| Idris a întrebat:

A fost Quranul copiat dupa Biblie? A plagiat Profetul Muhammed Biblia?

9 răspunsuri:
| TrăieşteClipa a răspuns:

80% nu inseamna plagiat.
Cateva personaje comune ambelor povestiri:
Aaron Hārūn
Abel Hābīl
Avraam Ibrāhīm
Adam Adem
Cain Qābīl
David Dāwūd
Ilie Ilyās
Elisei Alyasa'
Enoh Idrīs
Ezechiel Dhū l-Kifl
Esdra 'Uzayr
Gabriel Jibrīl
Golia Jālūt
Aman Haman
Isac Isħaq
Ismael Ismā'īl
Iacob Ya'qub
Iov Ayyūb
Ion Botezatorul Yaħyā
Iona Yūnus
Iosif Yūsuf
Lot Lūt
Maria Maryam
Mihail Mikā'īl
Moise Mūsā
Noe Nūħ
Faraon Fir'aun
Pavel Tālūt
Satana Shaytān
Salomon Sulayman
Zaharia Zakariyya

| VelaJohnny a răspuns:

happy prietene, nu inteleg de ce intrebi si iti raspunzi singur thinking big grin

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Din Biblie, nu, insa are in baza Torah.
2. Nu fii asa sigur ca nu erau cunoscut povestiriile biblice, in Arabia, sa stii ca pana la aparitia islamului, crestinismul s-a dezvoltat mult prin acele zone, in concluzie chiar daca scrierile NT-ului nu era foarte cunoscut cele a VT deja circulau, a nu se uita ca inca inainte de aparitia crestinismul scrierile iudaice au fost initial popularizate in greaca de esenieni, si apoi crestini le-au tradus in restul limbiilor circulante ( latina, posibil si araba).

| gratargratar a răspuns:

Nu vreau sa te tulbur, dar fii si tu serios...
Eu nu vreau sa incep sa dau citate din Biblie, ci vreau sa fac apel doar la logica.

Multi sunt pe lumea aceasta drepti cel putin cum a fost Mahomed. Care n-au grait minciuna in viata lor. Asta iti garantez. Deci, pentru ce acestia n-ar fi profetii care sa primeasca "revelatia finala"?
Trebuie sa intelegi ca numai Dumnezeu (Allah - cum ii spui tu) Insusi poate sa scape pe om ONTOLOGIC din starea cazuta a sa. A murit Mahomed? Si ce-i cu asta? Si eu sunt muritor asemenea lui. A grait Mahomed profetii? Adevarat spun ca sunt calugari crestini care iti pot spune viitorul (in Ortodoxie pana in ziua de astazi sunt). A fost Mahomed mare conducator? Si Napoleon a fost. A fost intelept? Vechiul Testament (ca sa nu vorbesc de Noul) este plin de intelepciune care se ridica (cel putin) la nivelul Coranului.
Deci ce il face pe Mahomed special?

Gandeste-te ca in fizica newtoniana. Ca un obiect sa se deplaseze, are nevoie de forta din exterior. Nu se poate deplasa pe sine. La fel, omul nu se poate ridica din caderea sa daca nu este ridicat. Adica nu se ridica pe sine insusi. De aceea a venit Insusi Dumnezeu pe Pamant ca sa ridice pe om.

Nu am fost foarte atent in a citi tot ce ai scris tu, dar nu se poate ca Mahomed sa nu fi stiut de V.T. cel putin. El a fost un om cu cautari spirituale. Pai cand cauti - cauti. Apoi a facut numeroase drumuri cu caravanele spre Siria, unde nu se poate sa nu fi intalnit crestini de la care sa fi primit (cel putin oral) invatatura.
Ca sa nu mai pomenesc ca desertul Arabiei era ingradit de lahmizi si ghasanizi (ambele regate arabe crestine). Ca sa nu mai pomenesc si faptul ca Mecca era loc de pelerinaj cu mult inainte de nasterea lui Mahomed si cu siguranta ca in Kaaba s-au strecurat si invataturi crestine (poate chiar icoane). Ca sa nu mai pomenesc ca o parte din cunoscutii sai erau crestini. Ca sa nu mai pomenesc ca erau numeroase triburi evreiesti in desertul arab care erau traditionaliste.
E ca si cand as vrea sa trec printr-o fabrica de tigari fara sa mi se impregneze hainele de miros de tutun... sa fim seriosi.

Eu nu sunt un om cu viziuni inguste, de aceea imi permit sa spun (deplin convins) ca la inaltimea crestinismului nu se ridica nicio invatatura si/sau doctrina de pe lumea asta.

Pai daca as lua pe un imam invatat cu intrebari existentiale esentiale, l-as baga in ceata... Crestinismul in schimb are raspunsuri la toate acestea. Raspunsuri cat se poate de coerente, caci Iisus este in centru si tine totul. Cu El cadem sau stam.

Atentie! In tot ceea ce am spus am cautat sa fiu cu bun simt. Ca daca as fi inceput sa-l critic pe Mahomed sau mahomedanismul, as fi scris pagini intregi si nici n-am fi ajuns la un numitor comun.

| Idris explică (pentru gratargratar):

Sun de acord cu tine in ceea ce ai spus la inceput ca sunt oameni drepti, sunt oameni care nu mint, sunt oameni care fac profetii, insa Profetul Muhammed (SAW) a fost insusi recunoscut ca fiind alesul si trimisul lui Allah dupa cum se spune atat in Quran cat si in Biblie de asemenea se profeteste venirea lui Mahommed. Chiar daca ar fi stiut de VT, cu siguranta nu avea cum sa il stiudieze pentru ca el nu stia sa scrie nici sa citeasca, nu era invatat. In Mecca era loc de pelerinaj pentru politeisti si idolatrii, iar templul din Mecca era plin de idoli, statui, icoane etc. inainte de Islam. Poti lua orice imam sau invatat musulman cu ce intrebari vrei tu despre Islam si te asigur ca vor exista raspunsuri la orice intrebi tu. Crestinismul nu are raspuns la toate intrebarile ci spune crede si nu cerceta atunci cand se afla in imposibilitatea unui raspuns. Daca vrei sa fii cu bun simt e foarte bine pentru tine, iar daca aduci vorba de critici, nu stiu ce critici i-ai putea aduce profetului Mohammed care a fost un exemplu si cel mai bun dintre musulmani.
Lumea a avut cota sa de mari personalități, însă acestea au fost figuri unilaterale, care s-au remarcat în doar unul sau două domenii, insă nu acesta este cazul acestui om, Mohammed (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!), care a realizat atât de multe, în domenii atât de diverse de gândire și comportament uman, în cea mai completă flacără a istoriei umane. Fiecare detaliu al vieții sale private și declaraţie publică au fost documentate cu acuratețe și păstrate exact, până în zilele noastre. Autenticitatea înregistrărilor astfel păstrate este garantată nu numai de către adepții săi credincioși, ci chiar şi de către criticii săi cu prejudecăți.
Mohammed (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a fost un profesor religios, un reformator social, un ghid moral, un colos administrativ, un prieten credincios, un companion minunat, un soț devotat, un tată iubitor – toate într-o singură persoană. Niciun alt om din istorie nu a excelat sau l-a egalat vreodată în oricare dintre aceste aspecte, diferite, ale vieții – însă o astfel de perfecţiune incredibilă a putut fi atinsă de către Mohammed (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) doar datorită personalităţii sale altruiste.
El (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a fost, de departe, cel mai remarcabil om care a pus vreodată piciorul pe acest Pământ. El (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a propovăduit o religie, a fondat un stat, a construit o națiune, a stabilit un cod moral, a inițiat numeroase reforme sociale și politice, a stabilit o societate puternică și dinamică pentru a practica și reprezenta învățăturile sale și a revoluționat complet universul de gândire și comportament uman pentru timpurile viitoare. El a transformat întreaga Peninsula Arabică de la păgânism și idolatrie la adorarea unui Singur Dumnezeu, de la certuri și războaie tribale la solidaritate și coeziune națională, de la beție și desfrâu la sobrietate și evlavie, de la fărădelege și anarhie la un trai disciplinat, de la degradare totală la cele mai înalte standarde de excelență morală. Istoria omenirii nu a cunoscut o asemenea transformare completă a unui popor sau a unui loc, nici înainte și nici după el (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) – și imaginați-vă toate aceste minuni incredibile au avut loc în puţin peste două decenii.
Mohammed (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) nu a fost nici mai mult și nici mai puțin decât o ființă umană, însă el a fost un om cu o misiune nobilă, menit să unească omenirea în adorarea Unicului și Singurului Dumnezeu (Allah) și să arate calea spre o viață cinstită şi dreaptă, bazată pe Poruncile lui Dumnezeu (Allah). El (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) mereu s-a descris pe sine ca fiind un „Rob și un Mesager al lui Allah" și, într-adevăr, fiecare acțiune a sa a demonstrat acest lucru.
Cel mai mic lucru pe care, ca ființe umane preocupate și cu gândire raţională, puteți să-l faceți este acela de a vă opri pentru o clipă și să vă întrebați pe voi înşivă:„Ar putea aceste declarații, care sună atât de extraordinar și de revoluționar, să fie într-adevăr adevărate?" Presupunând că ele chiar sunt adevărate și că încă nu îl cunoașteţi pe acest om, Mohammed (Pacea şi binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) sau nu aţi auzit încă de el, nu-i așa că ar fi timpul să răspundeți la această provocare extraordinară și să depuneți un mic efort pentru a-l cunoaşte? Aceasta nu vă va costa nimic, dar este posibil să fie începutul unei noi ere din viața voastră.
Pentru alte intrebari iti stau la dispozitie cu cea mai mare placere, dar te rog sa citesti tot ce iti scriu.

| gratargratar a răspuns:

Nu am nicio intrebare. M-ai lamurit.
Traiasca partidul!

| Idris explică:

Învinovăţirea Profetului Mohammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) de faptul că ar fi inventat Coranul este foarte răspândită, mai ales în Occident. Astfel, vom analiza această problemă, deși extrem pe scurt, în lumina faptelor istorice bine documentate, a logicii, precum și în raport cu personalitatea Profetului, viața și cariera sa.
În primul rând, era bine cunoscut printre arabii din Mecca faptul că Profetul Mohammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) nu știa să citească sau să scrie. Coranul însuși afirmă că Profetul (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a fost neînvățat, în sensul că el nu putea citi sau scrie. Nimeni din comunitatea meccană nu a încercat să nege această afirmație din Coran: „(...) Deci credeți în Allah și în Trimisul Său, Profetul cel neînvățat, care crede în Allah și în Cuvintele Sale! Și urmați-l! Poate că veți fi călăuziți!"
In al doilea rand, o bună parte din Coran include povestiri despre profeții precedenți (Pacea fie asupra lor!) și neamurile lor. Întotdeauna, concluzia finală este că Profetul (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) nu a avut cunoștințe anterioare de niciuna dintre aceste povestiri sau evenimente istorice și că el știa de ei doar prin Revelație.
În al treilea rând, Coranul l-a criticat sever pe Profet în mai multe rânduri: Profetul (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) stătea odată împreună cu unii dintre liderii tribului Quraiș, invitându-i la islam. Un om orb, Abd Allah ibn Umm Makhtum, care era deja musulman, a venit la Profet (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) pentru a-i pune câteva întrebări cu privire la islam. Profetul (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) l-a ignorat, deoarece era ocupat cu transmiterea Mesajului islamului liderilor Quraiș. După acesta, a venit Revelația, reproșându-i această atitudine și mustrându-l: „El (Mohammed) s-a încruntat şi s-a întors, ~ Când bărbatul cel orb (Abd Allah ibn Umm-Maktum) a venit la el (pentru a îi cere sfatul, în timp ce Profetul era foarte ocupat, predicându-le unora dintre conducătorii tribului Quraiş). ~ Şi cum ai putea tu să ştii? Poate că el va fi purificat (prin sfatul tău), ~ Sau poate el ar fi fost sfătuit (ar fi primit îndrumare) şi sfatul (lecţia, exemplul, îndemnarea) ar fi fost spre folosul său!"
În cazul în care Profetul (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) ar fi fost într-adevăr autorul Coranului, de ce ar fi trebuit să afirme aceste cuvinte? A fost atât de mincinos încât să fi redactat Coranul și să fi și inventat amenințări la adresa sa? Istoria și logica resping această revendicare, mai ales că Profetul a fost cunoscut pentru faptul că nu a rostit nicio minciună în toată viața sa. Înaintea Profeției, chiar păgânii, închinătorii la idoli, atestau sinceritatea lui, iar el era cunoscut sub numele de „cel demn de încredereˮ și „cel sincerˮ. Cine suntem noi să credem că brusc, la vârsta de 40 de ani, Profetul (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a început nu numai să rostească un șir lung de minciuni, ci şi să spună minciuni împotriva lui Allah Însuși? Pur și simplu ilogic!
Acuzația că Profetul (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) ar fi plagiat Biblia este nefondată, din următoarele motive:
în primul rând, există sute de referințe în Coran referitoare la incidente care au avut loc în trecutul îndepărtat și care nu se găsesc în Biblie. De exemplu, căința lui Adam (Pacea fie asupra sa!) în Paradis și acceptarea acesteia de către Dumnezeu, ceea ce respinge, în esență, baza conceptului creștin de păcat originar. Se relatează, de asemenea, multe părți esențiale ale vieții lui Noe și a lui Isus (Pacea fie asupra lor!), unele dintre ele contrazicând complet narațiunea biblică. De unde a primit Mohammed (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) toate aceste informații? În mod sigur, nu ar fi putut fi din Biblie. Cum poate cineva cu judecată corectă susține că el a plagiat Biblia?
în al doilea rând, în ceea ce privește acuzația că ar fi învățat tot Coranul de la călugărul creștin Bahira, aceasta este o acuzație absurdă, cel puțin, din două motive: întâlnirea dintre Profet și călugăr a avut loc doar pentru un timpscurt, atunci când Profetul avea doar 12 ani. Călugărul a invitat oamenii din caravana cu care călătorea Profetul la o cină, în timp ce caravana se afla în drum spre Siria. Este de neconceput ca Profetul să fi învățat tot ceea ce avea nevoie să învețe de la Bahira într-o întâlnire atât de scurtă. Mai mult decât atât, nu există nicio înregistrare istorică cum că ar fi învățat Biblia de la Bahira, deși există relatări în care călugărul prezice Profeția lui Mohammed.
Părți mari din Coran (inclusiv multe dintre Capitolele sale lungi, cum sunt Capitolele 5, 8, 9, 24, 33, 48, etc.), se ocupă cu problemele politice și sociale cu care s-a confruntat Profetul în Medina timp de mai mult de zece ani. Cum ar fi putut ca aceste Capitole să fi fost dictate lui de către Bahira? Este de speriat că un astfel de argument a fost transmis de către un autor francez care a susținut că Profetul (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) a învățat întreg Coran de la Bahira într-o singură întâlnire scurtă.
După cum am menționat deja, există multe afirmații cum că Profetul (Pacea și binecuvântarea lui Alah fie asupra sa!) a învățat o mare parte a referințelor istorice ale Coranului de la creștinii sau evreii care trăiau pe timpul său. Un astfel de argument afirmă că au existat doi misionari creștini care ar fi vizitat Mecca în timpul târgurilor anuale, de la care Profetul (Pacea și binecuvântarea lui Allah fie asupra sa!) ar fi primit informații. Însă, acești creștini au murit cu mult înainte ca Profetul Mohammed să se fi născut și, astfel, este imposibil ca ei să-l fi învățat.
Mai departe vreau sa prezint cateva dintre dovezile care justifica faptul ca, Quranul nu este copiat dupa Biblie:
De ce Biblia spune ca arca lui Noe este in Ararat, pe cand ea s-a descoperit a fi in Al-Judyy asa cum se spune in Quran?
In ce verset se mentioneaza in Biblie despre profeti precum Saleh, Huud, Shu’ayb etc?
In care verset din Quran se mentioneaza despre Hosea, Maleahi, Nahum, Nehemiah etc?
De ce se spune in Biblie ca Faraon nu sa inecat, iar in Quran se spune ca acesta s-a inecat, iar Allah la lasat pe acesta ca un semn pentru omenire. Stim cu totii ca atunci cand a fost gasit trupul lui Faraon si i-a fost facuta autopsia, acestia au gasit foarte multa sare in interiorul organismului lui.
De ce in Biblie se spune sa fie ucisi cei care nu cred si sa fie pastrate doar femeile virgine(Numeri 31), iar in Quran nu se stipuleaza nimic despre asa ceva?
Biblia ii invata pe crestini sa bea vin, pe cand in Quran atat vinul cat si orice bautura alcoolica este interzisa.
Biblia are o pedeapsa,, minunata,, in Malachi 2, aceasta spunand ca:,, Iata, va voi nimici samanta si va voi arunca balega in fata, balega vitelor pe care le jertfiti, si veti fi luati impreuna cu ele.,, Iar in Quran nu se mentioneaza nimic despre asta.
Ar mai fi foarte multe de spus, insa deja m-am intins prea mult cu scrisul si nu vreau sa va retin foarte mult timp.
Un simplu argument ce poate justifica faptul ca exista unele asemanari intre cele doua, pe care de asemenea si noi musulmanii le credem, este acela ca acestea au aceleasi origin, au fost trimise de la acelasi Dumnezeu, iar scopul meu din spatele acestui raspuns nu este acela de a ofensa pe nimeni, ci singurul meu scop este de a pune in aplicare ceea ce ne invata Qoranul, iar in acest caz: «O, voi oameni ai Scripturii, veniți la un cuvânt comun între noi și voi să nu-L adorăm decât pe Allah, să nu-L asociem cu nimic, să nu ne luăm unii pe alții drept dumnezei, în afară de Allah. Apoi dacă ei vor întoarce spatele, spuneți: „Mărturisiți (cel puțin) că noi suntem supuși (musulmani)!"».
Musulmanii nu sunt dusmanii crestinilor si nici ai evreilro si chiar sunt emotionat in acest moment de faptul ca atat crestinii cat si evreii fac un fel de concurenta cu musulmanii, pentru a compara religiile intre ele, pe cand exista un singur Dumnezeu, iar revelatia finala si care le anuleaza pe celelalte este Quranul iar mesajul este unul singur:,,(...) să nu-L adorăm decât pe Allah, să nu-L asociem cu nimic, să nu ne luăm unii pe alții drept dumnezei, în afară de Allah.(...)’’
Iar pe final as vrea cu permisiunea voastra sa imi fac marturisirea de credinta pe care sper ca o vor face cat mai multi oameni in viitor: Ash hadu Allah illaaha Illallah Wa Ash hadu anna Muhammadan Abduhu Wa Rasooluh. (Marturisesc ca nu exista alta divinitate in afara de Allah, iar Muhammed este Profetul si Trimisul Lui.)

| ἶῆfἶῆἶƮყ a răspuns:

Da, profetiile care s-au intamplat au fost puse acolo de satan;)

Allah / Satan, an Angel who rebelled against JESUS (GOD), and JESUS KICKED HIM OUT OF HEAVEN, now HE COMES DECEIVE U, HE CAN; T DECEIVES US. U CHOOSE TO BE DECEIVED, SO, WHAT BUSINESS HAS SATAN WITH MUHAMAD(the demonic influenced false prophet :| )
---> muhamad knew he was possesed
Sirat Rasul Allah, ibn Ishaq page 106:
Muhammad say "Woe is me, POSSESSED, Never shall the Quraysh say this of me! I will go to the top of the mountain and throw myself down that I may KILL MYSELF and gain rest."
Muslims (You have no proof ISLAM is from God. Bible can't be disproved by no one.
Either worship God who sent all prophets or a false prophet ), atheists, Jews:
Just type THIS WITH CAPITAL LETTERS -->
I REFUSE TO WORSHIP. SATAN (╯°O°)╯┻┻
AND I WANT TO OBEY JESUS REPENT GET IN MY KNEES BECAUSE JESUS SAID. ASK ANYTHING IN MY NAME I WILL DO IT
Whole World knows about fake prophet, MuhaMad, just type Muhamad prophet.
will appear > __> false, yep, Jesus's Laws are Everywhere
Beware of false prophets!
all agree JESUS IS GOD, if you DON'T THEN WHO WILL AGREE WITH YOUR BOOK, i TELL YOU, no one wink emoticon
DON'T BE IGNORANT OF YOUR BOOK
ACCORDING TO BIBLE AND QURAN JESUS IS GOD LORD ALMIGHTY
GET TO YOUR SENSES HUMAN: )
To ALL Muslims: JESUS In the Qur'an
======== A†Ω=======
According to your Qur'an the following "favors" are given exclusively to JESUS.
1. Born of a Virgin, Holy without sin (Qur'an 3:45-47)
2. Eludes death ascends to Heaven (Qur'an 4:157)
3. Satan had no Power over JESUS (V4, Book 54 No 506)
4. Allah strengthens JESUS with the HOLY SPIRIT (Qur'an 2:87)
5. Allah gives JESUS the Ingil (Gospel) (Qur'an 5:46)
6. Only Allah has the Power to create life…JESUS is given the same Power as Allah;) to create life (Qur'an 5:110) and in Bible, jesus fulfiled the Isaiah 43:10 prophecy, God will CAME as a servant, acording to bible jesus is God WHO CAME IN FLESH/BECAME HUMAN and He gave authority AND POWER to the body He took
7. Allah gives JESUS (not Moses or Abraham or Muhammad) but JESUS the privilege of returning to earth in the last days "Hour of JUDGMENT" (Qur'an 43:61)
======== A†Ω=======
1. Allah / Satan and Mohammad will say to you I told you JESUS was SINLESS (only GOD is SINLESS).
2. Allah / Satan and Mohammad will say to you I told you JESUS was born of the Virgin Mary and…(Who was HIS FATHER?) you should have figured it out HE was the SON of GOD.
3. Allah / Satan and Mohammad will say to you I told you I was the DECEIVER (Surah 3:54, Surah 7:99, Surah 27:50).
4. Allah / Satan and Mohammad will say to you I told you to listen to CHRISTIANS why didn’t you? and will LAUGH at you burning in HELL.
Go read your Sura 10:94, Sura 21:7 both say if you have any Questions go to the people of the BOOK (BIBLE) Sura 29:46 is even better it tells you DO NOT ARGUE with the CHRISTIANS why? Cause we have been given the TORAH & the GOSPELS as a sign for you † Sura 4:136 it’s even better oh ye Muslims go that which has been given to you from before those scriptures (the BIBLE) they are signs for you! So here you go from your own Quran, listen to CHRISTIANS.
Mohammad did say " if anyone changes his islamic religion KILL him " (bukhari hadith, volume 9:57)
(Quran is like poison mixed with honey).
Good Luck getting o u t of evil ISLAM.
Open your eyes you’re going to HELL.
ΙΧΘΥΣ
A†Ω]
ALLAH FAILLED :
http://sunszet.tumblr.com/…/after-seeing-this-youll-be-para…
Muhammed ADMITS Lieing TO YOU. Quran 22 : 52 - 53 Quran 17 : 73 - 75 Quran 53 : 19 - 20 Receiving messages from satan and Delivering them to people...as if they were from GOD IN YOUR OWN QURAN pls check it out!

Don't doubt. make no mistake ‪#‎Allah‬ ‪#‎is‬ ‪#‎Satan‬
this is SATAN'S second attempt to be worshiped as God. he did once but failed God is reserving him for fire along with all who follow him

ALL God said in scriptures fulfilled.
mAke no mistake ‪#‎Jesus‬ #is ‪#‎God‬
Jesus sent Himself :)
http://sunszet.tumblr.com/......father-has


http://sunszet.tumblr.com/......that-jesus

| zggrr123 a răspuns:

Profetul era doar o continuare, era mentionat si in biblie ca va veni, cele doua religii au diferite reguli de viata.