|

Am o intrebare legata de casatorie, parintii mi-au spus ca in trecut daca nu erai casatorit se spunea ca traiesti in pacat. Oare ce a vrut sa spuna prin asta? La ce s-a referit mai exact?

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu doar in trecut, Dumnezeu a infiintat taina casatoriei in biblie, nu omul. Se refera la relatiile sexuale in afara casatoriei, Dumnezeu condamna relatiile sexuale in afara casatoriei, pentru ca El a creat relatia sexuala si beneficiile si bucuria ei doar intre un sot si sotia lui. El a spus ca va onora o casatorie frumoasa, si spune in biblie ''patul sa fie nespurcat'' adica sa ne pastram si sa nu intretinem relatii sexuale decat dupa casatorie. La cata imoralitate, viclenie, pofta, interes exista astazi in relatiile sexuale, unii vor sa faca asta doar ca sa se ''razbune'' pe fostii parteneri, altii au interese ascunse, altii din placere, si Dumnezeu spune ''voi judeca pe femeile preacurve si pe curvari'' Daca s-a intamplat asa ceva in trecut, este nevoie de pocainta, recunoasterea faptei inaintea Lui Hristos prin rugaciune si a-i cere sa te mantuiasca si sa te ierte pe baza mortii Lui pe cruce, si merg mai departe, ne mai revenind la acel lucru. Dumnezeu a spus ca va ierta pe cel ce isi cere iertare, dar si-a pierdut binecuvantarile casatoriei, pentru ca Dumnezeu promite niste binecuvantari fantastice pentru cei care au asteptat, si au intretinut acte sexuale decat dupa casatorie. El onoreaza intotdeauna o ascultare, nu va ramane dator, daca tu L-ai onorat pe Dumnezeu, ascultand de El, si El te va onora pe tine, asa a promis.

| explică (pentru Irinel15123532):

Sti de ce intreb asta, pentru ca tata are un frate care desi e trecut prin viata nu s-a casatorit el spunand ca nu crede in iubire si se mai ducea la cu+rve adica umbla cu una cu alta dar nu era nimc serios intelegi.

| explică (pentru Irinel15123532):

Si inainte era destul de rau, adica te casatoreai cu o proasta si nici macar nu stiai daca e copilul tau s-au nu + ca mai trebuia sa o suporti si pe ea si pe masa + ca mai trebuia sa te ocupi si de copii, deci in concluzie era nasol si atunci.

| explică (pentru Irinel15123532):

Daca stai sa te gandesti in ziua de azi fiecare face ce vrea adica nu ai nici o obligatie fata de nimeni, daca vrei te casatoresti daca nu, nu, ca pana la urma femeiile pot schimba lumea cand vor pentru ca ele aduc copii pe lume fie ca e negru, alb, galben, mulatru, corcit etc.

| explică (pentru Irinel15123532):

Sti chiar ai dreptate in ceea ce spui, m-am uitat la asta si e adevarat tot ce spune https://www.youtube.com/watch?v=Bl0wWN8TLV0 dureaza doar 15 minute si chiar are dreptate lumea se va schimba din rau in mai rau.

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Porunca a VII-a iti spune ceva?

| a răspuns:

Probabil doar o datina a batranilor de care Isus ne-a spus sa ne ferim. Dinpotriva, se zice ca in zilele din urma va fi vai de femeia insarcinata sau care are copil/i mici. Deci casatoriile pot sa nu fie cel mai intelept lucru in aceste zile din urma.