|

A se demonstra stiintific sau rational sau logic, din viata obisnuita zilnica fara experiente personale speciale, ca omul ca orice organism fie animal fie insecta fie vierme este alcatuit din doua parti adica structura bio-chimica si duh de viata imaterial sau energia vietii. Care se baga la o astfel de demonstratie fara Biblie?

7 răspunsuri:
| a răspuns:

A nu se face temele pe TPU! Exista Brainly.
Nu se baga nimeni la facut teme.

| a răspuns:

Nu poate fi demostrat stiintific asa ceva pentru ca aceasta supozitie nu este conforma cu realitatea. Stiinta studiaza realitatea obiectiva, nu emite pareri fara niciun fundament. Duhul, spiritul, sufletul, sau cum doriti sa ii spuneti, este o creatie mistica, o explicatie primitiva a constiintei provenita, probabil, din speranta cuntinuitatii experientelor personale si dupa moarte. Stiintific, aceasta ipoteza trebuie testata prin date masurabile culese in medii controlate unde acuratetea acestora sa nu fie viciata, iar rezultatele sa poata fi repetate, excluzand astfel situatiile particulare sau metodologia defectuoasa. Experimentele care nu indeplinesc aceste conditii ajung sa fie viciate, nerepetabile, cu rezultate confuze. De exemplu, celebrul experiment al celor 21 de grame nu indeplineste nici macar una din conditiile de mai sus, iar comunitatea stiintifica n-a putut niciodata repeta rezultatele. Cu toate astea, unele comunitati religioase continua dupa mai bine de 110 ani aminteasca de acest experiment ca fiind dovada stiintifica a existentei sufletului, din pacate facand abstractie de faptul ca, stiintific, acel experiment a fost lipsit de profesionalism, metodologia era indoielnica, instrumentele de colectare a datelor erau viciate, iar repetarea rezultatelor pentru confirmarea descoperirii nu s-a mai produs niciodata in experimente similare daca acestea aveau macar o urma a metodei stiintifice.

| explică (pentru Porcusorul):

Motivul pentru care nu s-a mai repetat un astfel de experiment este ca nici in prezent stiinta limitata a omului nu poate determina cu exactitate momentul mortii in secunde sau fractiuni din secunda.

Gandeste-te cum se face ca doua celule reproductive ( un ovul si un spermatozoid ) a caror durata de viata este de cateva zile ( ori 12-14 ani ) sa produca prin fecundare prin fuziune o celula ou care are o durata de viata de aproximativ 80 de ani ne luand in calcul eventualele probleme ce pot apare si care ar impiedica atingerea varstei de 80 de ani. O fata si un baiat pot concepe la varsta minima de 12-14 ani. Considerand cei 14 ani din care rezulta o celula ou care va trai 80 de ani sau mai exact diferenta de 80-14 ani = 66 de ani mai mult. O astfel de diferenta nu se explica doar prin structura bio-chimica ci si printr-un surplus de energie materializabila provenita din exterior in momentul fuziunii sau fecundarii care genereaza acel potential de energie vitala acea structurare si acea scanteie a vietii sau momentul cand apare celula ou gata formata.

Imagineaza-ti doua caramizi, analogia la cele doua materiale genetice provenite de la spermatozoid si de la ovul. Imbinarea a doua caramizi, care au inmagazinate in ele energie sau energie concentrata, are loc prin surplus de energie din exterior fie mortar fie alta metoda de imbinare la cald.

Aceeasi dilema este si in cazul ipoteticului big-bang facand analogie intre big-bang si scanteia vietii din momentul fecundarii sau fuziunii spermatozoidului cu ovulul. La 14 ani ovulul si spermatozoidul care ar fi putut concepe, in lipsa unui contact se_xual, mor sau sunt eliminati prin menstruatie sau scurgere.

| a răspuns (pentru Steregoi):

Nu prea inteleg la ce te referi. Dar daca inteleg eu bine, emiti ipoteza unei surse externe de energie care apare in timpul fecundatiei ovulului, argumentul fiind ca din doua celule cu durata scurta de viata se formeaza o celula "ou" care va trai ani de zile. Dar acest concept este unul gresit si n-are nicio legatura cu biologia de baza. Nu inteleg de ce ai impresia ca doi gameti care ajung la fertilizare, dezvoltand un zigot perfect viabil, au nevoie de energie suplimentara fata de ce le ofera resursele uriase cumulate in gametul feminin (ovul), resurse arhisuficiente pana la implantare. Este cunoscut faptul ca ovulul elibereaza cantitati mari de zinc in timpul fertilizarii, atat de mari incat se pot vedea la microscop ca niste scantei din reactiile biochimice ale zincului pe membrana celulara, reactii care faciliteaza formarea zigotului. Astfel ca aici vorbim despre doua tipuri diferite de celule, gameti si zigoti, cu caracteristici diferite, durate de viata diferite, cu informatii genetice diferite si cu instructiuni diferite. Energia necesara nu cade din cer, ci este inmagazinata in citoplasma.

| explică (pentru Porcusorul):

Argumentul meu este matematic si fizic. Am vorbit de necesitatea unui surplus de energie. Tu zici ca ovulul acumuleaza energie dar care nu il ajuta sa traiasca 80/2-14=26 de ani de la maturare in timp ce cealalta jumatate ar trebui sa fie inmagazinata in spermatozoid. Stiam de eliberarea zincului si filmarea scanteii vietii la fecundare dar asta nu contrazice argumentul meu. Argumentul meu se bazeaza pe ratiune si logica fizico-matematica adica suma energiei rezultate este necesar sa fie egala cu suma energiilor din care provine energia rezultata. Mai clar spus suma potentialului rezultat este necesar sa fie egal cu suma potentialelor din care provine potentialul rezultat chiar daca vorbim de produs bio-chimic ( zigotul ) diferit de gametii din care provine ( ovulul si spermatozoidul plus mama care va da nastere fetusului ). Daca am pune in calcul si potentialul mamei ar fi necesar ca mama sa moara la formarea zigotului sau la nasterea fetusului si nici asa diferenta matematica intre potentiale nu ar putea fi acoperita. Bio-chimia se reduce in cele din urma la fizica si matematica in sensul ca bio-chimia se bazeaza pe elemente ( atomi, particule subatomice ) ce alcatuiesc elementele precum compusii chimici cu care opereaza bio-chimia. Fizica atomica si cuantica studiaza dimensiunea subatomica. Credinta sau deductia rationala si logica corecta si care este potrivita cu realitatea studiaza dimensiunea subcuantica care corespunde nivelelor de energie intre zero si constanta Planck adica dimensiunea spirituala sau imateriala. Nu degeaba am pomenit de fenomenul de materializare in timpul formarii zigotului.

| a răspuns (pentru Steregoi):

Ai facut un talmes-balmes mai apropiat de numerologie decat de matematica. happy

| explică (pentru Porcusorul):

Ia pune-ti mintea la contributie si vei vedea ca nu e niciun talmes-balmes. happy

Unii ar putea spune ca surplusul de energie e luat pe parcurs din alimente insa nu este adevarat. Daca ar fi asa mama nu ar mai imbatrani si nu ar mai muri. Vorbim de puterea tineretii. Surplusul de energie despre care vorbesc provine de la Dumnezeu care este izvorul vietii.

Ateii se incapataneaza sa-si puna mintea la contributie si sunt iubitori mai mult de placeri decat de ratiune de adevar de Dumnezeul Cel Viu si Real. Tu te numeri printre atei.