anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am o nelămurire în legătură cu un pasaj din Biblie și anume Matei 5:33-37.
Mi-au atras atenția cuvintele Mântuitorului: "Să nu jurați nicidecum..." și m-am gândit la jurămintele din anumite domenii, cum ar fi cel militar sau cel medical...
Cum înțelegeți voi acest fragment din Scriptură?

10 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce însemna atunci ( și acum) un jurământ? Se jură pe Biblie. Un angajament în fața lui Dumnezeu. Dar dacă îl calci? El recomanda să nu recurgi la un asemenea angajament cu totul restrictiv care te leagă pe vecie în fața oamenilor, luând ca martor, ca garant pe Dumnezeu. Ce se face acum, este mascaradă.

| Celcestietot a răspuns:

Exact cum se inteleg versetele.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

La judecătorie poți refuza jurământul. Nu este obligatoriu. Trebuie înțeles literar. Si nici nu ar trebui sa se aplice in nici un domeniu de activitate pentru ca si așa este doar o formalitate. Toți sunt corupți. Toți încălca jurământul inca din clipa in care il depune, pentru ca ei din interes își doresc sa ajungă in funcțiile respective si nu pentru a sluji la mase.

| Irinel15123532 a răspuns:

Biblia recomanda sa nu juram deloc, dar daca e cazul si suntem impusi de circumstante, atunci putem doar si doar daca spunem adevarul, tot adevarul. Biblia interzice sperjurul, adica juramantul mincinos este un pacat.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

P.s. Am uitat să amintesc despre juratul cu mâna pe Biblie la procesele din tribunal... Se jură cu mâna pe Cartea în care scrie să nu juri? big grin

| Celcestietot a răspuns (pentru anonim_4396):

Stiam ca ai dreptul sa refuzi asa ceva, deci, alegerea ta ce faci.

| pacatosulBogdan a răspuns (pentru anonim_4396):

Hristos precizeaza pe ce anume sa nu te juri: "nici pe cer, nici pe pamant, nici pe Ierusalim, nici pe capul tau". - Matei 5, 34-36
Din pacate, ai inlocuit -intentionat sau nu!- precizarea Lui cu puncte de suspensie.
Dumnezeu, care S-a jurat, spunand despre Fiul Sau: "Tu esti preot in veac, dupa randuiala lui Melchisedec" (Psalmul 109, 4), nu putea sa interzica juramantul!

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Deci, la nivelul Vechiului Testament putem concluziona că jurământul nu era în mod special interzis, cum a fost mai târziu, în Noul Testament.El a devenit unul cu timpul din cauza oamenilor încuiați și păcătoși.
Iată alte "jurăminte" din ziua de azi:
Vobe precum "Să moară mama!", "Zi să mori tu!" Nu sunt altceva decât niște jurăminte împletite cu blesteme. Asta se explică de ce Iisus a interzis complet acest fel de exprimare.

Chiar Solomon atrage un semnal de alarmă cu privire la acesta Eclesiastul 5:6

| Florin9Florin9 a răspuns:

Eu înțeleg că nu e bine să jurăm, iar cei care se jură nu cunosc ceea ce spune Biblia despre jurăminte.

| Helper07 a răspuns:

Juramantul este mai mult decat o simpla promisiune, e ca o fagaduinta solemna. Nu trebuie sa ne jucam cu aceasta semnificatie. Este un pacat sa faci un juramant si sa-l incalci de aceea mai bine nu trebuie facut. Daca esti credincios, vei face ceea ce trebuie, deci nu trebuie sa juri. Insa pot exista lucruri peste puterea ta, cum ar fi sa fi doctor si sa nu poti garanta ca pacientul v a suprevietui, e o greseala sa faci promisiuni in aceasta situatie. In proverbe spune ca e o cursa pentru om sa faca o fagaduinta sfanta in pripa si abia dupa ce a facut o, sa se gandeasca.