În cartea Geneza, capitolele 3 şi 4, găsim următoarele informaţii: 1) Eva a fost „mama tuturor celor vii". 2) Între data naşterii lui Cain şi momentul când el a oferit jertfa care a fost respinsă de Dumnezeu s-a scurs un anumit timp. 3) Când a fost alungat ca să fie „pribeag şi fugar", Cain s-a temut că, ‘dacă îl întâlnea cineva’, ar fi putut încerca să-l omoare. 4) Dumnezeu a stabilit un semn pentru a-l ocroti pe Cain, arătând astfel că fie fraţii acestuia, fie alte rude ale sale ar fi putut încerca să-l omoare. 5) „După aceea", Cain a avut relaţii intime cu soţia lui în „ţara Fugii" (Geneza 3:20; 4:3, 12, 14–17).
Din aceste informaţii putem trage pe bună dreptate concluzia că soţia lui Cain era o descendentă a Evei, născută la o dată pe care n-o cunoaştem. În Geneza 5:4 se consemnează că, în cei 930 de ani de viaţă, lui Adam „i s-au născut fii şi fiice". Este adevărat, Biblia nu precizează dacă soţia lui Cain a fost sau nu o fiică a Evei. De fapt, menţionarea ei după ce Cain fusese alungat sugerează că se scursese destul de mult timp pentru ca ea să fi fost chiar una dintre nepoatele lui Adam şi ale Evei. Iată de ce, lucrarea The Amplified Old Testament spune despre soţia lui Cain că era „o descendentă a lui Adam".
După părerea lui Adam Clarke, biblist din secolul al XIX-lea, faptul că Dumnezeu a stabilit un semn pentru Cain, când acesta s-a temut să nu fie omorât, arată că existau deja câteva generaţii de descendenţi ai lui Adam, suficiente ca să fi „întemeiat câteva sate".
Căsătoria lui Cain cu una dintre surorile sale sau cu o descendentă de mai târziu a lui Adam, probabil fiica unuia dintre fiii sau fiicele acestuia, este considerată în unele culturi de astăzi o idee inacceptabilă. Unii o resping fiindcă este un tabu în cultura lor, iar alţii fiindcă se tem de apariţia unor anomalii genetice. Totuşi, profesorul LaGard Smith afirmă într-o lucrare a sa: „Este foarte probabil ca la început să fi avut loc căsătorii între fraţi şi surori, oricât de nepotrivit ar fi părut acest lucru dacă ar fi avut loc în generaţiile de mai târziu" (The Narrated Bible in Chronological Order). De asemenea, este demn de remarcat că relaţiile intime între rude apropiate au fost interzise explicit abia în anul 1513 î.e.n., când Dumnezeu i-a dat lui Moise legile pentru naţiunea Israel (Leviticul 18:9, 17, 24).
Ia mai citeste prietene ca dupa Cain, Abel, Set, li s-au nascut fii si fiice; iar la fiecare barbat i se nastea o sora care ii era nevasta, la evrei erau numarati doar barbatii; singura porunca a lui Dumnezeu a fost : cresteti, va inmultiti, umpoleti pamantul si-l stapaniti, alta porunca n-a mai dat de la izgonirea lui Adam din rai pana la Moise
Si ai uitat sa mentionezi ca Abel a fost ucis de Cain, deci a ramas doar Adam, Eva, si Cain. Doi barbati si o femeie. Ce crezi ca puteau sa faca?
Crestinii iti vor spune ca Adam si Eva au mai avut copii, multe dintre ele fete, si Cain a luat-o de sotie pe una din surorile lui. Ce e ciudat e ca acea sora a lui se pare ca traia intr-o alta tara, foarte departe, unde exista deja un popor intreg. Cum s-a intamplat asta, "numai d-zeu stie".
Da, este si asta o explicatie intr-un fel. Dar din moment ce Cuvantul lui Dumnezeu spune clar ca Adam si Eva au fost primii oameni. Imi este cam aiurea sa cred ca intr-o alta parte a planetei deja exista un popor. Din puctul meu de vedere, este adevarata ori teoria ta, ori Adam a m-ai avut copil cu Eva, ori cu unul dintre fii sau chiar amandoi, sa fii avut relatie cu Eva.Altfel nu-mi explic, si momentan nu gasesc o alta explicatie care sa fie logica! (Sincer imi prieten, mi-a zis intrebarea asta care pa loc ma acaparat si mi-a dat de gandit. Bine acuma asta este ceea ce cred eu, Istoria Si Religia, au partile sale ascunse. Sunt mari secrete in lumea asta care ''CINEVA'' nu vrea ca oamenii sa afle aceste secrete!
1. "And Cain KNEW his wife" = "Dupa aceea A CUNOSCUT Cain pe femeia sa" - aici, verbul "a cunoaste" are sensul de "a avea legaturi / relatii trupesti". Cain plecase cu tot cu femeia lui, iar dupa stabilirea lor in tinutul Nod, ea a ramas insarcinata si l-a nascut pe Enoh.
2. De ce nu citezi traducerea romaneasca a textului biblic?
3. Esti un caz tipic de ateu care se crede atotstiutor si care isi aroga competente in domenii pe care nu le cunoaste deloc. Nu ti-e jena, cat de cat, sa spui asemenea aberatii? Ce drept ai tu sa te pronunti asupra teologiei ortodoxe, avand in vedere ca o cunosti atat de putin?
De ce interpretezi doar cum iti convine tie, si nu cum scrie? Daca Cain s-a dus impreuna cu sotia lui, atunci de ce nu scrie asa? De ce nu scrie: "Cain si sotia lui s-au dus in Nod"? De ce scrie ca prima data a ajuns in Nod doar el, iar abia apoi scrie si de sotia lui? Nu ti se pare mai logic sa tragi concluzia ca el a mers singur in Nod, iar abia apoi a cunoscut-o si pe viitoarea lui sotie? Eu asa vad ca scrie.
Si chiar daca ar fi mers impreuna, si ar fi avut un copil, cum au construit doar ei acel oras numit Enoch? Unde ai vazut tu 2 sau 3 oameni sa contruiasca un oras? Un oras cu 3 locuitori? Nu e clar ca acolo locuia deja un popor intreg?
În cartea Genezei nu toate pasajele sunt redate în ordine cronologică. Deci nu contează că despre soţia lui scrie înainte sau după ce a mers în Nod. Soţia lui era una din surorile lui. E scris în cartea Genezei, cap. 5, 4: „Zilele pe care le-a trăit Adam după naşterea lui Set au fost şapte sute de ani şi i s-au născut fii şi fiice." În acel timp relaţiile între fiii şi fiicele lui Adam şi Eva (fraţi şi surori) au fost permise moral, pentru că nu existau alţi oameni. Astăzi relaţiile între fraţi şi surori sunt păcate de incest, pentru că noi avem posibilitatea să cunoaştem alte persoane pentru căsătorie în afara familiei şi rudelor.
În ce priveşte cealaltă întrebare: în acel timp oamenii trăiau multe sute de ani, deci într-un timp atât de lung, de sute de ani, puteau să aibă ca urmaşi câteva generaţii, cât să populeze un oraş mai mic pe vremea aceea.
Nu am timp sa raspund la toate, mai ales ca ar trebui sa ma si documentez. Eu nu fac teologie biblica "dupa capul meu", ca altii... Oricum, daca ai inteles la ce se refera verbul acolo, ar trebui sa-ti fie clar si versetul respectiv. Trebuie sa tii cont de faptul ca Biblia nu e o scriere exhaustiva, nu da toate detaliile despre un anumit subiect / eveniment.
Daca vrei, trimite-mi un mesaj in privat cu nelamuririle pe care le ai, si o sa incerc sa-ti dau raspunsul cand voi avea timp (e bine sa cauti raspunsurile la persoane avizate, si nu pe nu stiu ce site-uri pe care scriu toti amatorii...). In perioada asta, sunt ocupat.
Ca sa vezi cate ineptii mai sunt in biblie, cum pot fi atat de creduli unii sa puna botul la vrajeala
Conform Bibliei Adam si Eva au fost primii oameni, DAR, primii oameni evrei.
Intreg Vechiul Testament e tratat de altfel ca o istorie a poporului evreu.
(Pentru cine a citit Biblia, se pare insa ca nu au citit-o prea multi, pentru ca abunda pe aici de intrebari cretine de-a dreptul)
Deasemenea, la sfarsitul descrierii fiecarui personaj de seama din Vechiul Testament o sa gasiti un rand care apare in forma:
"Zilele pe care le-a trait Cutare, au fost de xxx si i s-au nascut fii si fiice".
Felicitari userului Ionut12345678910, e cam singurul din gramada de 7 "inteligenti" care ti-a raspuns aratand ca intr-adevar a citit Vechiul Testament.
Restul...
Cretinisme...
`Daca doresti citeste Geneza 4:17; Geneza 5:4. In Biblie sunt trecute numele la mai putine femei, doar care au avut un rol in istoria omenirii decazute. Desigur Cain s-a casatorit cu o sora a sa,.
Care sora . cred ca o ardeau in grup, eva adam si cain.
Scuza-ma dar nu pot sa fiu serios cand citesc ineptile crestinilor
Atat poti tu atat dai. La revedere.
Pot mai mult. nu esti tu pregatita sa imi faci fata. te antrenezi si cand te simti suficient de antrenata, ma anunti, si te pun jos, la pamant din 2 cuvinte.
DA bine am citit biblia dar exista multe semne de intrebare la multe, de ex; dumnezeu a facut pe eva si adam, a facut planeta terra da dar pe el pe dumnezeu cine la creeat cine, iar faptul ca exista decat adam si eva si s-a nascut cain si abel si cain s-a culcat cu eva o facea cu adam pe rand sau in trei dar 1. Darkmagic nu inteleg un lucru de ce trebuie sa cred ca din adam si eva evrei sa inmultit planeta sa inteleg ca totii suntem evrei asa nu o sa cred niciodata, si cum au aparut chinezi si negri cum au aparut ca adam nu erea chinez si eva nu erea negresa sunt 5 feluri de culori ale pieli oamenilor e grav cat se speculeaza minciuna ca totu a plecat de la adam si de la eva, apropo sti cine a facut biblia macar ia mai gandeste-te eu ca romano catolic stiu ca biblia e facuta de iezuiti ca papa francisc di parohi care pot sa editeze sa scrie decat ce le convine lor dupa mine biblia trebuie rescrisa ca multe lucruri bata campii nu le cred ok credeti ce vreti.
Cand scrii ca ai citit Biblia si imediat dupa insiri elucubratia asta: "iar faptul ca exista decat adam si eva si s-a nascut cain si abel si cain s-a culcat cu eva o facea cu adam pe rand sau in trei dar 1", orice om normal incepe sa traga cateva concluzii in ce te priveste. Ori nu ai citit Biblia, ori ai dificultati de comprehensiune. Cu alte cuvinte, ori minti, ori n-ai inteles nimic. Si fiindca singurul lucru de care putem siguri pana acum este faptul ca esti agramat, lamureste-ne te rog in aceasta dilema: esti mincinos sau nauc?
Dumnezeu nu este creat, el există din veşnicie, nu are început. Noi nu putem să înţelegem existenţa lui Dumnezeu din veşnicie (faptul că nu are început), pentru că avem gândire mărginită.
Nu e absurd să credem că Dumnezeu a creat universul din nimic, dar e absurd să credem că nimicul s-ar fi transformat singur în existenţă. Indiferent dacă a existat o evoluţie sau nu, toate trebuie să aibă un început, iar acest început nu putea apărea din nimic fără intervenţia lui Dumnezeu. Mergând cu gândul pe firul cauzelor secundare, ajungem la Cauza primă, Cauza principală, Cauza tuturor cauzelor, necauzată la rândul ei : Dumnezeu, Fiinţa supremă care nu are început, există din veşnicie şi a creat universul din nimic. Acesta este argumentul cosmologic, prin care ne dăm seama de existenţa lui Dumnezeu din creaţia universului. Dumnezeu, care este dincolo de timp, pur şi simplu ESTE (în sensul deplin al cuvântului), a intrat în timpul nostru şi s-a revelat prezentându-se astfel: „Eu sunt Cel care sunt." (Ex. 3, 14)
Faptul că toţi ne tragem din Adam şi Eva nu înseamnă că suntem toţi evrei.Adam şi Eva nu erau evrei. Poporul evreu începe mult mai târziu, odată cu Avraam.
În ce priveşte diferenţele dintre rasele umane, acestea au apărut în timp, din cauza traiului acestora în condiţii diferite de climă.
Ai păreri greşite despre scrierea Bibliei. Biblia nu e scrisă nicidecum de iezuiţi. Cărţile Bibliei sunt scrise cu foarte mult timp înainte de a apărea iezuiţii. Autorul principal al Bibliei este Dumnezeu, ir oamenii care au scris cărţile Bibliei sunt autorii secundari, care au scris sub inspiraţia lui. Dumnezeu a transmis cuvântul său prin ei, folosind capacităţile şi cunoştinţele lor din acea vreme, de aceea a vorbit nu numai la propriu, ci a vorbit şi prin metafore şi asemănări, la figurat, ca să poată înţelege şi oamenii de atunci la nivelul lor. În acest Cuvânt, Dumnezeu a încredinţat omului cunoştinţa necesară în vederea mântuirii.
Deşi conţin şi afirmaţii ştiinţifice, totuşi cărţile Bibliei nu sunt cărţi de ştiinţă şi nu trebuie interpretate în totalitate ad litteram, în sens propriu, ci şi în sens figurat. Şi sfântul Augustin spune că anumite noţiuni din cartea Genezei, cum ar fi zilele de creaţie, nu au sens propriu, ci sens figurat. Biblia şi ştiinţa nu sunt contradictorii, ci complementare (se completează). Adevărul Bibliei este de tip religios. Un exemplu: ce vrea să spună Biblia cu privire la creaţie? Primele capitole din Geneză - carte din Vechiul Testament care descrie creaţia - utilizează genul literar al "povestirii simbolice": prin imagini foarte vechi, vor să comunice un mesaj real şi profund. Vor să reveleze, fără a apela la pretenţii ştiinţifice, că omul îşi are originea la Dumnezeu, că Dumnezeu a dat un scop în viaţă şi speranţa în fericirea deplină, în mântuire. Ştiinţa şi Biblia nu se contrazic, deoarece se mişcă pe două planuri diferite: ştiinţa studiază cum s-au petrecut faptele; Biblia găseşte în fapte voinţa lui Dumnezeu, mesajul său. Biblia se foloseşte de genurile literare nu pentru a descrie exact cum s-au petrecut lucrurile, ci pentru a comunica mai profund ceea ce înseamnă "sensul". Biblia răspunde la întrebarea "de ce?" nu la întrebarea "cum?"
Pentru o lectură în privinţa adevărului şi inspiraţiei Bibliei recomand cărţile « Şi totusi Biblia are dreptate » de Werner Keller şi « Biblia este totuşi adevarata » de Petru Popovici. Cine este de bună credinţă va vedea că dovezile ştiinţifice ale adevărurilor Bibliei sunt de necontestat. Cartea "Biblia este totuşi adevărată" poate fi citită şi pe internet, accesând linkul următor:
http://www.scribd.com/......-adevarata
Există şi argumentele profeţiilor biblice: autorii cărţilor Bibliei au afirmat că ceea ce au scris este din inspiraţia lui Dumnezeu, iar afirmaţiile lor sunt confirmate de împlinirea profeţiilor biblice: cărţile Bibliei conţin profeţii care s-au împlinit cu exactitate după multe secole, deci autorii au fost inspiraţi de Dumnezeu, care cunoaşte şi ceea ce va fi în viitor. Dacă nu ar fi fost inspiraţi de Dumnezeu, ei nu ar fi avut de unde să ştie ce va fi după multe secole. Preştiinţa lui Dumnezeu (faptul că Dumnezeu cunoaşte ce va fi în viitor) nu înseamnă predestinare : Dumnezeu, fiind atotştiutor, cunoaşte ceea ce vor alege oamenii, dar el nu-i predestinează pe oameni să aleagă într-un fel sau altul, deci oamenii au libertatea voinţei şi responsabilitatea pentru alegerile lor.
Semnele date în profeţii converg toate spre o singură Persoană : Isus Cristos.
Iată o carte foarte bună despre adevărul Bibliei :
http://www.theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/Este Biblia adevarata/index.html
O carte foarte bună despre autoritatea Scripturilor (autoritatea Bibliei):
http://www.rcrwebsite.com/doc1.htm
O secţiune a acestei cărţi, intitulată: Isus Cristos - suma şi esenţa profeţiei biblice (cartea pe net e în română, deşi titlul linkuluie în engleză) :
http://www.rcrwebsite.com/prophecy-jesus.htm
Recent, chiar un rabin înţelept evreu, Ytzak Kaduri, a recunoscut că Isus Cristos este Mesia:
http://www.youtube.com/watch?v=eATJ4PRXEJk
Recomand şi un blog foarte interesant:
http://www.cezar-iasi.blogspot.ro
De pe acest blog recomand, în primul rând, articolul cu titlul Argumente şi dovezi ale existenţei lui Dumnezeu şi a vieţii veşnice de după moarte (articolul cel mai amplu, din partea de jos a blogului). În afară de acestea, blogul conţine: înregistrări video cu miracole, videoclipuri, filme documentare, legături cu numeroase site-uri foarte interesante, posturi TV şi radio on-line, cărţi care pot fi citite direct pe internet (fără a necesita descărcare), articole foarte interesante. Vă rog intraţi pe blog şi trimiteţi-l mai departe ca să folosească şi altora.
Dintre copiii lui Adam si a Evei, sunt pomeniti nominal, in Biblie, doar primii trei: Abel, Cain si Set. Asta nu inseamna ca ei au fost singurii lor copii. In Facerea, capitolul 5, versetul 4, se aminteste clar ca Adam a avut mai multi copii: "Zilele pe care le-a trait Adam dupa nasterea lui Set au fost sapte sute de ani si i s-au nascut fii si fiice."
In Biblie scrie ca adam si eva au mai avut fii si fice daca citesti geneza cu atentie vei descoperi singur ce scrie nu te lua dupa toate aberatile care le-au scis uni ei habar n-au pe ce lume traiesc
AdrianAndrei012345678901234 întreabă: