|

Am auzit ca mai vine un sfarsit al lumii pe 23 august...

Au tot fost sute de astfel de sfarsituri ale lumii, iar acum, de cate ori mai apare unul, cam toata lumea se bucura, fiindca stie c-o sa aiba un subiect haios de dicutie happy

Acum INTREBAREA: de ce si crestinii rad de aceste mult asteptate sfarsituri ale lumii? Cum am mai spus, tot timpul este o "bascalie totala" pe seama acestor subiecte, din partea tuturor, a religiosilor si a ateilor. DAR, voi, crestinii (si, in fine, alte religii...) considerati ca intr-o zi pe care o stie doar "Tati din Ceruri" tot va veni acest sfarsit al lumii! De ce vi se par penibili putinii indivizi care se temeau de data de 21(sau 24?) decembrie 2012? Singura diferenta este ca voi nu ficsati o anumita data, ci o ardeti cu "in curand; traim vremurile din urma"!

44 Raportează Evaluează
45 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu e bine ca oamenii sa faca speculatii si sa spuna neadevaruri care nu se gasesc in Biblie. Apocalipsa22:18,19

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danay72):

Dar si biblia e o mare superstitie. Recunoaste ca daca nu o cunosteai ca si cuvantul lui dzeu o considerai superstitie, nu?
Fii sincera.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lizzu):

Nu,pentru ca nu cred in superstitii, eu cred in lucruri logice, rationale.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danay72):

laughing pai tocmai, danay.
Biblia nu-ti ofera lucruri logice si rationale deloc.
Daca tot citesti, citeste mai indeaproape si mai obiectiv si-ti vei da seama...

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lizzu):

Aceasta pentru ca nu a-i studiat-o.Mentionez,eu nu sunt ortodoxa si nu cred toate ideile legate de exemplu de moarte pe care majoritatea religilor le sustin.De exemplu ce e mai rational? sa accept ca omul moare si ajunge intr-o stare de inconstienta sau sa cred ca ceva din om merge in alta parte si va fi fie la cer, fie chinuit vesnic? Biblia ofera un raspuns rational si logic.Eclesiastul9:5,6,10,Eclesiastul3:19,20.Faptul ca ne bagi pe toti in aceeasi oala, te face sa crezi ca toti gandesc la fel.Dar noi ca Martori ai lui Iehova nu credem si nu sustinem toate sarbatorile si superstitile care n-au nici un temei biblic si care sunt doar reguli impuse de oameni. Poti sa te convingi ca noi suntem diferiti daca te uiti pe situl www.jw.org

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru danay72):

Da, poti fi de orice cult doresti, nu am nimic cu asta si nu discriminez.
Doar la biblie strict ma refeream.
Sustine niste "Teorii" si situatii ilogice.
Mai ales in geneza, iar contradictiile sunt la ordinea zilei pe tot parcursul ei.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lizzu):

Care contradictie? happy N-am intalnit nici o contradictie. Unde ai gasit contradictii?

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Exilee):

Sunt,pentru ca in unele pasaje si capitole afirma un lucru, iar in altele afirma acelasi lucru dar modificat si pe dos. Totul tine de detalii si de cei care au scris ce au scris la diferenta de zeci de ani.

Nu am timp acum sa-ti caut pasajele sa vezi. Am mai postat la inceputuri despre asta.
Poate ti le voi cauta sa-ti arat.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lizzu):

Spune-mi te rog unele contradictii, pentru ca nu am gasit.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lizzu):

Nu e nimic în neregulă cu sărbătorile. Evreii aveau zeci de sărbători, sute de obiecte de cult. Iar Legea aceasta le-a fost DATĂ de DUMNEZEU. Dumnezeu a impus "ritmul" acesta al sărbătorilor în tot VECHIUL TESTAMENT!

Şi atunci, după mintea îngustă a unor "ne-creştini", noi creştinii nu avem voie să cinstim evenimente sfinte precum Naşterea Domnului sau Învierea Domnului?

Departe de noi aceste frustrări şi idei stranii ale unui cult NECREŞTIN!

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lizzu):

Ecclesiastul 9, 5 prezintă UN CONTRAST ÎNTRE DOUĂ PUNCTE DE VEDERE DIFERITE: cel PROFAN materialist ŞI CEL SACRU, spiritual! Acest contrast este prezentat sub forma unei dezbateri ce are loc în mintea autorului.

Este clar că acest pasaj, Ecc 9, 5 EXPRIMĂ O CONCEPŢIE STRĂINĂ DE DUMNEZEU!
În Eclesiastul 9, 2 se spune: "Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău", iată exemplu de altă idee a Eclesiastului, CONTRADICTORIE CU RESTUL SCRIPTURII!
Cine poate crede că vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare? Acolo este prezentat doar un punct de vedere uman!

Dar ce putem spune despre capitolele anterioare? Primele zece versete din capitolul 9 redau perspectiva profană asupra vieţii. Nu doar că morţii nu ştiu nimic (v. 5), ci şi faptul că "niciodată (se referă la toţi) nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare". Cine poate crede că morţii au dispărut TOŢI PENTRU TOTDEAUNA?


În finalul cărţii, perspectiva sacră triumfă: "Dar adu-ţi aminte de Creatorul tău în zilele tinereţii tale..." (Eclesiastul 12, 1-13).
"ŞI CA PULBEREA SĂ SE ÎNTOARCĂ ÎN PĂMÂNT cum a fost, IAR SUFLETUL SĂ SE ÎNTOARCĂ LA DUMNEZEU, Care l-a dat." - Ecclesiast 12, 7


La fel, ECCLESIASTUL 3, 19, doar citit cu atenţie PREZINTĂ UN CONTRAST ÎNTRE DOUĂ PUNCTE DE VEDERE DIFERITE: cel PROFAN materialist ŞI CEL SACRU, spiritual. Acest contrast este prezentat sub forma unei dezbateri ce are loc în mintea autorului.

ESTE CLAR CĂ ACEST PASAJ, ECCLESIAST 3, 19 EXPRIMĂ O CONCEPŢIE STRĂINĂ DE DUMNEZEU!

În Eclesiastul 9, 2 se spune: "Aceeaşi soartă are cel neprihănit şi cel nelegiuit, cel bun şi cel rău", iată EXEMPLU DE ALTĂ IDEE a Eclesiastului, CONTRADICTORIE cu restul Scripturii. Cine poate crede că vor avea aceeaşi soartă indiferent de comportare? Dar acolo este prezentat doar un PUNCT DE VEDERE UMAN!

Spre exemplu, primele zece versete din capitolul...2011 - 2187 + Vezi răspunsul întreg

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lizzu):

Superstiţii sau tradiţii păgâne, în Biserica lui Hristos nu există!
Nimic relevant nu s-a mai adăugat Bisericii după primul secol creştin! Creştinismul tocmai reuşise să scape de "povara" tradiţiilor iudaice, cum oare avea să îmbrăţişeze alte tradiţii, de data aceasta păgâne chiar? Nicidecum nu s-a întâmplat asta. Întreaga istorie poate demonstra acest lucru: istoria, arheologia, artefactele, istoria culturii!

PENTRU A SE PUTEA RĂSPÂNDI CREŞTINISMUL, unele aspecte care ţineau de cultura păgână, precum vechi sărbători păgâne din anumite momente ale anului (ex. data solstiţiului) NU au fost împrumutate, ci doar au fost ACOPERITE de evenimente cu semnificaţie creştină!


Deci atenţie! NU "s-au împrumutat" nici semnificaţii, nici alte elemente, ci doar s-au acoperit cele deja existente (era SINGURA CALE PENTRU A FI ELIMINATE)!

Era singurul mod de a dispărea anumite forme de păgânism din conştiinţa acelor popoare care au îmbrăţişat creştinismul. Altfel, ar fi supravieţuit şi coabitat până astăzi.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Nu mai vreau citate ...nu am rabdarea de a citi tot ce scrii acolo

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru milan9):

Coincidenţa legată de solstiţiul de iarnă e nimic pe lângă zilele săptămânii care în engleză sunt ZEITĂŢI SCANDINAVE, iar în latină şi română sunt zeităţi din PANTEONUL ROMAN!

ŞI LUNILE anului la fel… se referă la ZEITĂŢI PĂGÂNE: ianuarie, martie, etc...winking

Deci toţi care le pronunţă sunt PĂGÂNI? rolling on the floor

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Iti dau un exemplu biblic despre cartea Iona.De ce este întâmpinată cu atâta scepticism cartea Iona? Deoarece prezintă miracole. Mulţi critici, se pare, privesc miracolele prin prisma ideii preconcepute conform căreia ele nu sunt posibile. Dar este acesta un punct de vedere logic? Întrebaţi-vă: Cred ce se spune în primul verset din Biblie, şi anume că „la început Dumnezeu a creat cerurile şi pământul"? (Geneza 1:1) Milioane de oameni raţionali de pe întregul glob acceptă pe bună dreptate acest adevăr elementar. Iar la drept vorbind, afirmaţia din Geneza face referire la un miracol de proporţii mult mai mari decât oricare altul descris ulterior în paginile Bibliei.
Să medităm la următoarele întrebări: Pentru Cel care a adus în existenţă cerul înstelat şi toate formele complexe de viaţă de pe pământ — adevărate minuni ale creaţiei, ce lucru din cartea Iona ar fi imposibil de realizat? Să stârnească o furtună? Să trimită un peşte imens care să înghită un om? Să-l determine pe acel peşte să-l verse apoi pe om afară? Pentru Creator, a cărui putere este nelimitată, toate acestea ar fi cât se poate de simplu de înfăptuit (Isaia 40:26).
Uneori se petrec lucruri uimitoare chiar şi fără intervenţia divină. De exemplu, se spune că, în 1758, un marinar a căzut de pe corabie în apele Mării Mediterane şi a fost înghiţit de un rechin. Însă, după ce în peşte s-a tras cu un tun de pe vas, el l-a aruncat afară pe marinar, care a putut fi astfel salvat. Dacă această întâmplare este adevărată, am putea-o considera ieşită din comun, chiar senzaţională, dar nu un miracol. Oare nu are Dumnezeu puterea de a înfăptui lucruri mult mai impresionante?
Scepticii mai susţin că niciun om n-ar rezista trei zile în burta unui peşte fără să se sufoce. Cu toate acestea, oamenii şi-au folosit inteligenţa şi au găsit o modalitate de a umple anumite recipiente cu aer comprimat, care să...2006 - 2227 + Vezi răspunsul întreg

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca doar Dumnezeu stie cand va veni sfarsitul lumii.
Noi oamenii niciodata nu vom stii. Putem presupune, dar in majoritatea cazurilor nu se adevereste.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Vine,vine grabnic.
E prezis de Rasputin, celebrul calugar care, evident, a mai prezis si alte calamitati de-a lungul istoriei.

Hai cu buncarele! sad

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lizzu):

Am eu un buncar, are si jacuzzi.winking

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Hombre):

laughing smug

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Lizzu):

Daca a prezis rasputin atunci e clar, eu chiar am incredere in calugarii alcoolici si libidinosi

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru dracu14):

Da, el a fost, asa scria in ziar azi; dar ma intreb cum de nu au scos la iveala informatia asta din documente (cica) pana acum, nu? au asteptat sa se apropie data si sa dea bomba sa fie populatia infricosata si mai tare decat e...

Saracii... murim ca soarecii laughing)

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Doar Dumnezeu stie cand va fi sfarsitul.Noi trebuie sa ne rugam ca sa ne pazeasca de tot raul.Inca nu s-au implinit semnele vremurilor ca sa vina sfarsitul:
1. Predicarea Evangheliei la toate popoarele (Matei 24, 14);
2. Convertirea poporului iudeu la cres­tinism (Matei 24, 10 si 12);
3. Caderea multora de la credinta, amagiti de prooroci mincinosi (Matei 24, 4);
4. Inmultirea razboaielor si a vestilor despre razboaie (Matei 24, 67);
5. Mari catastrofe in natura (Matei 24, 7 si 29);
6. Venirea lui Enoh si Ilie (Apocalipsa 19, 1);
7. Aparitia lui Antihrist (II Tesaloniceni 2, 3 - 11; I Ioan 2, 18), care va savarsi impreuna cu apostolii sai min­cinosi tot felul de semne ca sa amageasca pe oameni. Acesta se va substitui lui Hristos si va prigoni cu furie pe alesii Domnului (Matei 24, 5 si 11);
Dupa ce se vor implini aceste semne sfarsitul si judecata sunt aproape!
Numai bine si Doamne ajuta!happy
8. Aratarea pe cer a "semnului Fiului omu­lui" (Matei 24, 30), adica a crucii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Ziua exacta nimeni nu o stie, dar Dumnezeu din marea Lui iubire de oameni ne-a spus ce o sa preceada inaintea sfarsitului ca sa fim pregatiti.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Chiar asa.de ce crestinii?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Bir gaga? parerea mea de cand stau pe TPU? desertaciune.desertaciunea,desertaciunilor.si nu este parerea mea ci a eclesiastului. Dumnezeu e mult mai mult infinit mai mult decat pot crestinii spune ori explica, si de cat pot ceilalti pricepe.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ce-mi plac agramații care încearcă să o ardă filosofic pe aici...
Hai nu zău, ficsati? Cu cine ai făcut gramatica în școala?
De ce râd creștinii? Pentru că nu sunt atât închiși la minte (unii) încât să nu recunoască aiurelile unor persoane ce au probleme cu sănătatea mintală. Sfârșitul, așa cum e descris în Apocalipsă, nu va veni. Se va produce o schimbare, planeta va scăpa cumva de scursurile care o ucid, însă nu vom dispărea brusc. Lămurit? Și înainte de a mai posta ceva, verifică înainte de a da send...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Nu ai înțeles nimic... absolut nimic! Nu va veni nici o Apocalipsă, nici ca în Biblie și nici ca în alte cărți... understood now?

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Nu, și nici proveniența din Adam și Eva, deși sunt creștină....nu susțin multe lucruri, asta e, nu pot fi de acord cu tot ce se zice.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Voi confundați aici creștinismul cu religia care merge oarbă după o biblie demult modificată...

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Pe credință, pe dovada existenței...

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Dacă o cauți, o găsești, doar nu vrei mură-n gură și tu acuma!

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Adică? Ce să am? Eu am văzut, am fost, am vizitat, dar camera video nu am avut cum să o iau cu moi!winking

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns (pentru ßirGagaWelch):

Nu vorbesc de vizite pe pământ, nici de vise...visele sunt o manifestare a subconștientului.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Spaima pentru creduli, amuzament pentru cei obisnuiti, afacere pentru hotii cu carte. nu stiu eu in ce categorie sa ma incadrez ca pe mine deja au inceput sa ma enerveze credulii si potlogarii astia care dau zvonurile

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează