anonim_4396
| Anonim întreabă:

Adam ba moare, ba nu moare. Asta e foarte tare! Din nou, daca intrebi orice preot despre PACATUL SUPREM care, chipurile, a decis soarta omului pana in zilele noastre, ti se va raspunde clar: Daca Adam nu ar fi pacatuit (mancand din fructul oprit) noi, poate am fi fost nemuritori. Ete na! Nu te cred! De ce? Pai hai sa vedem ce zice Biblia despre aceasta situatie:
In primul rand, atunci cand Dumnezeu a creat omul (e de notat asta) a zis :

Geneza 1:26 Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ."
Geneza 2:7 Domnul Dumnezeu l-a făcut pe om din ţărâna pământului, i-a suflat în nări suflare de viaţă şi omul s-a făcut astfel un suflet viu.

Deci, in prima faza, Dumnezeu & Co. au facut omul dupa chipul si asemanarea lor, dupa un studiu aprofundat si-au dat seama ca omul era singur si au hotarat sa-i faca o pereche. Si au facut astfel:

Geneza 2:21 Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om şi omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui şi a închis carnea la locul ei. 22 Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om. 23 Şi omul a zis: „Iată în sfârşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! Ea se va numi, femeie (ebr.: işa = femeie), pentru că a fost luată din om (ebr.: iş = bărbat)."

In acesta faza, Adam este "modificat" si nu mai este "Dupa chipul si asemanarea Noastra" Ok, acum ca stim cum stau lucrurile sa trecem la partea cu nemurirea. Daca citesti cu atentie o sa ramai surpins(a) ca respectivul Dumnezeu & Co. il mint pe Adam, ce fac? DA, il mint. Stiu, o sa sara nebunii sa ma acuze de blasfemie, suport.

Geneza 2:16 Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: „Poţi să mănânci după plăcere din orice pom din grădină; 17 dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănânci, căci în ziua în care vei mânca din el, vei muri negreşit."

Si au mancat si NU AU MURIT. O sa spuneti ca nu au murit pe loc, dar datorita faptului ca au mancat au devenit muritori. Nu, erau creati sa moara inca de la inceput, de ce nu erau nemuritori? Pai...

Geneza 3:22 Domnul Dumnezeu a zis: „Iată că omul a ajuns ca unul din Noi, cunoscând binele şi răul. Să-l împiedicăm, deci, acum ca nu cumva să-şi întindă mâna, să ia şi din pomul vieţii, să mănânce din el şi să trăiască în veci."

Unde mai pui ca DIVINITATEA SE TEMEA de Adam si Eva "ca nu cumva să-şi întindă mâna, să ia şi din pomul vieţii, să mănânce din el şi să trăiască în veci."
Oricum din punctul meu de vedere sarpele nu a mintit o sec. magaria facuta de el a fost ca le-a stricat planurile Zeilor, trageti voi concluzia daca e mincinos...

Geneza 3:3 Dar despre rodul pomului din mijlocul grădinii, Dumnezeu a zis: „Să nu mâncaţi din el şi nici să nu vă atingeţi de el, ca să nu muriţi." 4 Atunci şarpele a zis femeii: „Hotărât, că nu veţi muri! 5 dar Dumnezeu ştie că, în ziua când veţi mânca din el, vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul".

Sarpe vorbitor si mai ales unul care nu minte?!?! Hmmm, despre ce-i cu sarpele asta bandit si ticalos, aflati mai multe din articolele scrise despre Sumerieni, Nibiru si 2012. Interesant mai este faptul ca dupa isprava cu fructul interzis, Dumnezeul respectiv nu si-a omorat creatia, ASA CUM A PROMIS, din contra, a sunat repede la cea mai tare casa de moda din Eden si...

Geneza 3:21 Domnul Dumnezeu a făcut lui Adam şi nevestei lui haine de piele şi i-a îmbrăcat cu ele.

Ce sa mai, RESPECT! Sunt curios daca aveau etichete cu Dolce&Gabbana. No Comment!
OK si pana la urma de ce a mai facut Dumnezeu omul?!?!?! Care-i scopul? Foarte simplu:

Geneza 2:8 Apoi Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit; şi a pus acolo pe omul pe care-l întocmise.

Ca sa...

Geneza 2:15 Domnul Dumnezeu a luat pe om şi l-a aşezat în grădina Edenului, ca s-o lucreze şi s-o păzească.

Interesanta Biblia asta mai ales ca este compusa in MARE PARTE din scrierile lasate de Sumerieni, acum vreo 6000 de ani. Daca vreti sa aflati mai multe despre ei, cititi articolele legate de Sumerieni, Planeta X (Nibiru) si 2012

7 răspunsuri:
| ania a răspuns:

Dumnezeu nu pentru ca se temea na a permis atunci oamenilor sa manance din pomul vietii ci pentru ca avea o alta data pentru ca oamnii sa redevina nemuritori si anume pentru judecata grnerala a tuturor oamenilor-Si am vazut pe morti, mari si mici, stand in picioare inauntea scaunului de domnie.Niste carti au fost deschise.Si a fost deschisa o alta carte, vare este Cartea Vietii.Si mortii au fost judecati dupa faptele lor, dupa cele scrise in cartile acelea.Marea a dat inapoi pe mortii care erau in ea. Orcine n- a fost gasit in cartea vietii a fost aruncat in iazul de foc. Apocalipsa 20: 11-15

| dany1988 a răspuns (pentru ania):

La pomul vietii nu le era interzis. Ce tot zici acolo?

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ei, nu este minunată Biblia, că te face și pe tine să gândești!

| dany1988 a răspuns:

La crestini ''imediat'' nu e imediat, ci dupa sute de ani.

| fllu07 a răspuns:

"Și au mâncat si NU AU MURIT. O să spuneți că nu au murit pe loc, dar datorită faptului că au mâncat au devenit muritori. Nu erau creați sa nu moară încă de la început? De ce nu erau nemuritori?"

Dacă tu cumperi un produs, o râsniță de zahăr, sa faci zahăr pudră, si pui in ea nisip, si se defectează. ce faci? Suni la cel de la care ai cumparat-o sa ii spui: pai bree ai zis 2 ani garantie. Ia, s-a stricat. Producătorul iti ofera garanție dacă o folosesti in condițiile stabilite de el, pentru că el a construit râsnița respectivă, si el o cunoaște cel mai bine. Tot la fel, Adam si Eva erau nemuritori în condițiile stabilite de Dumnezeu. Dacă nu au respectat condiția impusă, îl poți acuza pe Dumnezeu ca a mințit? În opinia ta, probabil ca da. În opinia mea, este un Dumnezeu drept, pentru că i-a avertizat. Vezi sa nu ii arăți exemplul asta la la dany1988. ca zice ca e pueril. Si ca omul valorează mai mult de cat o râsniță. Ca el, în gândirea lui seacă, nu stie sa desprindă principiul din spatele acestui exemplu. sau oricare altul. El ia la literă. Tot.

| Eisenheim a răspuns:

Imi place că ai făcut război dar ai arme frate, nu vi cu povestihappy și cel mai important ataci cu armele adversarului, foarte inteligent happy bravo happy

| h379m3973423 a răspuns:

Mă doare burta "Dumnezeu & Co" laughing

Gen 2:15, vedeți că este foarte important versetul. Ne arată că Dumnezeu a creat omul nu ca să slujească ci ca să administreze.winking A creat și a pus omul să fie stăpân creației. Aveți grijă că veți avea din nou responsabilitatea lui Adam care nu este una mică și neînsemnată ci este cea mai mare.