anonim_4396
| Anonim întreabă:

Ai fost vreodată supărat pe Dumnezeu?
Eu cam sunt.
Da, Dumnezeu mi-a tăiat aripile incepand de la varsta de 14 ani,el putea sa schimbe asta și n-a facut-o lasandu-ma și acum sa sufăr de depresie anxioasa cronica si o tulburare obsesiv compulsiva invalidanta care îți îa tot cheful de viata,motivația și bucuria.Da,Dumnezeu e vinovatul și intr-un Univers normal el ar trebui sa își ceara scuze de la mine nu eu de la el, asta e adevărul adevarat.

12 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Cum sa fii pe cineva inexistent

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

și intr-un Univers normal. Dar tu nu trăiești într-un univers normal.
Dacă revii într-un univers normal. Dumnezeu o să se ocupe și de tine.

| dullcat a răspuns:

Buna.Inteleg ce zici, dar totusi Dumnezeu nu iti da in traista. Poate ai avut cai de rezolvare dar le-ai ignorat sau scos din calcul? Mna, nu cred ca poti sti cu atata certitudine.

| Hyperion7 a răspuns:

Lasă-ma să îți zic o părere despre chestia asta.
Dumnezeu îți dă,dar nu îți bagă în traistă și Dumnezeu dă suferințe oamenilor puternici.
Mai mult de atât, tind sa cred că aberezi.
Dumnezeu ți-a dat conștiința, rațiune și luciditate sa privești cum vrei tu lucrurile.
Faptul că tu ai ales sa o iei pe cai care ți-au ruinat viața sau pentru simplul fapt că ai avut niste părinți care te-au distrus e planul lui Dumnezeu.
Astfel de oameni ca tine vor fi și cei care vor moșteni raiul când se vor cai, și da, o sa te căiești când o să înțelegi că totul a fost cu un scop in viață asta.
Dumnezeu are răbdare și așteptă momentul in care te vei căi.
Crede-mabig grin

Răspuns utilizator avertizat
| Hyperion7 a răspuns (pentru Sam7969):

Viața e mai mult decât știință,logică și filosofie,de aici "erorile " logice pe care le ai.

Mai mult de atât,da-mi voie sa mă fac explicit.
In primul rand,nu, Dumnezeu nu e un moș crăciun,nici pe departe,ci El este cel care și-a sacrificat fiul pentru a exista omenirea.

"Dacă este așa, atunci cum explici faptul că unii oameni se nasc în sărăcie, în război, în boli, în opresiune, fără nicio șansă de a-și îmbunătăți viața? Ce le-a dat Dumnezeu lor? "
Exact cum erau copiii în regatul roman când venea vorba de înrolarea in armata,așa și aici,cel mai puternic supraviețuiește,iar faptul că unii se nasc în condiții deplorabile și nu își pot îmbunătăți viața,e din cauza mentalității.
Tocmai ce ziceam, Dumnezeu îți dă,dar nu îți bagă în traistă.El îți dă liberul arbitru, însă daca tu preferi sa nu îl folosești, practic stai in același punct și nu te dezvolți și, implicit, nu evoluezi, însă sunt și cazuri de persoane din zone afectate care emigrează in alte state și reușesc să se dezvolte.
Un exemplu elocvent este cel cu 2 frați care au un tata bețiv. Unul din fii ajunge de succes,in timp ce celălalt ajunge un bețiv la fel ca taica'su, iar ambii vor spune că tatăl lor este de vina pentru ce-au ajuns.
Mai mult de atât, pe lângă liber arbitru, rațiune, Dumnezeu îți oferă și VIAȚA! Unica ta șansă de a te afirma pe acest pământ sau, din contra, pentru a te ascunde în umbra eșecului.

"Sau cum explici faptul că alții se nasc în bogăție, în pace, în sănătate, în libertate, cu toate avantajele posibile? Ce le-a cerut Dumnezeu lor? Nu este asta o nedreptate cosmică?"
Tocmai pentru a se putea mântui.Chiar daca Dumnezeu se concentrează pe oastea sa, asta nu înseamnă că dacă lasă bogatul in pacea sa, o sa fie mai ferit. Dumnezu ii da libertatea de a face ceea ce vrea cu viața sa, îl lasă în pacea lui sa vadă unde poate ajunge.Deobicei astfel de persoane comit ilegalități,sunt ariviști,cad în păcatul trufiei.
Știi care e partea interesanta?
Că dacă acesta se căiește, sufletului lui la fel de valoros precum al celui sărac și pricăjit, pentru că asta vrea Dumnezeu, vrea sa te întorci la el, indiferent de ce păcate ai comis. Vrea sa fii ASUMAT și să te căiești,nu vrea sa devii ignorant și să îi întorci spatele.
Mai mult,poate că acești oameni par să aibă succes in viață,însă tot ei sunt cei care mor in chinuri sau au probleme de sănătate pe care banii nu le pot vindeca.
Doar cei care se căiesc chiar și în ultimul moment scăpa,restul mor in ignoranță și trufie.

"Dar cum explici faptul că unii oameni suferă atât de mult, încât își pierd orice speranță și se sinucid? Ce a vrut Dumnezeu lor?"
Cei ce se sinucid sau își pierd speranța,au diferite verigi slabe și sunt coruptibili de rău.
Ei sunt caracterele slabe de care menționam mai sus in sintagma "Cei puternici supraviețuiesc".
Dumnezeu le da voința sa își schimbe viața,însă ei prefera să fie ignorați și să rămână în bula lor plina de rău.
Prefer sa aleagă calea ușoară,in loc sa devina niste gladiatori.

"Sau cum explici faptul că alții trăiesc fără nicio problemă majoră, fără să fie nevoiți să depună vreun efort?"
Fiecare plătește când îi vine nota de plata! Doar pentru că a scăpat pe moment,asta nu înseamnă că nu va plăti!

"Dar dacă este așa, atunci de ce o critici pentru modul în care gândește și alege?"
Nu o critic,ci incerc sa ii explic că viața poate fi și frumoasă,dacă știi din ce perspectiva o privești,iar faptul că arunci vina pe Dumnezeu că nu te salvează,e greșit,e cum ziceam mai susbig grinumnezeu îți dă,dar nu îți bagă în traistă!
Eu știu ce vorbesc fiindcă am fost in situația ei,dar ea in a mea nuhappy
Așa că dacă tu vrei sa nu îți asumi vina pentru o problema și nu vrei sa o rezolvi,ci din contra,mai mult o potențezi,nu faci nimic mai mult decât să agravezi și mai mult problema.

"Nu este asta o încercare de a-i limita libertatea pe care i-a dat-o Dumnezeu?"
Nu e,eu nu am acces la viața sa,însă îi pot oferi o vorbă care sa ii deschidă ochii și să vadă dincolo de suferința care o încearcă.
Că tu ai luat-o ca pe o forma de îngrădire,e strict părerea ta.

Poate nu are și nici nu trebuie să aibă!
Cine are ochi, sa vadă, cine are urechi, să audă!
Nu e pentru oricine ceea ce zic eu, iar cei care nu înțeleg ce treabă are una cu alta, înseamnă că nu au ajuns să simtă asta pe propria lor pielebig grin

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| Anonim explică:

Forza Otelul!

| Drake21 a răspuns:

Nu, numai am treaba de cand voiam eu ceva si so implinit dar dupa vreo 2ani

| danimarinescu a răspuns:

Nu îmi pot inchipui un Dumnezeu care răsplatește și pedepseste obiectele creației sale, ale cărui intentii sunt modelate după ale noastre - pe scurt, un Dumnezeu care nu e decât oglindirea slăbiciunii omenești." Albert Einstein

Răspuns utilizator avertizat
| Yuki0799 a răspuns:

Da am fost, acum nu mai cred in el totusi. Eram nervos pe el din motive complet diferite totusi.