|

A spune ca ortodoxia este Credinta cea dreapta, nu e de fapt o teorie nascuta din orgoliu?

Nu cumva afirmand ca Ortodoxia este credinta cea dreapta, de fapt, intaresti ideea ca ce te-au invatat parintii este corect? Sau pentru ca pur si simplu te-ai nascut in ea si iti este mai usor sa o promovezi ca fiind credinta cea dreapta?

Si sa presupunem ca e chiar Credinta cea dreapta iti dai seama cat noroc ai putut avea cand te-ai nascut deja in cea mai dreapta si corecta credinta? O fi un privilegiu?

Oare s-a ingrijit Dumnezeu mai mult de sufletul tau si a aruncat cu norocul peste tine?

Ca stau si ma gandesc, nascandu-te in credinta cea dreapta ai de facut un efort in minus. Adica nu trebuie sa mai cercetezi, pentru ca oricum adevarul deja il stii, nu mai e nevoie sa te convertesti pentru ca deja esti la locul potrivit.

Mama cat noroc! Nu-i asa?

32 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

La inceputul crestinatatii, exista...crestinismul.
Nu cred ca ortodoxia este ramura corecta a crestinatatii.Nu cred ca catolicismul este ramura corecta a crestinatatii.Nu cred ca baptismul este ramura corecta a crestinatatii.
Nu cred ca penticostalismul este ramura corecta a crestinatatii.
Nu cred ca adventismul este ramura corecta a crestinatatii.Si asa mai departe.
Eu sunt crestin si atat.Eu iau si de la ortodocsi si de la baptisti si de la penticostali...
Intelegi?A, cica s-a descoperit o evanghelie in care scrie ca Iisus a profetit venirea lui Mahomed.Ce avem noi aici?

Elohim=Eliah=Allah. Corect?

Deci, e o legatura.

Asta, ca si curiozitate.
Fac doar legatura.

| explică (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Cam la nivelul asta de gandire sunt si eu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru SaveTheNature):

Nu mai imi bat capul cu "care e credinta adevarata?".
De fapt,eu iau informatia de la radio sau din alte surse si o analizez, daca e conform Bibliei, e buna, daca nu, atunci nu.
Am facut greseala de a nu analiza si a fost cam naspa.
O zi buna!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Esti doar crestin si atat? crezi cum vrei tu? Uiti de cuvintele cine nu asclta de biserica este pagan si vames?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Cine spune asta?
Eu ascult de Iisus, nu cred ca Iisus a spus "daca nu mergi la biserica, e pacat".Iti dau un exemplu mai...ciudat:
E ca si cum tatal tau iti angajeaza vreo 4 oameni care sa aiba grija de tine si spune "sa ii asculti" si dupa ce pleaca tatal tau ei formeaza doua echipe si una spune "asculta-ma pe mine" si cealalta spune "asculta-ma pe mine".De cine e corect sa asculti? Nu trebuie cumva sa analizezi ce spune fiecare si sa faci ce e mai bine?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Din cuvintele "cine nu asculta de Biserica este pagan si vames" inseamna ca trebuie sa ne supunem credintei si sa afcem ce ni se cere. Legat de ce mi-ai spus tu, banuiesc ca te referi la schisma nu? Credinta catolica a inceput sa existe dupa schima.Pana sa se desparta Biserica in doua, apusenii tineau ortodoxia ca si noi, insa din gresita interpretare, cei din apus au audaugat mari erezii care incalca cuvantul Domnului si hhulesc pe Duhul Sfant motiv pentru care rasaritenii nu au fost de acord cu ereziile apusene.Prin urmare apusenii s-au lepadat de credinta dreptmaritoare departandu-se de adevar prin inovatiile lor si si-au format o alta credinta amestecata de tot felul de rataciri.Tu trebuie saasculti de cea care nu a adaugat nimic in plus dogmelor adica de cea Ortodoxa. Daca doresti iti explic mai multe, imparte legat de fiecare ratacire catolica si ai sa vezi ca se indeparteaza dfoarte mult de adevar.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Sunt crestin.Nu cred ca e pacat daca nu ascult de una anume. Daca un om merge in Africa si ii spune altuia despre Iisus nu cred ca ii spune "sa mergi la biserica,sa vii numai la noi la biserica,sa nu mergi la ceilalti".
Eu iau ce e bun de la aproape toti,cu exceptii, deoarece nu prea am posibilitatea de a lua informatia de la toate ramurile crestinatatii.
Trei dintre ele sunt cele mai accesibile mie.
Crezi ca sunt eretic?
De ce asi fi? Nu ma inchin la idoli, nu am alti dumnezei in afara de Sfanta Treime, ce fac gresit? Analizez? Nu lua nici tu de bun tot ce iti zice biserica, tu ia ce e scris in Biblie.
O zi buna.^-^

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
31 răspunsuri:
| a răspuns:

Se vede ca-si face loc "manipularea" cuvintelor pe aici... ORTODOX se traduce cu: "drept credincios" DAR asta nu inseamna ca RELIGIA ORTODOXA este cea ADEVARATA. Aici este o mica mare manipulare a cuvintelor si nicidecum ceva spiritual deosebit. O fi fost acum 1000- 1300 de ani dar acum s-au indepartat enorm de cerintele lui Dumnezeu prin amestecul cu datinile si traditile populare (pagane in esenta).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Wow, asta tot repeta ateii de cateva luni pe site...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Thunderstruck):

Nu sunt ateu. Sunt credincios.Momentan usor agnostic.
Agnostic in privinta religiilor, nu a lui Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru SaveTheNature):

Ma refeream ca ateii tot incearca sa explice asta religiosilor de mult timp si ti-ai dat si tu seama acum...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru mine nici una nu e adevarata indiferrent daca e crestina, mulsulmana, hindusa etc toate au ca baza minciuna nici una nu poate dovedi ca zeul lor exista la fel si cu viata de dupa sunt mii de variante din nou fara nici un fel de dovada

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, O SINGURĂ CALE. Deoarece altfel, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie flagrantă în cadrul mesajului lui Dumnezeu faţă de oameni, o contradicţie în însăşi esenţa divinităţii, dat fiind faptul că există zeci de mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclud pe celelalte! Numai creştinismul are vreo 39000 de versiuni!

Dar această contradicţie este de neconceput, iar Hristos Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că Biserica Sa este Una Singură!

Credinţa sau religia nu este altceva decât suma inconfundabilă de învăţături unice ale unei comunităţi. Dacă există undeva o astfel de sumă de învăţături atunci obligatoriu acolo este o religie sau o credinţă.

Religia revelată, cea prin care Divinitatea Şi-a transmis mesajul Său trebuie să fie doar una singură, aşa cum şi Dumnezeu este Unul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Nu ai raspuns la intrebare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

În linie directă rămasă neschimbată, având "obsesia" păstrării neschimbate a învăţăturilor şi a interpretărilor lor pe linia în care primele comunităţi apostolice le-au păstrat, Biserica Ortodoxă a continuat fără nici o deosebire învăţăturile Bisericii primare! De ce a insistat ca esenţa de bază a ei să fie „neschimbabilitatea"? Pentru că doar aşa s-ar fi păstrat şi autoritatea acestor învăţături (provenind fidel de la Hristos şi de apostoli)!

La un moment dat unii au schimbat un cuvânt din această învățătură neschimbată, dar prin asta s-au desprins de ceeace era "ortho-doxia". O singură dată în istorie, iar consecinta a fost aceea ca a apărut o nouă religie, confesiune, catolicismul. Ortodoxia a rămas într-adevăr mai departe neschimbată…

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Iar nu ai raspuns la intrebare. Sa ma repet.
Nu crezi ca aai fost norocos nascandu-te in religia cea dreapta si celialti au fost ghinionisti nsacandu-se intr-o religie gresita?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru SaveTheNature):

Nu am fost doar norocos, ci și foarte foarte responsabil, copleșitor de responsabil pentru această oportunitate...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru milan9):

Si care este iresponsabilitatea copiilor budhisti di Japonia, care se nasc, sunt invatati in religia budhista, cresc sub invatatura budhista.
Tu practic ai facut un efort in minus, pentru ca esti deja nascut ortodox. Insa ei, trebuie mai intai sa aiba norocul sa vina cineva sa ii convinga ca ce le-a spus parintii, bunicii si strabuniicii lor e gresit. Sa vina cineva sa le povesteasca Biblia, sa ii invate cine este Isus -si de abia dupa ce le explica bine ce este crestinismul, sa ii invete mai departe care este religia corecta din crestinism si anume ortodoxismul.
De asta practic in lume inca sunt vreo 2 miliarde de musulmani sute de milioane de budhisti, si sute de milioane de hindusi, care se nasc cresc si mor in religia lor, asa cum ii invata familia, fratii bunicii, si biserica lor. Si bineinteles ca si ei ca si tine din credinta pentru Creator nu isi schimba religia convinsi fiind 100% ca si tine ca religia lor este corecta. Asa cum crezi si tu.
Eu nu zic ca nu e corecta a ta. Dar lunad in considerare ca e cea corecta -este clar ca tu ai fost privilegiat, norocs si ei NU.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cerceteaza, daca esti in credinta dreapta trebuie sa-I multumesti Domnului ca zice : Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am mai postat niste intrebari care au urmarit esenta aceasta si nu prea am avut noroc in gasirea unor raspunsuri logice.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Relatia cu Dumnezeu este directa.personala,spirituala, si NU are nevoie de intermediari.
Nimic din lumea asta nu te poate apropia de Dumnezeu in afara de rugaciune,meditatie, purificare, fapte bune!
Iisus nu a spus nimic despre Crestinism sau ramurile sale!
"Eu sunt Calea, Adevarul si Viata" -ATAT!
Asta este perspectiva mea in legatura cu Crestinismul, asa ar trebui sa fie crestinii, dar nici macar nu isi cunosc bine religia.

Sunt peste 2700 de prieteni imaginari...

Am sute de motive ca sa fiu Ateu! happy
Cred in propria persoana si sunt ghidat de ratiune pana cand gasim o dovada sau un argument stiintific care sa confirme existenta lui Dumnezeu.
Trebuie sa accepti realitatea indiferent daca iti place sau nu si este inutil sa fugi de adevar.
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Zenit313):

Adica si ateii fac rugaciune si meditatie?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 3xfemeie):

Mi-am spus parerea in legatura cu Crestinismul si notiunea de "Dumnezeul Spiritual", nu am spus ca practic rugaciunea sau meditatia.

Dar iti multumesc oricum pentru intrebare si o sa iti raspund!

Depinde din ce perspectiva privesti lucrurile si ce intelegi prin rugaciune si meditatie.

Prin rugaciune si meditatie, este stimulata autosugestia.
Mintea umana face minuni atunci cand este stimulata de autosugestie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Zenit313):

Am inteles ca nu practici, am intrebat la modul general si pentru ca am vazut si raspunsul despre simboluri. Oricum, sunt putini atei care stiu lucurile astea si in acelasi timp putini crestini. Ateii le cred bazaconii, iar crestinii ocultism. big grin

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru 3xfemeie):

Multumesc pentru conversatie!
Sper sa mai vorbim, oricand si orice subiect! happy

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Puisor? m-am nascut si am crescut in ortodoxie.dar nu m-a tinut nimeni cu forta si toata viata mea m-am documentat sa vad, care e a mai dreapta.sa nu gresesc.si sant ortodox.nu fiindca m-am nascut asa.ci fiindca am ales asa.ca slava Domnului am avut de unde alege.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonim_4396):

Baubaulica a răspuns:
Nu. bula cand a apucat pe drumul fericirii, a fost luat de un ciclop si pus cu testiculele pe o buturuga. apoi ciclopul lovea cu un ciocan.da nu-l nimerea niciodata.si bula era fericit.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Maaaare noroc. Treci repede alaturi de noi, astia fericiti. laughing
Orgoliu, mandrie, cum vrei sa-i spui. Am auzit ca e mare pacat. big grin
Mai dureaza insa pana voi afla cum ortodoxul a ajuns sa creada ca este superior.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cand spun ca ortodoxia este dreapta nu o spun don orgoliu sau pentru ca m-am nascut crestin-ortodox. Daca citeai putina istorie ai fi gasit ca Biserica Ortodoxa a fost prima Biserica crestina.Iar aceasta Biserica nu a pututu sa o ia pe ulei adica sa ggreseasca, pentru ca Mantuitorul nu este mincinos cand spune ca portile iadului nu o vor biruii. (ti-am mai spus lucrul asta) Daca ortodoxia nu era dreapta sau ar fi alunecat in ratacire, ar fi fost biruita de portile iadului si atunci unde este adevarul grait de Mantuitorul? Iar in legatura cu cei de alte credinte, fiecare om care se naste pe pamntu asta este dator sa cerceteze si sa vada de unde este izzvorul tuturor credintelor si care mai pastreaza inca credinta neschimmbata. Undeva in biblie nu mai tin acum minte versetul, spune sa cercetam scripturile.Insa sa le cercetam mai presus de confesiunea din care facem parte pentru a putea gasi adevarul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Spune Iisus ca daca nu ascult de biserica si daca nu merg la biserica e pacat? Nu cred.
Uita ce spune preotul sau pastorul.
Ia Noul Testament si vezi ce spune Iisus.
O zi buna!^-^

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu):

Din moment ce spune ca cine nu asculta de biserica este pagan normal ca este pacat.Paganii tariesc in erezie. Erezia = pacat de moarte care nu aduce mantuire.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cam asta e adevarul, insa nu va patrunde prea mult in creierele indoctrinate ale celor care se inghesuie la pupat moaste si spera ca rugaciunile si banii dati popilor ii vor ajuta in viata... Stiinta e aceeasi peste tot, probata si acceptata indiferent de regiunea unde te-ai nascut, religia tine doar de locul nasterii si educatia primita de mic, nu e nici un adevar in asta...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează