| Teodor168 a întrebat:

Am început sa cred tot mai mult in teoria evoluției si s-o uit pe cea a createi.
Care credeți ca e cea corecta?

Răspuns Câştigător
| milan9 a răspuns:

Cu alte cuvinte tu vrei să te întrebi care este probabilitatea apariţiei vieţii în mod accidental, spontan, în afara influenţei unui,, Creator"?

- Mai mulţi biologi au estimat că pentru obţinerea până şi a celor mai mici fiinţe vii (virusuri, bacterii), sunt necesare 445 de unităţi de aminoacizi, de cca. 20 de tipuri diferite. Dintre aceste tipuri de aminoacizi doar glucina nu are o structură asimetrică. Se estimează că ar ramâne 410 de unităţi de aminoacizi cu o structură asimetrică.

- Dacă se consideră că într-o trapă se află un amestec din toţi aminoacizii necesari din cele două tipuri (dextro şi levo) şi că probabilitatea de asociere este egală pentru ei, în vederea obţinerii unei legături corecte pentru realizarea unei proteine complexe, probabilitatea va fi de 1 din 2,, la puterea" 410, (s-a luat baza 2 pentru că sunt câte 2 cazuri şi anume dextro şi levo), adică de 1 din 10,, la puterea" 123!

- Este necesar să luăm în considerare faptul că fizicienii în prezent nu lucrează cu mărimi mai mari de 10,, la puterea" 40. De altfel, fizicienii au apreciat ca numarul de electroni în întregul univers cunoscut astazi ar fi de 10,, la puterea" 80.

- Astfel, câteva calcule simple pot demonstra faptul că probabilitatea apariţiei vieţii ÎN MOD ÎNTÂMPLĂTOR prin amestecul de aminoacizi, este foarte mică, practic imposibilă, chiar dacă s-ar considera vârsta universului de 30 miliarde de ani (ceea ce ar însemna 10,, la puterea" 18 secunde), sau după alte calcule - 13, 75 miliarde ani.

- Dacă s-ar considera că pe pământ, în mai multe zone ale sale, ar fi existat (în mod foarte optimist) un milion de locuri în care s-ar fi efectuat câte 10 încercări de aranjare pe secundă a tuturor celor 410 structuri de aminoacizi simultan (!), totuşi, probabilitatea de a se forma în mod haotic înlănţuirea corectă ar fi de 1 din 10,, la puterea" 98, deci cu foarte mult peste „exponentul de 40" admis ca limită numerică de discuţie de către fizicieni! Deci şansa de apariţie în mod întâmplător, spontan a vieţii, este infimă, practic nu există! thinking

| anonim_4396 a răspuns (pentru milan9):

Dar sansa existentei unui "creator" al planetei Pamant care este? Pe bune acum, e o explicatie penibila in cartea aia de vrajitorie evreiasca.

| anonim_4396 a răspuns (pentru milan9):

Partea stiintifica desigur, planeta Pamant n-a avut un "creator", insa omenirea(Arienii, Gentilii) a avut un creator, si acela Satan/Enki.

| doctorandus a răspuns (pentru milan9):

"Stiinta demonstreaza ca nu exista Dumnezeu" este o aberatie totala. "Stiinta demonstreaza ca exista Dumnezeu" este o aberatie totala.

Teoria evolutiei a fost formulata de un teolog anglican, iar Big Bang-ul a fost formulat de un preot catolic. Papa de la Roma e de acord cu ambele. Bisericile ortodoxe nu au puncte de vedere oficiale cu privire la aceste teorii.

9 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Si care e posibilitatea sa apara din nimic si sa creeze totul din nimic? plus ca teoria evolutiei nu are legatura cu aparitia vieti pe pamant,faptul ca inca nu stim cum a aparut viata pe pamant sau ca nu se poate reproduce aparitia vieti pe pamant asta nu dovedeste ca exista dumnezeu, acum mii de ani nu stim ce anume causeaza ploaia asta nu insemna ca zeus era real, teoria evolutiei nu cere credinta, trebuie sa vezi tu insati dovezile apoi sa vezi ce si cum, orice test adn dovedeste teoria evolutiei sau fosilele gasite in africa, fara teoria evolutiei nu poti intelege natura umana sau viata in complexitatea ei, sunt animale care prezinta anumite stadi de evolutie, de ce ar face un creator ceva de genul? biblia nu prezinta nici o dovada ca exista dumnezeu pentru ca credinta nu cere dovezi doar credinta, tu alegi ce doresti, totul demonstreaza ca a pornit de la simplititate spre complexitate

http://stiinta-pe-intelesul-tuturor.blogspot.ro/

| RAY a răspuns:

NGheorghe tu compari o celula care a evoluat de miliarde de anii si spui ca nu putea aparea asa din senin a? normal ca nu putea aparea, du-te in trecut si vei vedea ca celula aia prima a fost simpla nu asa complexa ca una de azi

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Creatia evident este justificata.Dar evolutia nicidecum, (Sa-ti spun doar pe scurt o maimuță se învârte in jurul unui copac pana i se tocesc unghiile, dar nu se transforma in nimic nici macar intr-o banana sa o poată mânca.

| NGheorghe a răspuns:

Am mai dat raspunsuri de gen (aici: https://www.tpu.ro/go-to-answer/15462016/)
Problema este: "aparitia vietii"!; iar evolutia este simpla cata vreme se elimina din schema "aparitia vietii".
aici un extras:
Mai pe direct: asta este marea problema a stiintei: oamenii de stiinta sunt INCAPABILI sa explice "aparitia vieti". Si cu cat s-a studiat mai mult despre fenomenul numit "viata", cu atat si-au dat seama ca este imposibila acea intamplare fericita. Ca exem.: cel mai simplu organism viu, unicelular, ca sa fie "functional " are nevoie de minim doua sisteme: nervos- ca sa identifice hrana (ca nu tot ce zboara se mananca), si digestiv -ca sa asimileze hrana (deoarece hrana nu iti intra in gura de bunavoie).
Cercetarile sunt moarte din varii motive:
- niciunul din aceste sisteme nu poate fi reduse la un singur mecanism... ca de aceea se numesc sisteme. Nici in filmele cu prosti nu gasesti un mecanism de separatie, unde elementele hranitoare sa mearga in stanga iar iar cele otravitoare sau lipsite de energie sa mearga in dreapta. S-apoi pentu cea mai ametita proteina este nevoie de peste 50 de mecanisme ca sa fie extrasa. Poate stii tu cate mecanisme sunt necesare pentru ca o proteina sa fie produsa plecand de la atomi?
- niciunul din aceste sisteme nu poate sa il creeze pe celalalt deoarece in propria functionare deja are nevoie de sustinerea celuilalt. Generarea lor implica existenta unui al treilea sistem mult mai complex: reproducerea. Care a aparut prima? Nătăfleața? sau para care pică in gura nătăfleței?
Concluzia:Nimic din ceea ce nu apare nu pote evolua!

| Iunix a răspuns:

Mmm să mă gândesc, care ar putea fi adevărată. O teorie care spune că omul a fost creat din țărână iar femeia din coasta bărbatului sau teoria evoluției ce vine cu dovezi științifice ( fosile, schelete, creierul, cască ochii, nu vezi câte rase de oameni sunt în ziua de azi? cum naiba au apărut rasa galbenă, albă, neagră etc. dacă Dumnezeu a creat doar 2 oameni, ăia nu au evoluat? nu s-au adaptat la mediul în care trăiesc? asta nu e evoluție?

| Skippy223 a răspuns:

Teoria evoluției este cea adevărată. Te rog Informează-te puțin și ai sa vezi tu singur.
Mulți inculți susțin ca teoria evoluției spune ca noi suntem evoluați din maimuțe. Ei bine, e greșit. Oameni și maimuțele au un strămoș comun, după care am evoluat diferit.

Cat și despre big bang - in spațiu exista asa numite "raze fosile" care se presupune ca au rămas în urma exploziei. O raza infraroșu, ultraviolet sau raze electromagnetice vin dintr-o direcție. Aceste raze fosila provin din toate direcțiile. Asta nu dovedește neapărat big bangul, dar e o dovada în plus care sa susțină teoria, în comparație cu religia și creaționismul, care nu are nimic în afara de "credință".
Décide singur, cu cap, nu orbește happy