|

„A te ruga înseamnă a vorbi cu Dumnezeu. Dar, despre ce? Despre El, despre tine: bucurii, tristeţe, succese, înfrângeri, ambiţii nobile, preocupări zilnice, slăbiciuni... Mulţumiri, recunoştinţă şi cereri: iubire şi ispăşire. În două cuvinte: să-L cunoşti şi să te cunoşti." (-Josemaria Escriva-)Poţi ajunge să-L cunoşti mai bine pe Dumnezeu cunoscându-te pe tine însuţi?

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Ma pana la urma si credinta asta este o boala mintala...asta incercati sa ne aratati zi de zi=)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poti vorbi si ai dreptul sa vorbesti cu tine,sa vorbesti cu voce tare sau in gand despre tot ce te supara,despre tot ce te intristeaza si te bucura.
Nu stim cine ne aude,daca ne aude cineva in momentele cand suntem singuri si intrebam.

Poate vom primi si raspunsuri,nu se stie, rezolvari la problemele pe care ni le tot punem zi de zi. Raspunsurile pot fi interpretate ca venind de la dumnezeu de catre unii, ca venind de la univers, de catre altii, ca venind de la eul superior al nostru, de la vocea interioara care e in fiecare.

Numai discutand cu tine si punand intrebari, analizand, ajungi cu adevarat sa te cunosti mai bine pe tine insuti si lumea.

Nu e interzis.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca-L cunosc pe Dumnezeu, cu siguranta ca ma cunosc si pe mine insumi. BIne, cat pot sa-L cunosc acum, intrucat nu pot sa-I cunosc caile 100%. E imposibil.
Datoria noastra, a crestinilor si nu numai, este sa ne cunoastem golurile, dar SA INCERCAM CU AJUTORUL DOMNULUI sa le si acoperim.IN felul asta vom ajunge sa ne si cunoastem.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Acesta afirmatie au spus-o si gnostici si asfel a aparut crestinismul esoteric si sicretismul religios intre credintele orientale si cele occidentale ducand la vrajitorie si alte practici pagane.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu. Poti ajunge sa Il cunosti pe Dumnezeu citind Sfanta Scriptura. Toti ne nastem pacatosi, sub robia pacatului si a diavolului si pacatul ne desparte de Dumnezeu, astfel incat El nu ne poate asculta rugaciunile (Isaia, capitolul 59). Trebuie mai intai sa ne caim de toate pacatele si sa ne intoarcem la Hristos, pentru a primi o inima noua. Abia apoi vom putea comunica cu Dumnezeu prin rugaciune si El ne va raspunde. Da, in rugaciune, Ii poti spune ORICE lui Dumnezeu, pentru ca El e Tatal tau, El nu te judeca.

Trebuie sa privim mai intai la noi - sa ne vedem pacatosenia, apoi sa privim la cruce sa capatam iertarea, apoi sa privim la Hristos - pentru a ne putea continua calatoria cu El pe acest pamant!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Rugaciunea este calea vorbirii cu Tatal Nostru.
El te asculta mereu,ai pacatuit,te asculta,esti bucuros te asculta,esti suparat te asculta.
El te trezeste, el iti da o problema in familie, e o incercare, si doar cu iubire treci mai departe.
Raspunsul la intrebarea ta ar fi, daca iubesti, il cunosti pe Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează