| mihaibrasov a întrebat:

Am sesizat ca TPU - sectiunea religie a devenit un loc de varsare a frustrarilor de catre atei. Ok, ii inteleg pe atei, nu cred. Totodata ii acuza pe cei care cred ca fac prozelitism religios de orice fel, insa, in realitate consider ca ateii ii depasesc in discutiile lor obsedante pe cei care cred. Nu, asta nu e alta intrebare gen "Dumnezeu exista?".
Intrebarea mea e asa: Toata lumea stie ca nu exista pe Pamant dinozauri cu corn in coada care sa si traiasca. Bun, daca stim cu totii inexistenta unui lucru, nu-l dezbatem. Insa ateii, cred cu tarie ca Dumnezeu nu exista dar dezbat un lucru ce nu exista, doar ca sa isi mangaie lor orgoliul, sa le demonstreze altora ca au dreptate. Sau poate e golul ala din suflet care ii tot solicita la cat mai multe intrebari, pentru ca in final sa creada?
Se mai observa si o rautate exacerbata a ateilor (care promoveaza, zic ei, bunatatea si normele sociale, morale corecte) in orice discutie, chiar jigniri tendentioase. Apoi, nu stiu atunci cu ce e mai bun un ateu decat un credincios ipocrit. Mai oameni buni, nu credeti, ramaneti tacuti in necredinta voastra si ignorati-i pe cei care cred. Iar cei care credeti, ignorati-i pe cei care nu cred. Oricum nu se schimba nimeni pe site-ul asta intr-un mod religios fundamental.
Ei, acum e timpul ego-urilor voastre sa intre in actiune. V-am pus foc la coada.

Răspuns Câştigător
| Sentinel a răspuns:

Cea mai buna solutie este de a-i ignora si a-i lasa in pace happy. Nu te poti lupta cu inconstienta cum nu te poti lupta cu intunericul. Simpla observare a felulului cum se deruleaza totul si a spatiului interior pentru a fi pe faza cand apare reactia la situatiile exterioare, este suficienta.
Daca simti nevoia sa spui ceva sa oferi ajutor e ok, daca simti nevoia sa critici nu e in regula.

Ignoranta poate deveni critica si cel ignorant involueaza in prost. Asemenea prostului caruia ii arati Biblia unde zice sa nu te inchini la nici un chip facut nici vreo asemanare celor facute in Ceruri, dar el se inchina la icoane, sau asemenea prostului care crede ca exista doar ceea ce se percepe cu cele 5 simturi.

Nu poti forta o pisica sa ii placa apa. la fel e cu ei, nu ii poti forta sa se trezeasca. Oamenii trebuie sa sufere foarte mult pentru a putea sa isi indrepte cugetul catre Dumnezeu. Iar contrazicerile astea este exact ce au nevoie. Pentru ca, contrazicerile degenereaza in conflicte. A produce conflict in spatiul tau interior e similar cu a-ti polua psihicul. Producand un stres continuu asupra organismului tau care raspunde la ganduri, incep sa cedeze anumite organe : un rinichi, un ficat, o inima, niste neuroni. Apare boala si stim ca majoritatea oamenilor pe timp de boala devin mai umili si incep sa gandeasca la Dumnezeu.

Ei au nevoie de suferinta. Multa suferinta!

| Anonim a răspuns (pentru Sentinel):

Insa nu noi trebuie sa o provocam ci ei trebuie sa isi dea seama ca viata aceasta este o viata fara pace fara Dumnezeu. Eu pe cand eram ateu eram plin de intrebari cum explica cineva niste lucrucri inexplicabile sau gen exita Dumnezeu sau nu? Insa mi-am dat seama ca exista si acum sunt plin de pace si asfel de intrebari nu ma mai tulbura, poate sa spuna oricine orice caci eu sunt pentru Hristos! God Bless You!

| Sentinel a răspuns (pentru anonim_4396):

Marea problema a ateilor si a celor care incearca sa-L demonstreze pe Dumnezeu este ca ei cred ca DUmnezeu poate fi perceput cu mintea. Niciodata. Dumnezeu precede mintea, gandul, la fel cum Constiinta (starea de constienta, de atentie) precede gandirea. Inainte de a-ti forma un gand exista o prezenta care propune sa emita acel gand. Gandul nu ar exista daca nu ar exista Constiinta care sa-l formeze, sa-l emita, sa-l fabrice si sa-l modeleze. Pentru ca gandul sa existe are nevoie de o Constiinta care sa-l produca, din care sa curga, de un spatiu in care sa existe. Acea prezenta e natura divina profunda din fiecare om. Nu poate fi inteleasa cu mintea, pentru ca e logic, ea, Constiinta, este inainte de minte, din ea curge gandirea si nu invers. Constiinta e spatiul in care totul se cunoaste si nu se poate cunoaste pe sine. In momentul cand ai spus "eu vreau sa ma cunosc pe mine insumi" deja iluzia dualitatii ia nastere pentru ca elaborezi un gand despre cum esti tu, iti autodefinesti o forma (gandurile sunt tot forme dar subtile).

12 răspunsuri:
| danut a răspuns:

Bravo, meriti fundulita.
Tu spui: "Mai oameni buni, nu credeti, ramaneti tacuti in necredinta voastra si ignorati-i pe cei care cred. Iar cei care credeti, ignorati-i pe cei care nu cred. " Prevad in curind o "furtuna" (nu meteo) si tu ce vrei, ca mandria noastra sa "sufere", eul nostru sa se lase "injosit". Aici nu este vorba de "schimbare" ci de orgoliu, de cine este "mai destept si mai stiintific". Aici se duce lupta dintre "oborul stiintific" si "prostimea" credincioasa iar tu vrei "tacere". Nu merge, cum ai vrea tu ca cei "destepti" sa dovedeasca acest lucru, doar strigandu-si "adevarul" cu toate "eforturile" si in toate modurile.


| OOOLEOOO a răspuns:

Dar toti crestini care m-au criticat fiindca aparit Rastafarienizmului?

| DragosConstantin a răspuns:

Nu vezi nu mai pot de atata frustrare...nu generaliza asa de mult ca mie unul nu-mi pasa in ce cred altii, daca vor sa creada in Dumnezeu sau in alti zei sa creada ca e problema lor pe mine nu o sa ma afecteze cu nimic.

| Sentinel a răspuns (pentru DragosConstantin):

Deja ai aratat ca iti pasa ce cred altii eschivandu-te prin "nu-mi pasa ce cred altii". Altii pot crede despre tine ce vor ei, dar spunand ca nu iti pasa ce cred ei, arati de fapt ca iti pasa deoarece te intereseaza opinia lor si prin urmare oferi un raspuns la opinia lor : nu-mi pasa ce cred altii. Simpaticule happy

| DragosConstantin a răspuns (pentru Sentinel):

Si daca am vorbit serios ca nu mi pasa ce cred altii?happy

| Sentinel a răspuns (pentru DragosConstantin):

Cu fiecare reactie a ta confirmi tot mai mult ca iti pasa. Reactiile tale te dau de gol.

| DragosConstantin a răspuns (pentru Sentinel):

Interesant mod de gandire ai...dar esti sigur ca nu te inseli?

| RAY a răspuns:

In primul rand nu vb la general spune si tu uni ateii, ca si in religie exista si ateii (fanatici) daca le pot spune asa sau sunt frustrati sau multi din ei doar se dau ateii dar sunt anti crestinism, ateismul nu este anti nimic este doar negarea zeiilor atat, acum ca uni ateii pun intrebari uneori absurde sunt de acord cu tine dar nu ne baga pe toti in acelasi oala asa cum sunt crestini ipocriti asa sunt si uni ateii falsi, ipocriti, isi garantez ca un ateu doar isi exprima libertatea obtinuta in 89 de a se exprima liber asa nu insemand jignirea unei persoane.cult,religie,sincer nici eu nu stiu ce rost are sa vb de ceva ce nu exista e timp pierdut dar uni nu au ce face eu unu consider timp pierdut conversatile despre zeii, fantome si alte basme

| RAY a răspuns:

Dorugar e un exemplu de bonav mintal asta e clar

| A2895 a răspuns:

Dinozaurii sunt draguti. Ar fi mai interesant sa vorbim despre ei. :X
Desi daca ar fi trait acum probabil as muri mancata de unu', tot mi se par adorabili :X

Întrebări recente