e plina de contradictii il prezinta pe dumnezeu ca fiind o fiinta antropomorfa cu par alb,maini, barba, care mergea pe pamant stand de vb cu (Adam ce porcari) eu consider ca divinitatea este deasupra tuturor religiilor si nu are nici o treba cu biblia, talmudul, sfanta scriptura, si alte cartii mitologice. divinitatea nu poate fi descrisa pentru ca nimeni nu a vazut-o si nici nu-o s-o vada pentru ca noi pe langa divinitate suntem ca niste pureci.care misunam pe planeta aceasta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Verii Domnului nu se numesc «fraţi», ci "robi" şi "slujitori ai lui Iisus", - doi dintre ei, Iacov şi Iuda, sunt autorii celor două epistole soborniceşti, numite "a lui Iacov" şi respectiv "a lui Iuda". Or, acolo ei se numesc fiecare "rob" (Iacov 1, 1) şi "slujitor" (Iuda 1, 1) ai Domnului Iisus, iar nu "fraţi".


Dacă ar fi fost fraţi naturali ai Săi, Hristos i-ar fi făcut apostoli; ori ei n-au fost dintre cei doisprezece apostoli.

Dacă ar fi fost fraţi naturali ai Săi, Mântuitorul Hristos ar fi încredinţat în grija lor pe Fecioara Maria,
iar nu în grija Apostolului Ioan, care, oricum, ar fi fost mai străin acesteia decât un fiu al ei.

Verii Domnului nu pot fi nici măcar fraţi vitregi ai lui Iisus sau fii ai lui Iosif dintr-o căsătorie anterioară a
acestuia, deoarece:
a) Nicăieri nu se spune şi nicăieri nu se poate presupune că Iosif ar mai fi fost căsătorit şi înainte şi că ar fi devenit
văduv prin divorţ. Ştim din Tradiţie doar atât, că era «drept».
b) Mama verilor Domnului, după cum s-a văzut mai sus, trăia şi era în apropierea Maicii Domnului, ceea
ce ar fi fost exclus - pentru motive lesne de înţeles - dacă ea ar fi fost cândva soţia lui Iosif!


Ţinând seama de faptul că peste tot în Orient, dar în special la iudei, cuvântul "frate" se întrebuinţa şi în înţeles mai larg, de "văr" sau de alte rudenii mai apropiate sau mai îndepărtate, ca de exemplu la Facere (13, 8), unde Avraam îl numeşte pe Lot "frate", deşi îi era numai nepot de frate (Fac. 11, 27), trebuie să admitem că unii din cei enumeraţi au fost - probabil - veri ai lui Iisus, dar nu veri primari, pentru că deşi mama lor este numită «soră» a Maicii Domnului (Ioan 19, 25).

Ea nu putea să fi fost soră bună a acesteia, deoarece purta acelaşi nume cu Maria, şi foarte rar se obişnuia în vechime ca două surori sau doi fraţi să poarte acelaşi nume. Ci cuvântul "soră" trebuie...2007 - 2161 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Iuda a fost cel de al 12 apostol ruda cu hristos pe care l-a si tradat cum spune biblia si s-a nascut din tatal sau Iosif care a fost dupa aceea logodnicul precuratei feciare Maria iata contradictia cum poti numi pe cineva fecioara cand a dat nastere celor 7 copii/e de rasul curcilor.folesteti logica si vei observa ca evanghelisti se contrazic intre ei si pe ei insasi.din pacate tu nu-ti foloseti logica cu care ne-a dotat divinuitatea ci credinta, crede si nu cerceta/vezi ca mai umbla o Maicuta prin tara care tot asa a studiat biblia si religiile pana a luat-o razna si se crede salvatoarea lumii/acolo duce credinta fara stiinta.deliranti mistici/daca te vei duce in Israel si il vei intreba pe un israelit de ce nu sarbatoriti invierea lui hristos o sa rada de tine amice/de fapt ei rad de noi cand aud ca tinem pastele in amintirea invieri lui Hristos/pentru ei pastele inseamna iesirea de sub robia egipteana hristos nu a inviat si nu a facut nici o minune.cu siguranta daca ar fi inviat cineva din morti(ha, ha, ha,)ar fi tinut si ei ca si noi crestini sarbatoarea in amintirea lui Joshua.un simplu om nesimnificativ din punctul lor de vedere(al evreiilor) si al istoriciilor din acele vemuri/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dragos38):

Nu crezi in Dumnezeu, nu crezi în nimic, dar aduci blasfemii cumplite la adresa a tot ce are mai sfânt crestinismul!
Nu poţi aduce astfel de blasfemii fără să te temi că se poate deschide pământul...

Nu poţi aduce astfel de blasfemii fără CHIAR SĂ ADUCI NICI un verset, chiar FĂRĂ SĂ DESCHIZI BIBLIA (tu însuţi parcă ai recunoscut că nu ai citit-o, poate nici n-ai deschis-o)!
Cum te suporţi să spui astel de lucruri precum cele spuse mai sus fără să ai absolut nici un verset de partea ta în toate cele CÂTEVA ZECI DE MII?

Daca ai avea sinceritatea sa verifici ceea ce reprezintă creştinismul ai constata la milimetru logica de bun simţ a tuturor învăţăturilor sale.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Bib; ia nu am mai cititoau zis-o altii care au citit-o cu mare atentie dar nu mi-e greu sa o deschid si daca gasesc am sa-ti dovedesc iar partea cu pastele este adevarat du-te in Israel si intreabai cum sta treaba cu hristos si o sa vezi ce o sa-ti raspunda pastele pentru ei inseamna iesirea de sub robia egiptului iar isus a fost facut cu un roman p nume pandera dacxa nu ma insel parca scrie si ceva de iosif ca a vrut sa o ia la bataie din gelozie, am citit biblia dar nu toata pentru ca este plina de contrdictii si nu intelegi nimic evanghelisti se contrrazic intre ei divinitatea este prezentata avand insusiri anropomorfe/tot ce mi-a mai ramas in minte sunt expresile formidabile ale lui Hristos cine nu este cu mine este impotriva mea sau eu nu o sa aduc pace ci sabie o sa despart pe mama de fiu ceva de genul si intr-adevar s-a implinit acest blestem peste un miliard de nevinovati au murit datorita faptului ca nu au vrut sa se converteasca la crestinism/dar cu timpul o sa imi ddispara si chestile acestea din minte/influentare negativa la adresda omenirii nici hitler nu a reusit sa oamoare atati ma rog nu el armata lui nici macar ginghis han cel mai mare cuceritor al planetei a omorat 40 de milioane nu el soldatii lui.si el a omorat catva

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Eu precum ti-am zis cred ca exista ceva divin care nu are treaba cu religiile si biblia, asta e pareea mea.acolo se vb de zeii Elohim/deocamndata divinitatea nu ma traznit happy sti cum se zice dumnezeu iti da dar nu-ti baga in sac.mi-a dat maini cap, calitati motrice, calitati psihice, ochi pentru a observa simturi pentru a simti.d-zeu nu este razbunator asa cum credeti voi astia sectantiilor.din punct de vedere al oamenilor de stiinta divinitatea este o hiperconstita,

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Daca mai vreti contradictii cititi genealogia lui Isus dupa matei si genealogia lui isus dupa luca, in evanghelia lui ioan nu mai apare nici o genealogie o fi uitat sau era ocupat cu alte?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu religiosi sau "sectant" ci ateu, dar urmatoare cuvinte se traduce prin:
"Maica Domnului -Nascatoare de Dumnezeu"
Maria mitologica femeie care a a dat nastere demi-zeului crestin.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Religiile nu au ce declara, sau considera.
Biblia declara si considera, dintotdeauna, ca Isus este fiul lui DUMNEZEU.
Cei care au avut nevoie de 325 ani sa afle raspunsul bibliei, au fost aeriani rau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Seba2013):

Religiile isi trag seva din biblie amice

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Seba2013):

Biblia cuprinde 39 de cartii canonice si noul testament format din 27 de carti canonice religioase/insa doar 4 au fost canonizate celelalte nu probabil contin alte contradictii mai mari ca astea canonizate

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dragos38):

Amice, te contrazici in propiul comentariu.
De la 66 de carti canonice, ajungi la 4 carti canonice, ca in final sa afirmi ca nu este nici o carte canonica.
Parerea mea este sa lasi cartile si crestinii, sa considere care sunt canonice, si care nu.
Daca iar incepi sa ma bombardezi cu intrebari, sa stii ca o sa iti raspund numai la una.
Nu am timp, pentru dezbateri interminabile.
Am m-ai facut lucrul acesta, si numai vreau sa il repet.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Seba2013):

E ce sa-i faci/asteptam sa ma corectezi tu dar vad ca...
deci Biblia cuprinde Vechiul Testament, format din 39 de carti din cele 39 de carti doar 4 apar Matei Luca Ioan si Marcu insa nu apar Toma, Bartolomeu, si altii deoarece sunt tinute la muzeul national din egipt.si noul testament este format din 27/calculeaza si tu

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Seba2013):

Si mai ciudat mi se pare mie urmatoarea cheste cele 4 evanghelii apare doar in noul testament in cel vechi nu le-o fi fost lene la pchi

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Seba2013):

Hai ca sa intelegi happy in biblie apar doar 4 evangheli, in realitate sunt mai multe Evanghelia dupa toma, evanghelia dupa bartolomeu e.t.c.aceste evangheli nici macar nu au fost scrise ei daca ar fi fost scrise de ei ar fi sunt in felul urmator Evangelia lui Toma Evanghelia lui Luca oricum religiile o sa dispara pentru ca n-a facut nimic bun pentru lume doar rau/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dragos38):

Pai da, sunt 4 evanghelii care le consideram canonice.
Celelalte nu le consideram canonice, le consideram apocrife.
Religiile false o sa dispara, cea adevarata niciodata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dragos38):

Si mai ciudat mi se pare mie urmatoarea cheste cele 4 evanghelii apare doar in noul testament in cel vechi nu le-o fi fost lene la pchi.
Crede-ma ca nu inteleg deloc ce spui aici.
Daca ar fi sa iti raspund, ti-as spune asa:
Exista un timp vechi pentru a scrie si un timp nou pentru a scie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Seba2013):

La pochi =adica popi/mi-e foame de cuvinte

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Seba2013):

Om vedea in viitor care sunt cele adevarate si cele false/dupa mine tote sunt false pentru ca toate religile se trag din cele monoteiste si politeiste(monoteiste un singur zeu monos=singur theos-zeu)politeiste =multi zei/in religile politeiste de astazi sunt incluse budimul, hinduismul iar catolicismul si ortodoxia sunt considerate de unii din afara lor ca fiind apropiate de politeism dat find existenta trinitariene si cultului sfintiilor/
ioan gura paguboasa si mai stiu eu cine/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dragos38):

Dacă tot spuneai că nu ai citit Scriptura, iată, acestea sunt unele din cele mai frumoase versete:

Scriptura este cartea de baza în creştnism. Multe dintre lucruri le vei înţelege dacă măcar le vei citi. Dar adunand hule din dreapta şi din stanga nu vei reusi decat sa batjocoresti divinitate şi să aştepţi răspunsul ei...

Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU EL (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. EL ESTE MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE şi TOATE PRIN EL SUNT AŞEZATE.

Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."

Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;

Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."

Profetul Isaia Îl numeste pe Mesia (pe Mântuitorul Hristos) "Dumnezeu-Tare, Domn al pacii, PĂRINTE AL VEACULUI ce va sa vina’’

Daniel 7, 14: "Şi Lui (singurul numit Fiul Omului în Noul Testament a fost doar Mântuitorul Hristos – Fiul lui Dumnezeu ÎNTRUPAT) I s-a dat stăpânirea, slava şi împărăţia, şi toate popoarele, neamurile şi limbile Îi slujeau Lui. STĂPÂNIREA LUI ESTE VEŞNICĂ, stăpânire care nu va trece, iar împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată."

Daniel 7, 27: "Iar regatul şi stăpânirea şi mărirea regilor de sub ceruri ...2004 - 2244 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dragos38):

Nu faci bine ca doar să culegi acuzaţii din auzite fără să citeşti cele patru Evanghelii măcar. Dacă totuşi crezi într-un Dumnezeu, în aceste Evanghelii vei surprinde bunătatea Lui, o bunătate care nu merită să fie batjocorită cu dispreţ!

Altfel, te asemeni celor care L-au răstignit pe Hristos, răsplătind cu scuipat darul vieţii pe care l-au primit. Crede-mă, un paralizat lipsit de unele din DARURILE celui pe care tu Îl scuipi, nu e chiar aşa semeţ ca tine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Evangheliile apocrife le gasesti pe internet/eu nu-l batjocoresc pe d-zeu biblia il batjocoreste cei care au scris-o prezentandul ca un mos cu barba alba, par alb, rabunator, invidios, ba mai mult coboara pe pamant sa-l caute pe Adam pentru ca nu la ascultat(basme de adormit copii)Iesus cu pildele nu i-a ajutat cu nimic pe evreii/acolo tot timpul se duc lupte s-a dus, se duc cu palestinieni si se vor duce si in viitor/armonia si pacea pe care a vrut sa o instaureze iesus nu este nu a fost si nici nu va fi datorita intereselor. datorita religilor sectelor si cultelor multe razboaie sau dat in numele religiilor/ religia crestina a fost impusa cei care nu s-au convertit au pierit peste un miliard/toti i plangem pe evreii ca au fost persecutati si exterminati in lagarele naziste dar nu numai ei au mai fost si altii/si totusi populatia tarii a ajuns la 7.846.000 evrei(75%, arabii 20, 5 % si alte etnii)totusi nimeni nu zice de amerindieni pieile rosii(din 60. 000000 de amerindieni in momentul de fata mai sunt doar 2, 7 milioane/misionari crestini care au ajuns pe acolo au incercat sa-i converteasca, cei care au refuzat sa treaca la religia crestina (Cristos) au fost omorati/de ce?
si intrebarea ramane cum poate cineva sa fie numita fecioara daca a avut prunci? daca doua adevaruri nu se pot contrazice de ce biblia se contrazice cu stiinta si stiinta cu biblia//pentru ca informatiile din biblie sunt false/ hristos a fost rastignit (daca a fost in realitate) caci nici un istoric serios nu-l mentioneaza si nici pe apostoli lui/deci el a fost rastignit deoarece s-a pus cu cine nu trebuie cu Imperiul Roman daca ar fi fost semidivin le-ar fi putut schimba ganduriile romaniilor sau pur si simplu i facea pe totii romanii sa ingenuncheze in fata lui impreuna cu Cezar pentru ca nu era un om obisnuit ci insusi fiul lui dumnezeu, creatorul universului/tu o sa vi iarasi cu fragmente din biblie s-a rastignit pentru pacatele oamenilor si a luat asupra lui toate pacatele oamenilor...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dragos38):

Înainte sa pui la indoiala o minune, orice minune, gandeşte-te că vorbim de Dumnezeu- Creatorul Universului. Poate face orice minune.

Dumnezeu a respectat oamenilor libertatea responsabilă a acestora. Nicidecum nu înseamnă că nu ar fi avut puterea să intervină...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Nu prea gandesti amice, nici o fiinta sa fie clar nu-si lasa propia odrasla sa fie chinuit torturat e.t.c. asadar hristos nu a fost fiul divinitatii. a fost un om obisnuit si a facut parte din secta notzri(esenienii) sau probabil nici nu a existat a fost fabricat in anul 325 la conciliul de la niceea, a fost produsul framantarilor religioase din randul evreilor ocupati de romani/secta notzri(esenienii)traia dupa principii severe traia in abstinenta, erau izolati in asteptarea lui mesia.pe fondul de disperare creata de ocupatia romana,de talmacire a profetiilor, de asteptare a unui mantuitor, divin, a aparut joshua un evreu obscur din nazaret, cum il numeste mircea eliade//citestel pe josephus unde apare cele 3 secte citestel pe eliade cel mai mare specialist roman in probleme de religii(miturii)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Flavius Josephus (istoric iudeu din sec. al II-lea!):,, În vremea aceea a trăit Iisus, un om înţelept, dacă poate fi numit aievea om. El a fost autorul unor uluitoare minuni şi învăţătorul oamenilor care erau bucuroşi să afle adevărul. A atras de partea lui o mulţime de iudei, dar şi o mulţime de păgâni."

"Acesta a fost Hristos. Chiar dacă Pilatus, datorită acuzaţiilor aduse de fruntaşii poporului nostru, L-a ţintuit pe cruce, n-au încetat să-L iubească cei ce L-au îndrăgit de la început."

"Căci li S-a arătat a treia zi iarăşi viu, aşa cum au prezis profeţii trimişi de Dumnezeu, înfăptuind şi o mie de alte miracole. De atunci şi până azi dăinuie poporul creştinilor, care îşi trage numele de la Dânsul." (Antichităţi iudaice 18, 3, 3 – trad. I. Acsan, vol 2: Cărţile XI-XX, Bucureşti, 2001, 446)", etc...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Acolo istoricul Josephus prezinta biblia nu intelgi nici macar atata lucru, ca si cum un istoric grec s-ar apuca sa prezite legendele olimpului care fac parte din cultura poporului sau nici atat lucru nu te duce minte//se vede ca esti intoxicat cu pasaje biblice pana in maduva spinarii//macar daca ai fi un specialist in religii dar esti ca un robot repeti aceleasi pasaje ca unul care nu gandeste//sti ce zice psihologia o minciuna repetata la infinit devine un adevar pentru creier// nu mai poti deosebi graul de neghina din ce secta faci parte?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dragos38):

Ce te face sa crezi ca fac parte dintr-o secta? Nu-i adevarat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Crestinilor le place precizia. Astept citatul din vreun parinte crestin antenicenian care sa sustina ca I(i)sus (dupa cum il numesc crestinii romani pe Ieshua) a fost doar un reformator religios. Pana cand soseste citatul, consider ca e vorba aici de alta legenda din tolba cu povesti a ateistilor.

2. Din moment ce Sfanta Maria a fost mama lui Isus si din moment ce Isus era Dumnezeu si om, inseamna ca ea a fost mama lui Dumnezeu. E foarte simplu. A sustine ca ea a fost doar mama OMULUI Isus, dar nu si mama lui Isus-Dumnezeu revine la a nega uniunea ipostatica. Adica exact ceea ce Bisericii i s-a revelat inca de la primele Sinoade Ecumenice.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RaduMD):

Se vede ca nu gandesti cand vorbesti amice, nici nu-ti dai seama ce spi acolo/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dragos38):

Ai venit cu o idee, trebuie sa o sustii. Preferabil fara atac la persoana. Astept citatele conform carora primii parinti il considerau pe Isus doar un reformator religios.
In realitate, exact inversul este adevarat. Primele erezii nu contestau aspectul divin al lui Isus, ci aspectul lui uman. Bunaoara, pelagianismul. Nu mai bine studiem cat mai aproape de surse decat sa venim cu chestii fabricate de prin almanahele ateiste online?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RaduMD):

Chiar el a spus sunt fiul omului si cand l-au rastignit pe cruce il striga pe zeul lui preferat eli(in limba babiloneana inseamna zeu)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RaduMD):

In legatura cu sf.Maria in evanghelia dupa Matei Miriam(Maria) a avut 7 copii Joshua,Iacob, Iosif, Iuda, Simon, Melha si Elsa. la conciliul de la Efes. Miriam a fost declarata fecioara si Maica Domnului o femeie care a nascut 7 prunci poate fi fecioara? ha, ha, ha,

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dragos38):

Bull-***-uri colegu! Ştii ce-i aia...
La ce versete ai găsit aşa ceva? Poate ai găsit o altă biblie scrisă de personajul ăla "Nu ştiu, nu ştiu..." de la "cronica cârcotaşilor"... happy

Nu există aşa ceva în Sfânta Scriptură!
Mama celor enumeraţi de tine este o altă persoană decât Fecioara Maria, căci este numită în Sfânta
Scriptură Maria sau CEALALTĂ MARIE (adică DEOSEBITĂ de Maria, Maica Domnului, şi de Maria Magdalena) sau sora mamei Lui, Maria lui Cleopa, fiind amintită chiar alături de Maica Domnului şi în apropierea ei.

Iată textele biblice lămuritoare: "Şi erau acolo multe femei, privind de departe... între care era Maria Magdalena şi Maria, mama lui Iacov şi a lui Iosi, şi mama fiilor lui Zevedeu "(Mt. 27, 55-56). Iacov şi Iosi sunt doi din cei patru veri ai Domnului (Matei 13, 55). Mama lor aşadar este o altă persoană decât Maria, mama lui Iisus. Evanghelistul continuă apoi: "După ce a trecut sâmbăta..., au venit Maria Magdalena şi CEALALTĂ MARIE, ca să vadă mormântul "(Matei 28, 1).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru RaduMD):

Si-ti mai prezint o contradictie si te las Geneza 1 Moise 1:31 D-zeu s-a uitat la tot ce facuse si iata ca erau foarte bune inclusiv crearea omului.tot la geneza 1Moise 6:6 situatia se schimba :I-a parut rau lui D-zeu ca l-a facut pe om si s-a mihnit in inima lui (inima organ specific omului, animalelor in general mamiferelor/)inca o jignire adresata divinitatii o insusire antropomorfa/se vede ca ceii care au scris biblia ori habar nu aveau ce scrie acolo, ori textele originale au fost schimbate, falsificate ori se referea la zeii in vechime oamenii se inchinau la zei(religia monoteista si politeista) din care s-a desprins religiile actuale cititil pe Mircea Eliade Istoria religilor si ideiilor religioase.cu siguranta o sa zici ala o fost un eretic, nenorocit, anticrestin, diavol,

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Pai sunt contradictii, biblia e plina de contradictii

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dragos38):

Trei lucruri sunt importante cand cercetam Scripturile: 1)contextul 2) contextul si 3)contextul. Astfel, Domnul apare adesea in Biblie ca Fiul Omului (adica om) si adesea ca Fiul lui Dumnezeu (adica Dumnezeu). Asumansu-si conditia umana, El a mers pana la capat, pana la moarte. Si a indurat nu doar chinurile fizice, ci si chinul sufletesc al sentimentului parasirii de catre Dumnezeu. Acesta e mesajul textului conservat in limba aramaica (iar nu "babiloniana"): "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?". Intr-un fel, acesta este si motivul Rastignirii. El ar fi putut sa ne rascumpere pacatele si mult mai usor: era destul sa-I stranga cineva degetul cu usa. Fiind Dumnezeu, o mica rana era suficienta ca sa rascumpere pacatele oamenilor. Dar El a mers mult mai departe decat era strict necesar pentru Rascumparare, a mers pana la crucificare, tocmai ca sa ne arate asumarea deplina a conditiei umane si ca sa credem. Ce pacat ca, in cazul tau, a ratat...
Prin urmare, propozitia "Isus este om" e ortodoxa, pe cand propozitia "Isus este NUMAI om" este heterodoxa: nici Biblia, nici vreunul dintre Parintii antenicenieni ori postnicenieni nu o foloseste.
Lamurit?
Sa mai observam ca limba romana face exceptie. In alte limbi, pentru "zeu" si pentru "Dumnezeu" exista acelasi cuvant (god/God in engleza, dieu/Dieu in franceza, Gott in germana), scris cu majuscula sau nu in functie de semnificat. Chiar si aceasta mica diferenta dispare in germana, unde toate numele, proprii ori comune, se scriu cu majuscula.
Pace si Bine!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Constantin asta a fost un criminal şi acum a ajuns să fie considerat şi el sfant!

ţoţi ajung sfinţi dar nu ştiu cum!


Isus nu este Dumnezeu! este fiul lui!
Toată Biblia arată lucrul acesta! dar nahh mulţi sustin "Sfanta asta Traditie" şi când îi pui să explice trinitatea spun
"Dumnezeu şi Isus sunt egali dar toţuşi există unele diferenţe între ei" şi uite aşa înţelegi totul!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru HDeNiSaR):

Fiul cui, fiul divinitatii woawwwwwwww.cool probabil si tu faci parte din vreo secta sau cult? deci duhul sfant trimis de elohim(zeii in limba ebraica veche) s-a pogorat din cer si a lasat-o gravida pe Maria, in urma unei relatii sexuale, caci altfel nu avea cum sa ramana gravida, fara ca iosif sa stie deci la inselat cu sfantul duh si iata asa a aparut isus hristos fiul lui Elohim ma intreb ce grupa de zange avea sau ochii i semana cu ai sf.duh cu ai mariei sau ai lui iosif sau a soldatului roman pandra.asta era deci, cred ca acel duh sfant era de fapt un soldat roman/.In religile politeiste de azi este inclus sintoismul budismul si hinduismul/catolicismul si ortodoxia sunt considerate de unii din afara lor ca fiind cel putin apropiate de politeism,datorita doctrinei trinitariene si a cultului sfintiilor.
Religiile politeiste nu-si pun problema originii lumii si a creatiei in mare parte ai lumea este eterna, avandu-si probabil originea intr-un haos primordial, prin interventia mai multor sau mai putin evidenta a zeilor ea ajungand sa arate asa cum este astazi. vezi facerea din biblie un haos mai mare ca acolo nici ca se mai poate elohim a inceput sa faca si sa dreaga adica zeii(adonai, savaot si iahve)Conform lucrarilor apocrife tamplarul Iosif s-a insurat cu o fata pe nume Miriam insa a descoperit ca era deja insarcinata/a vrut sa o omoare dar a aparut un inger in vis si i-a spus ca pruncul fusese zamislit din duhul sfant si daca citesti cartea lui enoh vechiul testament fapturile divine nu aveau voie sa se metiseze cu pamanteni, si uite asa biblia abunda de contradictii daca te vei uita la genealogia dupa matei si dupa aceea a lui luca nu vei intelege nimic ce sa mai zic de ioan el cred ca a uitat sa mai scrie genealogia lui hristos. mai dragi sectanti trezitiva in doua decenii planeta marte va fi colonizata de N.A.S.A. iar voi ce faceti o sa traiti ca niste primitivi cu biblia in mana ca acum 2000 de ani.asteptand venirea lui Jeoshua. pana vine s-ar putea ca...2004 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dragos38):

Scriptura este cartea de baza în creştnism. Multe dintre lucruri le vei înţelege dacă măcar le vei citi. Dar adunand hule din dreapta şi din stanga nu vei reusi decat sa batjocoresti divinitate şi să aştepţi răspunsul ei...

Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU EL (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. EL ESTE MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE şi TOATE PRIN EL SUNT AŞEZATE.

Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."

Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;

Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."

Profetul Isaia Îl numeste pe Mesia (pe Mântuitorul Hristos) "Dumnezeu-Tare, Domn al pacii, PĂRINTE AL VEACULUI ce va sa vina’’

Daniel 7, 14: "Şi Lui (singurul numit Fiul Omului în Noul Testament a fost doar Mântuitorul Hristos – Fiul lui Dumnezeu ÎNTRUPAT) I s-a dat stăpânirea, slava şi împărăţia, şi toate popoarele, neamurile şi limbile Îi slujeau Lui. STĂPÂNIREA LUI ESTE VEŞNICĂ, stăpânire care nu va trece, iar împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată."

Daniel 7, 27: "Iar regatul şi stăpânirea şi mărirea regilor de sub ceruri se vor da poporului sfinţilor Celui Preaînalt; ÎMPĂRĂŢIA...2008 - 2241 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dragos38):

Cand Mântuitorul spune că va aduce sabia, se referă de fapt la o METAFORĂ, renunţarea la prietenia cu răul, cu cel rău, chiar semenul care greşeşte.
Exprimarea este pur metaforică, ce ţi se pare suspect aici?

Pacea este de dorit, dar uneori alegerea noastră de a ne desparţi de rău vine ca o sabie (metaforă) care taie legătura cu raul, concupiscenta cu pacatul!
Ce este dubios aici?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dragos38):

Tu chiar crezi ce spui când vorbeşti de planeta Marte? Cum îţi imaginezi tu că va fi colonizată? Un pic de discernamânt ar clarifica problema... Planeta nu prezintă conditii prielnice, fii serios...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Raul vine din noi nu din alta parte!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Metafora =figura de stil care trece de la sensul obisnuit al cuvantului la alt sens prin intermediul unei comparatii subantelese

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dragos38):

Wow!
ce să zic? mă dai pe spate!

ţi-aş explica toate astea care le-ai spus dar îmi pierd doar timpul!
astăzi am altceva de făcut cu timpul meu!
la mine astăzi timpul este preţios! time is money!

altădată! la revederci!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Stiu ca nu prezinta conditii prielnice, dar vom vedea in viitor.in 2012 roverul curiosity un fel de masina a ajuns pe suprafata planeti marte, urmatoarea etapa a declarat un profesor de tehnologii spatiale vor sa trimita si un echipaj uman/ vom vedea ce se va intampla! asa cum crezi tu ca o fecioara pe nume Maria a fost lasata gravida de un duh ha ha ha. din moment ce ai copii nu stiu cum mai poate fi numita fecioara! si eu cred peste 20 -30 de ani pe planeta marte va ajunge si un echipaj uman! primul pas a fost facut prin masina curiosity fara echipaj uman la bord, acum vor incerca cu echipaj uman

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Uite ca iesus asta nu a prevazut ca fiinta umana va fi instare sa construiasca masini pentru a le rimite pe alte planete, el a prevazut numai lucruri negative pentru omenir.pacat

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Eu îţi spu ce zice Sfânta Scriptură - cartea de baza în creştinism:

Coloseni 1, 16. Pentru că ÎNTRU EL (Dumnezeu Fiul - Hristos) AU FOST FĂCUTE TOATE, cele din ceruri şi cele de pe pământ, cele văzute, şi cele nevăzute, fie tronuri, fie domnii, fie începătorii, fie stăpânii. Toate s-au făcut prin El şi pentru El.
Coloseni 1, 17. EL ESTE MAI ÎNAINTE DECÂT TOATE şi TOATE PRIN EL SUNT AŞEZATE.

Ioan 1, 3: „Toate prin El (Dumnezeu Fiul - Hristos) s-au făcut; şi FĂRĂ EL NIMIC NU S-A FĂCUT DIN CE S-A FĂCUT."
Ioan 1, 4: „Întru El era viaţă şi viaţa era lumina oamenilor."

Evrei 1, 1. După ce Dumnezeu odinioară, în multe rânduri şi în multe chipuri, a vorbit părinţilor noştri prin prooroci,
Evrei 1, 2. În zilele acestea mai de pe urmă ne-a grăit nouă prin Fiul, pe Care L-a pus moştenitor a toate şi PRIN CARE A FĂCUT ŞI VEACURILE;

Miheia 5, 1: „Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar OBÂRŞIA LUI ESTE DINTRU ÎNCEPUT, DIN ZILELE VEŞNICIEI."

Profetul Isaia Îl numeste pe Mesia (pe Mântuitorul Hristos) "Dumnezeu-Tare, Domn al pacii, PĂRINTE AL VEACULUI ce va sa vina’’

Daniel 7, 14: "Şi Lui (singurul numit Fiul Omului în Noul Testament a fost doar Mântuitorul Hristos – Fiul lui Dumnezeu ÎNTRUPAT) I s-a dat stăpânirea, slava şi împărăţia, şi toate popoarele, neamurile şi limbile Îi slujeau Lui. STĂPÂNIREA LUI ESTE VEŞNICĂ, stăpânire care nu va trece, iar împărăţia Lui nu va fi nimicită niciodată."

Daniel 7, 27: "Iar regatul şi stăpânirea şi mărirea regilor de sub ceruri se vor da poporului sfinţilor Celui Preaînalt; ÎMPĂRĂŢIA LUI ESTE ÎMPĂRĂŢIE VEŞNICĂ şi toate stăpânirile Îi vor sluji Lui şi pe El Îl vor asculta".

Facere 1, 1: „La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul." In textul ebraic original,...2006 - 2242 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează