| AG777 a întrebat:

Am cateva nedumeriri daca ma puteti ajuta cu o parere

- De ce Dumnezeu considera gresit sa faci o persoana draga tie sa rada, mai ales cand atunci aceasta e suparata

- De ce Dumnezeu crede ca a fi romantic cu cea sau cel pe care il iubesti este iarasi ceva gresit si aici nu ma refer la romantismul pur sexualizat, ci la cel curat

- Oare numai Dumnezeu iubeste prin tine, tu ca om nu ai nicio participare, reiese din asta ca suntem doar niste marionete din care el face ce vrea

19 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Dumnezeu e foarte comic, sarcastic, citeste vt cu atentie

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dumnezeu, dacă există, dar nu discutăm despre asta, are o mare, imensă, colosală minunată calitate, Ascultă, acceptă, iartă, orice enormitate. orice se spune despre el fără să se supere, orice trece cuiva prin cap, all you like, as you like it. Întrebările de mai sus nu fac excepție.

| anonimg a răspuns:

Nu este greșit să faci pe cineva să râdă. De asemenea nu este greșit să scoatem pe cineva din starea de supărare, chiar dacă trebuie să apelăm la simțul umorului. Eu sunt unul dintre aceia care pot fi scoși dintr-o astfel de stare cu o glumă. Nu este vorba de a uita de necaz, ci de a micșora necazul în ochii mei.
Noi trebuie să fim înțelepți și să ne folosim de metoda care ne este la îndemână.
(Noi putem plânge cu cei ce plâng, râde cu cei ce râd; dar niciodată nu trebuie să cântăm de jale unui om în necaz.)

A fi romantic este de la Dumnezeu. Este singura atracție psihică prin care un bărbat și o femeie pot fi atrași unul de celălalt (în afară de ce-a fizică).

Dragostea este de la Dumnezeu -asa am fost creați (sau cu dragoste am fost creați) și așa putem funcționa.
Suntem tentați să spunem că putem iubi și fără Dumnezeu (a se vedea cazul celor care refuză pe Dumnezeu în viața lor). Totuși, chiar și dragostea pe care o avem unii față de alții (fără ajutorul lui Dumnezeu), este și aceasta tot de la Dumnezeu.
Dar dragostea deplină este atunci când ne vedem unii pe alții prin ochii lui Dumnezeu; pentru că atunci vom putea să ne iubim cum ne iubește El.
Noi trebuie să ne acceptam statutul de ființe create. Pentru că altfel nu doar că nu am fi putut iubi, dar nici nu am fi existat. Iar Dumnezeu ne iubește pe toți; și lucrul acesta ne este de ajuns. De aceea noi trebuie să ne bucurăm de dragostea lui Dumnezeu pentru noi.

| Celcestietot a răspuns:

La primele 2 liniute nu am inteles de ce ai spus asta, scrie undeva? Daca da, da citat. Acum, a treia liniuta. Dumnezeu nu putem spune ca iubeste prin tine, El iti transmite niste sentimente, de exemplu prin Sf. Duh. Acum depinde tu daca le accepti sau nu, Sf. Duh nu poate intra in orice persoana.

| AG777 explică (pentru Celcestietot):

Celcestietot daca esti crestin practicant, umorul nu isi are loc in asta, pentru ca vezi trebuie sa fii asemeni lui Dumnezeu iar Dumnezeu nu rade niciodata, iar romantismul este impotriva lui Dumnezeu, pentru ca nu este despre el, ci despre persoana iubita, practic daca canti o melodie de ex in care ii spui persoanei dragi tie, cat de mult inseamna ea pentru tine si cat de mult o iubesti, automat il faci pe Dumnezeu gelos, acelasi Dumnezeu care crede ca tot ceea ce faci este o idolatrie si atat

| Celcestietot a răspuns (pentru AG777):

Eu chiar nu faceam misto, vorbeam serios. Pai si Dumnezeu de ce a mai facut-o pe Eva? A facut-o in ciuda faptului ca Stia ca Adam o va iubi etc.

| Panamax a răspuns (pentru AG777):

Crestinii au inventat un zeu asemenea lor:
Gelos, manios, limitat mintal, criminal etc.
Adevarata divinitate are un extraordinar simt al umorului.
O dovada ar fi ca ii lasa in pace pe crestini sa se joace religie pe saturate.

| Panamax a răspuns:

Oamenii cred una sau alta despre zeul lor inventat.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Iată ce zice Eclesiastul 9/9:"Gusta viață cu nevasta,pe care o iubești, in timpul vieții tale deșarte, pe care ți-a dat-o Dumnezeu sub soare, in aceasta vreme trecătoare; caci aceasta îți este partea in viață, in mijlocul trudei cu care te oștenești sub soare."Tot la fel Pavel zice ca sotul să-și iubească sotia la fel cum Isus iubește Biserica (credincioșii).In Proverbe 5/18, 19 sta scris:"...si bucur-te de nevasta tinereții tale. Cerboaica iubita, căprioară plăcută:fii îmbătat tot timpul de drăgălășiile ei fii îndrăgostit necurmat de dragostea ei!"

| Mircea08 a răspuns:

Ai pus primele doua intrebari asa cum o pun eu pe urmatoarea :
" De ce tu urasti binele?" si am intrebat ca si cum as sti sigur ca tu urasti binele. Nu stiu sigur, dar as cam avea o banuiala atata timp cat tu aduci acuzatii neadevarate lui Dumnezeu.
A treia intrebare are si ea o urma de repros, total nefondat si asta. Te simti tu marioneta? nu ai tu libertatea de a face ce vrei? Cum poate cineva sa plece de la un neadevar, sau sa spunem de la o presupunere, si sa se astepte sa traga concluzii intelepte? nu exista asa ceva. Prin clasele primare se invata la matematica faptul ca daca ipoteza este gresita si rezultatul va fi la fel
Citeste Evanghelia cu scopul de a o intelege si vei scapa de nedumeriri

| Irinel15123532 a răspuns:

Draga prietene, conceptia ta despre Dumnezeu este radical gresita.
Sa le luam pe rand.
1. Prima intrebare. Nu scrie in toata biblia nimic de acest fel, nu stiu unde ai auzit asa ceva, imi vine un singur verset in minte cand iti citesc prima intrebare, Romani 12 versetul 15 : ''Plangeti cu cei ce plang, bucurati-va cu cei ce se bucura'' Dar aici nu spune sa plangem tot timpul, spune sa vedem si sa fim sensibili la nevoile persoanei de langa noi si daca ea este trista sau plange din cauza unei tragedii, sa nu incepem sa facem glume sau sa o inveselim cand ea poate are nevoie doar de o imbratisare si de o purtare matura care sa o faca sa se descarce emotional, cum te-ai simti daca sotia te-ar parasi si un prieten in loc sa te incurajeze si sa te asculte cu dragoste, ar incepe sa iti spuna glume din iUmor? Si avem versete biblice care, de exemplu 1 tesaloniceni 5:1 spune ''continuati sa va mangaiati unii pe altii si sa va ziditi unii pe altii''. Domnul Iisus Hristos spune apostolilor in ultima Sa perioada cu ei ''Iubiti-va unii pe altii, asa cum v-am iubit Eu, asa vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei'' Iisus spune ''un barbat sa isi iubeasca sotia asa cum imi iubesc Eu biserica'' si ''Cine spune ca iubeste pe Dumnezeu si uraste pe fratele sau, este un MINCIONOS, pentru ca nu il poate iubi pe Dumnezeu pe care nu IL vede si sa urasca pe fratele sau pe care il vede'' si ''Cine iubeste este din Dumneezu pentru ca Dumnezeu este dragoste'' Nu vad sensul primei intrebari, pentru ca este eronata, asa ca trage un egal si pune un zero in dreptul ei.
2. Asa cum am spus si in explicatia de mai sus, Nu scrie nicaieri ca este gresit sa fii romantic cu persoana iubita, exisa intr-adevar un principui dat de Dumnezeu care spune sa nu intretinem relatii sexuale inainte de casatorie, si aceasta pentru ca El vede mult mai mult decat vedem noi, El stie mai bine ce se poate intampla, noi suntem limitati in intelepciune, dar orice porunca vine si cu puterea de la Duhul Sfant de a o implini, si orice spune Dumnezeu, poti fi sigur ca este spre binele nostru, pentru ca El este TATA, nu un politist rau care abia asteapta sa ne puna catusele, nimeni nu te-a iubit si nu te va iubi ca El. Romantismul este permis, dar nu in aprinderea poftei, adica nu atingeri sexuale care fac de nestapanit trupul nostru si duc spre pacate sexuale. Desi tu aici intrebi de romantismul curat, adica iubirea dintre doua persoane, ceea ce se poate face si prin cadouri, sentimente impartasite, totul in curatie, este permis. Gelozia asa cum spui tu mai jos, gelozia Lui Dumnezeu este tot o gelozie spre binele nostru, cum vine asta? Asculta-ma cu atentie, Dumnezeu spune sa nu ne inchinam altui dumnezeu si asa trebuie sa fie, dar cand permitem ca un lucru sa fie Dumnezeu in viata noastra, ne va distruge, cum vine asta? Hai sa iti explic, banii pot deveni Dumnezeu daca face orice pentru ai face, indiferent de riscuri sau de persoanele pe care le ranim, nu banii sunt rai, ci asa cum spune biblia ''iubirea de bani'' adica acea nebunie de a face orice pentru ai avea, Dumnezeu pune familia pe primul loc, si iubeste familia ta, dar fii aten, sa zicem ca sotia mea imi spune ''Draga, un om m-a injurat pe strada pentru ca l-am calcat din greseala pe picior, am vazut in ce bloc a intrat, hai sa il omori'' In momentul acesta trebuie luata o decizie, voi asculta de sotia mea care imi spune ''omoara-l'' sau de Dumnezeu care spune ''Sa nu ucizi''? Este un exemplu simplu dar intelegi ideea, cand cineva ma pune sa fac ceva rau, stiind ca fac raul, doar pentru a-i implini dorinta persoanei de langa mine, acest lucru este urat de Dumnezeu, de ce? pentru ca Dumnezeu vede mai departe de atat, stie ca acest comportament ma v-a distruge in timp. Dar niciodata Dumnezeu nu a condamnat dragostea fata de familie, din contra, o promoveaza. Mai trage si aici un egal si un zero si in dreptul intrebarii acesteia.
3. Dumnezeu iubeste prin noi. Ce inseamna asta? Hai sa vedem.
Noi oamenii iubim pana la un punct, dupa acel punct nu mai putem iubi. Dumnezeu trece dincolo de orice punct, de orice bariera. Sa iti dau un exemplu.
Sa spunem ca tu ai un copil, si auzi ca copilul tau a fost omorat de un criminal pentru ai fura banii. Sa spunem ca esti pus in aceeasi camera cu criminalul pentru interogare alaturi de procuror si judecator, avocat. Ce i-ai spune criminalului? I-ai spune : Tu mi-ai omorat fiul, eu nu mai am fiu, asa ca te voi face pe tine fiul meu, de acum iti trec numele pe tot ce am eu si te fac mostenitor, tu vei fi noul meu fiu si te iert pentru tot. I-ai spune asta? Mai mult ca sigur ca nici unul nu i-am spune asta. Dar acum uita-te la cruce, cine este pe ea? Fiul pe care noi l-am omorat prin pacatele noastre, ce este deasupra crucii?
Tatal fiului mort care a spus mai inainte ca tu sa te nasti ''Lumea intraga este vinovata inaintea mea, si voi pune toata aceasta vina asupra fiului meu scump care este lipsit de pacat, si El va suferi pe o cruce roamana si va muri, va plati datoria intregii lumi, moartea Lui va fi ceva ce nu a fost experimentat de nimeni, pentru ca Eu imi voi intoarce fata de la El''
1 Petru 2:24 El a purtat pacatele noastre în trupul Sau, pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati.
Prin urmare, noi nu putem iubi cat iubeste El, si nu ajung cuvintele din text de pe TPU sa iti descriu cat valorezi tu in ochii Lui. Hrostos asa cum spune biblia, te-a iubit inainte de intemeierea lumii. Vezi tu, noi putem iubi, putem face binele uneori, dar fara El, nu putem ajunge desavarsiti, El este dragostea adevarata si biblia spune ''cine nu iubeste nu a cunoscut pe Dumnezeu pentru ca Dumnezeu este dragoste''
Cea mai mare porunca a Lui Dumnezeu este dragostea.
Atat de usor se spune in ziua de azi ''te iubesc'' a ajuns sa fie cel mai ieftin cuvant, pentru ca si o jignire are o mai mare cantitate de emotie, fie ea negativa, decat ''te iubesc''. Prietene, Dumnezeu nu vede in ''te iubesc'' ceea ce vedem noi, noi spunem ca iubim, si la primul necaz, divortam, ne certam, injuram, si plecam. Dumnezu vede in ''te iubesc'' nu un simplu sentiment, ci un angajament, El ne va iubi, indiferent de circumstante. El spune ''cand esti bun, te iubesc cu o dragoste care Ma bucura, cand esti rau, te iubesc cu o dragoste care Ma doare''.
El nu vrea roboti, El ne-a dat vointa, sentimente, si libertate. El a spus Lui Adam si Eva, ''Va iubesc atat de mult incat va dau posibilitatea de a Ma asculta si a Ma iubi, sau a nu Ma asculta si a Ma respinge, puteam sa fac din voi niste roboti, dar va dau libertate, pentru ca in dragoste, este libertate'' Si ei au ales sa nu asculte. Mai pune un zero si intrebarii cu numarul 3.
Nu il cunosti pe Dumnezeu, Dumnezeu nu forteaza si nu obliga pe nimeni.
Voi recomanda cateva videoclipuri, poti trece peste cantarea de la inceput.

https://www.youtube.com/watch?v=2kqPxi23s9E&t=804s

https://www.youtube.com/watch?v=gPbsBY-BWR4&t=785s

https://www.youtube.com/watch?v=lsW-4zmaIpI&t=893s

Voi prezenta un material de la Alfaomega.
ISUS HRISTOS CARE A DEVENIT MÂNTUITORUL ȘI MIJLOCITORUL OAMENILOR. El a fost singurul care a trăit pe pământ, fără păcat. Astfel, El a putut deveni Mântuitorul tuturor oamenilor. Sângele Lui ne spală pe noi de orice păcat. El este Mijlocitorul pentru că este la dreapta lui Dumnezeu Tatăl, unde, pe baza sângelui Lui și a jertfei Sale unice, mijlocește pentru toți oamenii de pe pământ.
HARUL ADUS DE ISUS HRISTOS. De 2000 de ani încoace, Dumnezeu Duhul Sfânt, a treia Persoană a Dumnezeirii, administrează harul lui Dumnezeu. Harul lui Dumnezeu este favoarea nemăsurată a lui Dumnezeu pe care am primit-o prin jertfa Fiului Său. Harul este suma tuturor acțiunilor lui Dumnezeu îndreptate înspre om, cu scopul de a-l ajuta să fie mântuit pentru pământ și eternitate.
Scriptura ne spune: Harul lui Dumnezeu care ne aduce mântuire tuturor oamenilor, s-a arătat... (Tit 2:11) Trebuie să știi că mântuirea lui Dumnezeu este adusă pentru toți oamenii, iar harul, această favoare nemeritată a lui Dumnezeu îți aduce câteva lucruri foarte importante în viața ta:

1. DUMNEZEU ÎȚI OFERĂ OCAZIA SĂ AUZI VESTEA BUNĂ A MÂNTUIRII – Dumnezeu te iubește, lui Dumnezeu Îi pasă de tine și Dumnezeu vrea să îți mântuiască sufletul. Acesta este primul pas al harului.

2. AUZIND VESTEA BUNĂ, TU PRIMEȘTI CREDINȚĂ ÎN INIMA TA – ea spune „Da, Dumnezeu există, Dumnezeu are dreptate și Dumnezeu a făcut pentru mine ceva într-un mod personal." Din punct de vedere spiritual, când credința vine în inima unui om, urmează pocăința. A te pocăi înseamnă a-ți părea rău de răul pe care l-ai făcut și ai cere lui Dumnezeu ajutor să nu-l mai faci și să îți îndrepți viața. Credința și pocăința sunt două lucruri care merg mână în mână.

3. CREDINȚA TREBUIE MĂRTURISITĂ – nu rămâne doar la nivelul interior al ființei (eu cred, eu mă pocăiesc), ci Scriptura spune că trebuie să mărturisești cu gura ta că Isus Hristos este fiul lui Dumnezeu, că Isus Hristos este Mântuitorul lumii întregi și al tău într-un mod personal. Conștient fiind de toată veste bună dată de Dumnezeu, omul decide...

4. SĂ-L PRIMEȘTI PE ISUS HRISTOS ÎN VIAȚA TA – Cuvântul lui Dumnezeu vorbește despre a-L primi pe Isus Hristos în viața ta. Din punct de vedere teologic, acest moment este definit ca nașterea din nou. În Biblie ni se vorbește despre „spălarea nașterii din nou", despre necesitatea nașterii din nou și lucrul acesta este momentul definitoriu în care un om este înfiat în familia lui Dumnezeu. Această lucrare interioară o face Dumnezeu Duhul Sfânt prin auzirea Evangheliei lui Isus Hristos.
Auzind toate aceste lucruri pe care Dumnezeu le-a pregătit în bunătatea Lui pentru mine, se pune întrebarea simplă: CE TREBUIE SĂ FACI TU? Există trei lucruri importante care trebuie făcute.

mant 05 pasi1. SĂ-L CREZI PE DUMNEZEU PE CUVÂNT, să recunoști că Dumnezeu este mai mare decât tine, mai inteligent decât tine, mai bun decât tine și că tot ceea ce a pregătit pentru tine este cel mai bun lucru. Cu alte cuvinte să-L crezi pe El pe cuvânt!

2. SĂ-ȚI DAI VALOAREA PE CARE ȚI-O DĂ EL și să-ți prețuiești sufletul și trupul la valoarea pe care Dumnezeu a pus-o peste viața ta.

3.CAPACITATEA DE-A ALEGE CE ESTE BUN, CE ESTE SĂNĂTOS ȘI CORECT PENTRU TINE. Tu trebuie să știi un lucru: ai libertatea să alegi ceea ce tu vrei pentru că responsabilitatea este a ta. Nimeni nu răspunde pentru tine, nimeni nu te poate împinge spre Dumnezeu și nimeni nu te poate împiedica să mergi spre Dumnezeu dacă tu vrei. Alegerea este a ta și este definitorie, adică Dumnezeu a pregătit toate lucrurile. Dacă alegerea ta nu este înspre El, tu nu poți beneficia de lucrurile pe care El ți le-a dat și nefăcând lucrurile acestea, nu ai nicio șansă.

Dacă alegerea ta este să-L primești pe Isus Hristos, dacă aceste cuvinte care au vorbit despre valoarea ta în ochii lui Dumnezeu, dacă înțelegi că acum Dumnezeu te cheamă, printr-un act al credinței simplu, dar sincer, prin rugăciune, ne putem adresa lui Dumnezeu și putem cere lui Dumnezeu să vină în viața ta și să te ajute să Îl cunoști, să devii un copil al Său, să primești al doilea certificat de naștere și să fii numit copil al lui Dumnezeu, păcatele să îți fie iertate și să poți începe să trăiești cu Dumnezeu într-un mod real, personal în fiecare zi, ROAGĂ-TE URMĂTOARELE CUVINTE, cu voce tare și cu toată sinceritatea:

„Doamne Dumnezeule, recunosc în această zi că sunt un om păcătos și că am nevoie de harul Tău. Te rog acum, lasă ca tot harul adus prin Isus Hristos să cuprindă viața și ființa mea. Ai milă de mine, iartă-mi păcatul, mânuiește-mi sufletul, spală-mă cu sângele fiului Tău Isus Hristos, pentru că-L primesc pe Isus Cristos în inima și în viața mea ca Mântuitor și Domn. Ai milă de mine. Amin.
Din acest moment Duhul Sfant te boteaza si vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, toate pacatele iti sunt iertate definitiv si ai puterea invierii in tine, si nimic nu te va mai desparti vreodata de dragostea, caldura si grija tatalui ceresc pentru tine. ''
Hristos a ales sa vina pe pamant si sa moara pentru mine si pentru tine, biblia spune ca Dumnezeu ne-a iubit si ne-a ales inainte de intemeierea lumii, inainte sa fie facut orice altceva, noi eram in dragostea Lui, deci nu am influentat cu nimic aceasta dragoste, prin simplul fapt ca nici unul din nou nu exista in acel moment.
Daca nu noi suntem cei care au influentat dragostea atunci, nu o putem influenta nici acum, dragostea Lui ramane aceeasi.
Noi nu putem comunica cu Dumnezeu pentru ca biblia spune ''suntem morti in pacate si nelegiuiri, aveti duhul mort'' noi cand ne nastem ne nastem cu o natura pacatoasa, duhul nostru este mort si nu putem comunica cu Dumnezeu, Dar, in momentul in care venim la Dumnezeu, ce inseamna a veni la El? Nu inseamna sa faci fapte marete, sa faci un ritual cu fapte, este nevoie doar sa te rogi Lui Dumnezeu, singura rugaciune pe care El o aude pana ce nu esti mantuit este cea in care strigi catre El si te pocaiesti, cere-i Domnului iertare pentru pacatelel tale, spune-i ca recunosti starea de pacat in care te afli si ca ai nevoie de El, ca crezi marturia scripturii, ca accepti moartea pe cruce a Domnului Iisus Hristos ca plata pentru toate pacatele tale, si IL accepti pe Domnul Iisus Hristos ca mantuitor personal si Domn al vietii tale. Din acel moment in care ti-ai pus increderea in El, El va avea grija de tine, te va indruma prin Duhul Sfant pentru ca pecetea mantuirii tale este Duhul Sfant in tine, si te va calauzi, te va incuraja in viata aceasta, iti va da putere sa treci peste orice situatie, te va intari din interior si te va binecuvanta asa cum nu iti imaginez.
Exista si o poezie, de Costache Ioanid.
''Ai auzit vreodată, prietene, de Mine,
pe când în largul lumii cutreierai semeţ,
pe când cu lănci şi scuturi, cohortele străine
te căutau să-ţi ceară al vieţii tale preţ?

Ai auzit vreodată, prietene, de Mine,
când floarea vieţii tale îşi scutura podoaba?
Ca să te scap de lanţuri, de moarte şi ruşine,
Eu am murit pe cruce, în locul tău, Baraba...

Eu răsădisem pacea, tu semănai furtuna.
Şi pe-amândoi mulţimea ne-a pus pe un cântar.
Minciuna cea din umbră alese-atunci minciuna,
tâlharii cei cu vază cerură pe tâlhar.

Puteam să zbor din lume, sătul de-ai ei urgie.
Şi-atunci mulţimea oarbă te-ar fi cerut degeaba.
Dar M-am gândit la tine, privind spre veşnicie,
şi am murit pe cruce, în locul tău, Baraba...

Te chem şi astăzi: Vino şi vom străbate zorii!
Te-am căutat cu lacrimi prin spini şi bolovani.
Dar vremea e târzie. Mijesc pe dealuri zorii.
Şi ceru-ntreg te-aşteaptă de două mii de ani.

De-ai şti ce neagră noapte şi ce adânc fierbinte
va fi... când suferinţa nu va cunoaşte graba...
Vei plânge totdeauna şi-ţi vei aduce-aminte
că am murit pe cruce, în locul tău, Baraba!''
Odata mantuit, Moartea nu mai exista. Dumnezeu anuleaza iadul in jurul tau, iadul nu a fost facut pentru oameni, ci pentru satan, omul alege sa mearga acolo, prin rau. Dumnezeu spune in cuvant ''NU doresc moartea nimanui'' ''Te iubesc cu o iubire vesnica'' ''Nu este mai mare dragoste ca cineva sa isi dea viata pentru prietenii sai, voi sunteti prietenii mei, Eu o sa imi dau viata pentru voi, va iubesc nespus de mult''
Iisus este prietenul tau, sa te intreb ceva. Biblia spune ca odata mantuit, Duhul Sfant vine sa locuiasca in tine, numele iti este scris in cartea vietii mielului, si Dumnezeu spune ca tu esti in cer in locurile ceresti ascuns cu Hristos in Dumnezeu. Cine va veni in cer, si te va arunca de pe locul unde stai tu, cine va veni si iti va lua Duhul Sfant si iti va sterge numele din cartea vietii mielului? Cine? Vrei sa iti spun eu? Nimeni nu are putere sa faca asa ceva. Dumnezeu are toata puterea in cer si pe pamant, Dumnezeul care te iubeste nespus de mult, a ales sa isi dea viata pentru tine pe cruce, Domnul Iisus Hristos este aceeasi persoana cu Dumnezeu tatal, nu este nici o diferenta, pentru ca El spune ''Eu si tatal una suntem, daca M-ati vazut pe Mine, L-ati vazut pe Tatal'' Si acest Dumnezeu te numeste fiu. Dragul meu prieten, iti spun ca nu iL cunosti deloc pe Dumnezeu.
Dumnezeu nu este rau, Dumnezeu nu iti vrea moartea, Dumnezeu nu va muri, TU nu vei muri daca Il ai pe Hristos, si Hristos spune ''te iubesc neconditionat, indiferent de ce ai face, esti copilul Meu si voi fi langa tine in orice situatie, nu te voi parasi, Eu te inteleg si stiu ce simti, stiu ca te doare, stiu ca esti coplesit de niste minciuni, vreau sa iti dau eliberare, cand tu esti trist si Eu sunt trist''
Sa iti spun un lucru.
''Un om a cazut intr-o groapa foarte adanca, a trecut pe langa acest om Mohamed si i-a zis (e voia Lui Allah sa fii in groapa, Allah socoteste cine sta in groapa si cine sta afara, a fot voia Lui ca tu sa pici aici.)
A trecut buddha pe langa el si i-a spus (daca incetezi sa iti doresti sa iesi din groapa, atunci nu vei mai suferi, te vei obisnui)
A trecut pe langa el confucius si i-a zis (daca cineva calatoreste pe pamantul acesta este foarte posibil sa pice in cate o groapa asa ca aveti grija pe unde umblati)
A trecut pe langa el un hindus si i-a spus ''in cealalta viata vei fi pe munte, in viata asta... ramai in groapa''
A trecut pe langa el Iisus si l-a intrebat (vrei sa iesi din groapa?)
Omul nostru a spus ''da''. Apoi a aruncat o franghie in groapa, a coborat El insusi in groapa si l-a scos afara, fara plata.''
Asa este mantuirea, Hristos a venit pe pamant sa moara pe cruce pentru tine din dragoste, si te-a iubit enorm. Iisus nu trece nepasator pe langa tine, te iubeste atat de mult si nu te lasa sa mori. De ce? Pentru ca Iisus este singurul care a coborat pe pamant si a murit in locul nostru, nici o zeitate creata de oameni nu baie face asta in vecii vecilor, zeitatile create de oameni, si oamenii, vor doar sa fie slujiti, iubiti, sa aiba inchinare, multumire, bogatii si recunostinta si atat. Dar prea vor sa ofere nimic, nici o zeitate nu spune nicaieri ca iubste omul, si daca o spune indirect, nu a facut nimic in acest sens. Dar, si exista dovezi istorice. Domnul Iisus Hristos, Dumnezeul care a creat cerul si pamantul, Dumnezeul slavei, Cel Sfant fara de vreun pacat, Dumnezeul suveran al acestui univers care are toata puterea in cer si pe pamant, care a creat universul si galaxiile, a ales sa ia chip de om, sa vina pe pamant, unde sa fie scuipat, batut, biciuit, cu barba smulsa, injurat, batjocorit, umilit, injunghiat, sa i se puna o coroana se spini, sa i se bata cuie in maini si in picioare si sa fie atarnat aproape gol inaintea lumii, si acest Dumnezeu, atarnat pe cruce, tradat si alungat de toti, sa spuna doar ''Tata, iarta-i, caci ei nu stiu ce fac'' Doar atat? Doar atat spune un om care apatimit atat? Cere iertare pentru cei ce i-au facut asta, ne simtind nici macar o urma de ura, de resentimente, de ranchiuna, nimic? Si Iisus a primit nu doar toate aceste lucruri, dar biblia spune ca Iisus a fost despartit de Tatal, acesta este Iadul, Hristos pe cruce a strigat ''Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai parasit?'' In acele momente Dumnezeu Tatal plecase de la El, nu stim pentru cat timp acest lucru s-a intamplat, si nici nu ne putem imagina durerea Lui pe cruce pentru ca El si Tatal erau una, pana atunci, sfanta treime, dar era scris ''Imi voi intoarce fata de la El'' Si Hristos, in timp ce toate astea luau curs si se intamplau, singurul gand aL Lui Hristos, erai tu, si eram eu.
Ai citit pilda fiului risipitor? Uita-te la asta te rog.
https://www.youtube.com/watch?v=oHB7GEQpqeY
Nu conteaza ce ai facut sau cat de multa vreme, Dumnezeu te va ierta. Poate vei spune ''dar daca au trecut 10 ani...'' Daca au trecut 60 de ani, Dumnezeu te asteapt cu bratele deschise si te va astepta mereu. Daca esti atent la forma Lui Hristos pe cruce, ce forma au bratele sale? Intinse pana la maxim, cu aceste brate te asteapta Domnul Iisus, si biblia spune, ca Iisus isi cauta oaia pierduta, oriunde ai fi, orice ai fi facut, Hristos nu te va lasa pierdut, va veni cu orice pret dupa tine. Poate mai tii minte cand eram indragostiti de o fata si trageam cate o petala dintr-o floare :) ''ma iubeste, nu ma iubeste'' vedeam ca se termina petalele si deaj anticipam dezastrul :), si atunci trageam 2 petale, ca sa ramana ''ma iubeste''. La Dumnezeu nu e despre noroc, pe fiecare picatura de sange a Domnului Iisus pe cruce, scrie numele tau, si scrie numele meu, aici nu mai e de tras doua picaturi, Hristos te iubeste, si daca ai vreo indoiala, Dumnezeu sa mustre indoiala aceea

| AG777 explică (pentru Irinel15123532):

Aha, uite iti pun o intrebare pentru ca am o nelamurire, daca familia imi e atacata pe strada eu ca barbat ce ar trebui sa fac, sa stau sa asist ca de dragul sa nu-mi apar familia sau in tocmai sa intervin si sa-mi apar familia chiar daca trebuie sa folosesc agresivitatea?

| Panamax a răspuns (pentru AG777):

Ai putea sa dai o mana de ajutor atacatorului.
Daca -ti cere haina da-i si camasa.Intoarce si obrazul celalalt.
Poate vrea si oleaca de sex, cine stie.
rolling on the floor

| Irinel15123532 a răspuns (pentru AG777):

Nu cred ca a fost cel mai potrivit exemplu dar am crezut ca ai inteles ideea. Bineinteles ca iti aperi familia, dar ideea contextului a fost ca, atunci cand cineva iti cere sa faci un lucru, despre care stii ca este gresit, si intra in contradictie cu ce spune Dumnezeu, atunci esti in pozitia in care trebuie sa alegi, daca cineva drag tie iti spune sa furi, sa te droghezi, sa ucizi ca in exemplul dat, tu trebuie sa te gandesti daca este bine, sau nu, sa faci acel lucru, trebuie sa te gandesti daca este un lucru despre care Domnul spune ca este pacat, ca te va distruge, ca iti va ruina viata si parerea despre propria persoana, si va avea consecinte urate in viitor. Trebuie sa iti aperi familia, dar asta nu inseamna ca vei ucide ca apoi sa stai 15 ani la inchisoare dintr-o injuratura. Exista o un echilibru in toate, ca om matur, trebuie sa stii cum sa reactionezi in asa fel incat sa nu te expui unui pericol inutil cand acea situatie ar putea fi evitata. Imi cer scuze daca nu a fost cel mai bun exemplu, ideea principala este, Dumnezeu sa reprezinte scara de valori si busola dupa care te vei ghida. Omul spune ''Hai sa ne imbatam maine seara intr-un club, doar esti fratele meu, trebuie sa vii si tu''
Dumnezeu spune ''Nu te duce acolo, nu iti va face bine''
Omul spune ''Hai sa mergem impreuna cu cativa prieteni la femei imorale, iti va prinde bine si tie pe viitor''
Dumnezeu spune ''Iti va distruge viata, asteapta pana la momentul potrivit, pana la casatorie''
Dovada? Sarcini nedorite, boli incurabile, relatii distruse, etc.
La asa ceva m-am referit, trebuie sa iti pui cateva intrebari.
1. Cum ma va afecta acest lucru in viitor?
2. Este un lucru bun, voi fi mandru ca l-am facut, sau imi va parea rau?
3. Cum va afecta acest lucru relatia si partasia mea cu Dumnezeu?
4. Cine mai are de suferit daca eu fac acest lucru?
5. Voi face rau altor persoane? Imi voi face mie rau?
6. Duce acest lucru la o viata sfanta, buna, placuta, plina de pace?
7. Daca il fac, ma poate distruge? Provoaca dependenta? Ce spune Biblia despre acest lucru? Care este parerea Lui Dumnezeu despre asa ceva?

| AG777 explică (pentru Panamax):

Pai dupa conceptia crestina, cred ca asa s-ar putea intampla si asta doar de dragul de a fi bun crestin, neviolent si exagerat de bun cu respectivul ca sa nu il supar pe Dumnezeu

| Irinel15123532 a răspuns:

Nu stiu cati ani ai, din ce vad, cred ca ai sub 26 de ani, cand vei ajunge la o anumita varsta mai inaintata, iti vei da seama cat de importante sunt aceste lucruri, vei intelege cate lucruri ar fi putut fi evitate si cate situatii despre care credeai ca nu sunt periculoase, au adus atata durere. Gandeste-te ca nu vei fi aici vesnic, bucura-te de familie, de relatiile frumoase si in curatie, traieste frumos in asa fel incat sa ramana ceva in urma ta, nu te avanta in placeri de o clipa cu consecinte de lunga durata. Un om a spus odata ''Nu exista lunea betivi fericiti'' Chefurile de duminica le platim cu lunea de mahmureala, alegerile gresite si impulsive le platim in viitor, de ce sa ne pierdem timpul cu lucruri fara valoare cand am putea sa traim frumos? Dumnezeu nu ne da legi pentru a ne impiedica sa ne distram, ci pentru a ne impiedica sa ne autodistrugem. Nu cred ca vreun alcolic, sau un om care a contactat sida, un drogat, ar raspunde afirmativ la intrebarea ''A meritat?''. Sunt sigur ca ar clatina din cap in sens negativ. Toate acestea sunt doar simple exemple pentru a te face sa ma intelegi mai bine, imi cer scuze inca de pe acum daca nu sunt toate potrivite, dar incerc sa iti explic cateva principii, as putea sa iti dau doar texte biblice, dar te incurajez sa le citesti tu, noul testament, vei fi surprins de cate lucruri minunate vei intalni acolo. Numai bine.

| AG777 explică (pentru Irinel15123532):

Apreciez ca raspunzi cu mult calm, dar daca te duci la unii popi si la smintitii religiosi, aia iti vor raspunde cam contrariu la ceea ce sustii

| Nătărău a răspuns:

N-are rost să ne mai mințim. Dumnezeu e o invenție de tot rahatul.

| Raullalu a răspuns:

Ai înțeles multe lucruri greșite, fiindca ai citit sau ascultat minciuni.
Nu îți interzice Dumnezeu să fii romantic.
Nu interzice Dumnezeu să faci pe cineva să râdă.

E chiar contrariu cu ce ai scris tu.