Mult deasupra indreptarii lumi ei vor triumful propriului orgoliu, o pozitie inalta in societate si o situatie materiala buna asigurata. Lucruri pentru care sunt gata sa jertfesca alte idealuri, si de cele mai multe ori pe aproapele lor.
Asta s-a vazut cel mai limpede in tarile comuniste. Stalin si Mao isi doreau tari pe culmile dezvoltarii. Insa la un loc au cumulat cam 90000000 victime. Din propriul neam. uneori apropiati, chiar prieteni buni. alteori tineri, varstnici, chiar copii.
Deci indreptarea lumii e un scop de fatada. Deasupra stau altele.
Oricat incearca unii oameni sa faca binele, din cauza ca sunt altii mult mai puternici, tot nu reusesc sa faca pace pe tot pamantul, chiar daca intentie buna au.
Logic ca nu se leaga. Asta cu zilele din urma e ca satanismul, Gica Contra ; oricine sanatos psihic observa ce e bine si ce e rau, nu e nevoie de zei, decat daca esti bolnav (psihic), asa ca e bine sa fie pace, liniste, deci iubire intre oameni, opusul iubirii e ura => in zilele din urma oamenii se vor uri. E la mintea cocosului.
Ar fi fain sa aflam ca niste fiinte inteligente de pe alta planeta ne-au urmarit evolutia, fara sa intervina, si sa ne-o arate, ai vedea atunci ca de fapt am inceput cu zilele din urma.
"You, the people, have the power, the power to create machines, the power to create happiness! You, the people, have the power to make this life free and beautiful, to make this life a wonderful adventure. (...) Let us fight for a world of reason, a world where science and progress will lead to all men's happiness." The great dictator (1940)
Din punctul meu de vedere e greu sa cantaresti in ce perioada din istorie a fost mai multa ura. In timpurile in care existau regate si razboaie aproape continue? In timpul cruciadelor cand armatele lui dumnezeu au omorat mii de oameni in numele credintei? In timpul primului sau celui de-al doilea razboi mondial? holocaustul? sau exista mai multa ura acum?
Sunt foarte multi atei care ii urasc pe credinciosi, nu cred ca ateii sunt avatarul iubirii si pacii, oamenii sunt si vor fi o gloata eterogena, fiecare gandeste si actioneaza cum vrea.
AdrianAndrei012345678901234 întreabă: