anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Am observat că foarte mulți creștini cred că extratereștrii sunt de fapt demoni, și că dacă o să ne contacteze sau o să ne viziteze o să aducă sfârșitul. Serios? Nu-i mai logic să spui că viața a luat naștere într-un mod asemănător Pământului, și că ei au evoluat biologic mai repede și că și-au format o societate prosperă care le-au permis să dezvolte tehnologia etc. Deși cunoaștem multe planete în " apropiere " care ar putea susține viață, nu avem tehnologia să determinăm sigur dacă sunt sau nu locuibile. Oricum, având în vedere că doar în galaxia noastră sunt peste 100.000.000.000 de planete, sunt milioane de potențiali susținători de viață.
Da, este adevărat că ar putea aduce pace sau exterminare, dar de ce să-i numiți demoni, sau să îi asociați cu Biblia?
Cumva, în caz că sunt pașnici și ne spun că toată religia este o minciună, o să-i numiți demoni, și o să le comunicați oamenilor să n-aibă încredere în ei?

11 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Cerul este plin de lumi locuite de fiinte ce nu au nevoie sa vina pe pamant deoarece pamantul este in carantina.
Demoni sunt in jurul si pe pamant dar atata este perimetrul lor de actionare. Lor li s-a interzis accesul in univers. Va veni vremea cand toti acestia isi vor gasi sfarsitul pe pamant.
Va veni vremea cand multi dintre pamanteni (care acum sunt vi sau morti ce vor reanvia) se vor intalni cu cei din univers dar inca nu a sosit ceasul.
Tot ceea ce am spus este sustinut de Biblie

| Purec a răspuns:

NU stiu cine vede extraterestrii drept demoni, dar dupa aprerea mea, daca vreodata o fiinta v-a avea capacitatea de a ne vizita, o va face pentru a ne extermina. Ca sa aiba capacitatea sa ajunga aici, fiinta respective ar fi cu mult superioara noua, nu ar dori sa I-a legatura cu noi in nicoiun fel, cel mult ar dori sa ne extermine, daca nu cumva, am fi atat de neinteresanti incat nici macar nu ne-ar baga in seama

| sublime89 a răspuns:

Doar o minte infectata cu virusul fanatismului religios poate debita asemenea aberatii. Problema crestinilor e ca tot timpul s-au temut de progres stiintific si de descoperiri noi. Acestea tot timpul au venit impotriva credintelor lor, si niciodata nu le-au fost de folos. Descoperirea unor civilizatii extraterestre nu ar fi o veste nu tocmai buna pentru crestini, pentru ca atunci s-ar pune sub semnul intrebarii statutul special al speciei umane. Biblia ne spune ca d-zeu ne-a creat doar pe noi inteligenti, si doar pe noi dupa chipul si asemanarea lui. Deci daca ar mai exista alte civilizatii, atunci ar insemna ca omul nu mai e atat de special si important pe cat se credea. Asa ca au inventat aceasta poveste de speriat copiii, cum ca extraterestri ar fi "demoni", intr-o incercare de a-i discredita inca de pe acum, si de a pregati masele de creduli crestini pentru o eventuala descoperire a unor civilizatii extraterestre. Astfel, statutul omului de creatura "aleasa" si "speciala" s-ar pastra, in timp ce toate celelalte civilizatii ar fi "demoni". Priveste-o ca pe o abordare medievala a problemei existentei vietii extraterestre.

| M25M a răspuns:

Egocentrismul e de vina. Sunt unii care cred ca noi suntem esenta universului. Nu am fost noi special creati pentru a popula planeta, iar universul nu a fost creat pentru noi?

| Alcyon a răspuns:

Eu personal, cred ca-i vorba de aceeasi Marie cu alta palarie. Ce vreau sa spun e ca oamenii au cautat mereu sa ofere explicatii si nume pentru ceea ce le era necunoscut. In trecut, "ei" se numeau ingeri sau demoni, in prezent (cand tehnologia a evoluat, iar oamenii au inceput sa fie foarte preocupati de stiinta si calatorii intergalactice) au devenit "extraterestri". In realitate insa, nu stie nimeni despre ce e vorba.

| vocea a răspuns:

Sunt sigur ca extarterestrii ne-au vizitat, dar ca sa iti spun sincer ei nu cred ca seamana cu oamnii cel putin la caracter, daca seamana cu noi atunnci o sa ne distruga deoarece priveste la noi oamenii noi distrugem tot paduri, ape, atmosfera, animalele, habitatul lor, chiar si intre noi, deci fereasca dumnezeu sa ne semene vrunii si sa ne viziteze, eu cred ca noi suntem un pericol pentru alte specii de viata noi suntem cei rai

| Copac13 a răspuns:

In biblie scrie ca vor aparea niste creature din iad iar cei ce li se vor supune vor purta pe cap sau incheietura numarul 666 deci e posibil asa ceva dar eu nu cred ca extrateresti vor adduce apocalipsa

| Aiwendil a răspuns:

Si daca e invers? Daca ei vin pe planeta noastra si vin sa ne spuna ca Dumnezeu exista? Eu nu cred ca extraterestrii sunt demonii.Crezi ca ei acolo pe planetele lor nu au si ei religii? Mai gandeste-te! De ce ar fi Pamantul(Terra) singura planeta unde ar fi religie? Asta e aiurea.

| anonim_4396 explică (pentru Aiwendil):

Sper că realizezi că eu mă refeream la Dumnezeul creștin, nu la o ființă omnipotentă. Conform creștinismului, noi suntem cea mai importantă specie din Univers. Dacă să zicem că vin extratereștrii ostili, și ne extermină, nu mai suntem așa importanți.

| Aiwendil a răspuns (pentru anonim_4396):

Ca e vorba de religie sau nu, oamenii mereu s-au considerat ei ca fiind cea mai importanta specie pentru ca nu e asa.Suntem importanti, dar nu cei mai importanti.Noi suntem cea mai vulnerabila specie daca faci comparatie fata de animale.Fiecare isi are sfarsitul la un moment dat si trebuie sa acceptam asta.La speciile de animale nu dispar cele slabe si apar altele mai puternice si mai dezvoltate?

| OtakuShoujo a răspuns:

Asa cred si eu. Pana la urma, daca vin(nu cred), vin cu un scop. Nu cred ca vor sa distruga.Vin ca sa vada daca mai e viata in alte planete, cum si oamenii cauta raspunsul acesta.Vin cu scopuri pasnice, nu ca in toate filmele.