| Mădă0611 a întrebat:

Am inteles ca unii credeti in dumnezeu pentru ca nu puteti accepta ca nu exista nimic dupa moarte, altii credeti/sperati ca o sa intalniti persoanele dragi "dincolo", multi din primii cred la fel, nu cunoasteti vorbele lui Iisus, sau le negati pentru confort psihic?

26 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Il vom vedea pe creator cand murim pe pamant

| sublime89 a răspuns (pentru mgtow):

Si apoi ce urmeaza? O sa tot facem cunsotinta o eternitate?

| mgtow a răspuns (pentru sublime89):

Probabil avem sansa sa retraim viata pe pamant, dar eu prefer sa raman in rai pentru ca acolo e viata buna.

| Mădă0611 explică (pentru mgtow):

De unde stii? Apropo, cum crezi ca ar fi?

| mgtow a răspuns (pentru Mădă0611):

Avem un creator nu am aparut din senin, asa cum nici masiniile, prezervativele, drumurile si alte minuni nu au aparut din sclipirea degetelor. Emotiile care le avem sant provocate de sufletul nostru altfel daca nu aveam suflet eram ca niste roboti si eram inventati pe banda rulanta. Mie mi-ar placea sa fie frig sa vad lume imbracata in haine groase si toti fiind amabili, sa am o familie si sa lucrez fiind linistit ca nimeni nu e rau si toti sunt corecti.

| Mădă0611 explică (pentru mgtow):

Am intrebat de unde stii ca in rai e viata buna, am inteles, ca asa crezi.

Sa retraim viata pe Pamant? Cum asa?

| mgtow a răspuns (pentru sublime89):

Reincarnare cine stie... nu ma bazez sigur pe teoria asta.

Deci sa inteleg ca nu vorbeai de "creatorul" in care cred crestinii.

| DarkAndDreary a răspuns (pentru mgtow):

Daca sustii ca fiecare creatie are nevoie de un creator...Cine l-a creat pe Dumnezeu?

| Florin7070707070707 a răspuns (pentru DarkAndDreary):

Intreband "Cine l-a creat pe Dumnezeu" e asemanatoare cu situatia in care un cititor citeste un roman istoric scris de Alexandre Dumas, se inalneste cu diferite personaje memorabile, cu duci, conti, cavaleri, etc si apoi se intreaba: "Dar la ce pagina apare si Alexandre Dumas"? Raspunsul e desigur acesta: Alexandre Dumas nu se afla in roman. El traieste in afara romanului, caci el l-a scris. El a creat perioada, povestea si personajele. Romanul este doar o carte, cu un numar finit de pagini, cu un inceput si un sfarsit. Alexandre Dumas este in afara romanului, si traieste intr-o alta dimensiune decat cea a cartii.
In mod similar, Dumnezeu traieste in afara timpului si spatiului. El a creat timpul. El a creat spatiul. El nu este limitat de niciunul din aceste lucruri. Este putin cam dificil pentru unii din noi sa ne imaginam asa ceva, dar un fizician sau un matematician iti va confirma ca asa ceva este posibil: adica, nu-i nimic absurd sau ilogic de a vorbi de dimensiuni din afara timpului sau spatiului; de fapt, dimensiunile aditionale sunt necesare pentru a explica Universul. De exemplu, teoria stringurilor din fizica moderna vorbeste de 11 dimensiuni, dintre care noi experimentam doar 4.
Marile religii ale lumii spun ca Dumnezeu exista in afara timpului. Din moment ce traim intr-un Univers cauza si efect, presupunem ca aceasta este singura modalitate prin care orice existenta poate functiona. Dar totusi, premiza este falsa. Fara dimensiunea timpului, nu exista cauza si efect. Toate lucrurile pot exista in afara timpului, fara sa fie nevoie sa fi fost cauzate de cineva, ele existand acolo dintotdeauna. Astfel, Dumnezeu n-avea nevoie sa fi fost creat, si, de fapt, crearea dimensiunii timpului in Universul nostru s-a facut pentru un singur motiv: ca aceasta cauza si efect sa existe pentru noi. Asadar, din moment ce Dumnezeu a creat timpul, cauza si efectul nu se pot aplica existentei Sale.

| Mădă0611 explică (pentru Florin7070707070707):

Lovendal, a 2-a biblie a crestinilor. Din povestea asta, dumnezeu nu iese prea bine daca incep s-o analizez. Exista destin, asa ca toata suferinta e produsul mintii lui bolnave, ca sanatoasa nu poate fi.

| RAY a răspuns (pentru Florin7070707070707):

Florine ai copiat si tu argumenul asta lipsit de logica fara sa te gandesti rational ca personajele alea din dumas nu exista si da ele daca sar intreba asa ceva sar intreba pe buna dreptate pentru ca si dumas a existat,desi si dumas a aparut asta nu rezolva faptul ca zeul tau imaginar a aparut din nimic, apropo dumnezeu e scriitor nu stiam, ce legatura are dimensiuniile cu zeul tau indiferent de dimensiune legiile ratiuni se aplica tuturor asa ca zeul tau nu face execptie de la regula, daca dumnezeu a creat timpul e cam ciudat pentru ca inaintea timpului nici el putea exista ce trist nici el nu exista apropo dovedeste ca exista timp si apropo timpul asta creat de zeul tau imaginar are o limita? ca dumnezeu se supune timpului ciudat nu e asa puternic, basme te minti pe tine doar ca sa crezi in povesti

| suffarstar a răspuns:

Orice om se teme de moarte pentru ca avem in noi instinctul de a trai,de a supravietui. Este instinctul nostru animal,pentru ca fizic suntem niste animale dotate cu intelect. Religia spune ca fiinta incepe sa traiasca abia dupa ce moare persoana,animalul din noi. In timpul initierii, ucenicii erau invatati ca moartea este un somn ceva mai profund, dar permanent. In prezent prea putini oameni mai sunt initiati sau ajung sa cunoasca aceste lucruri. Legat de faptul ca nu exista nimic dupa moarte si de faptul ca religia te ajuta sa nutresti o iluzie, spunea cineva foarte frumos (nu mai tin minte exact acum cine) : "Sunt prea putini atei intr-un avion ce se prabuseste. "
La ce cuvinte ale lui Iisus te referi?

| Mădă0611 explică (pentru suffarstar):

"23. În ziua aceea, s-au apropiat de El saducheii, cei ce zic că nu este înviere, şi L-au întrebat,
24. Zicând: Învăţătorule, Moise a zis: Dacă cineva moare neavând copii, fratele lui să ia de soţie pe cea văduvă şi să ridice urmaşi fratelui său.
25. Deci erau, la noi, şapte fraţi; şi cel dintâi s-a însurat şi a murit şi, neavând urmaş, a lăsat pe femeia sa fratelui său.
26. Asemenea şi al doilea şi al treilea, până la al şaptelea.
27. În urma tuturor a murit şi femeia.
28. La înviere, deci, a cărui dintre cei şapte va fi femeia? Căci toţi au avut-o de soţie.
29. Răspunzând, Iisus le-a zis: Vă rătăciţi neştiind Scripturile, nici puterea lui Dumnezeu.
30. Căci la înviere, nici nu se însoară, nici nu se mărită, ci sunt ca îngerii lui Dumnezeu în cer."
Matei, cap 22.

Daca ar exista, nici n-ai fi constient ca ai trait pe Pamant, de existenta celor dragi nici atat.

| suffarstar a răspuns (pentru Mădă0611):

Da,stiam paragraful acesta. Sufletul este fara sex.

| Mădă0611 explică (pentru suffarstar):

Si nici memorie, sentimente...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este un ideal.viata vesnica.desavarsirea ca fiinta inteligenta, ca incununare a creatiei, ca restaurare a statutului de OM care a murit in pacat dar a inviat in Iisus Hristos, cuvantul si lumina lumii.calea adevarul si viata.e sublim.

| Mădă0611 explică (pentru anonim_4396):

O minciuna vrei sa zici. Da, foarte sublim.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Mădă0611):

Parerea ta.ramai in adevarul tau.noi santem bine in minciuna asta.

| Mădă0611 explică (pentru anonim_4396):

Exact de asta exista, si oamenii lupta s-o tina in viata. laughing

| Vektor a răspuns:

Cum poti trai in Rai vesnic bucuros si fericit stiind ca multi dintre prietenii, cunoscutii si chiar membrii familiei tale for suferi o eternitate in focul vesnic din Iad? smug

| Mădă0611 explică (pentru Vektor):

Cum te poti numi crestin daca habar n-ai de spusele lui Iisus? smug

| Vektor a răspuns (pentru Mădă0611):

Nu ai raspuns la intrebare, ci doar ai evitat raspunsul happy

| Mădă0611 explică (pentru Vektor):

Tu aveai intai de raspuns, si apoi, eu nu cred in rai si iad. "happy"

| Vektor a răspuns (pentru Mădă0611):

Nici eu nu sunt crestin happy