anonim_4396
| Anonim întreabă:

daca Iisus a fost rastignit pe cruce, nu credeti ca e pacat sa purtam la gat sau sa ne inchinam la cruce? totusi crucea e locul pe care a murit si i-a facut rau iar noi o slavim si ne inchinam la ea. Eu sunt de parere ca este o blasfemie sa ne inchinam la cruce, de exemplu daca o persoana sfanta ar muri pe scaunul electric iar noi credinciosii am purta la gat un semn al scaunului electric nu credeti ca i-ar displace chestia asta?

17 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Este bun argumentul tau.De fapt nu scrie nici unde in Biblie sa ne inchinam la altceva in afara de Dumnezeu. Exod20:4,5

| milan9 a răspuns:

Referirile la "CRUCE" în Noul Testament sunt referiri ca la un anumit SEMN DISTINCT, de CINSTE, numit şi "SEMNUL FIULUI OMULUI":

1). "Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu."- I Corinteni 1, 18;
2). -Matei 24, 30:,, Atunci se va arăta pe cer semnul Fiului Omului şi vor plânge toate neamurile pământului şi vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere şi cu slavă multă."
3). -Fapte 15, 23:,, Scriind prin mâinile lor acestea: Apostolii şi preoţii şi fraţii, fraţilor dintre neamuri, care sunt în Antiohia şi în Siria şi în Cilicia, salutare! ".
4). -Filipeni 3.18:,,Căci mulţi despre care v-am vorbit adeseori, iar acum vă spun şi plângând, se
poartă ca duşmani ai crucii lui Hristos."
5). -I Corinteni 1, 17:,, Căci Hristos... m-a trimis să binevestesc, dar nu cu inţelepciunea cuvântului, ca să nu rămână zadarnică crucea lui Hristos."
6). -Efeseni 2, 16:,, Şi să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniţi într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrăjmăşia."
7). -Coloseni 2, 14:,, ştergând zapisul ce era asupra noastra, care ne era potrivnic cu randuielile lui şi l-a luat din mijloc, pironindu-l pe cruce."
8). -Galateni 6, 12:,, Câţi vor să placă în trup aceia vă silesc să vă tăiaţi împrejur, numai ca să nu fie prigoniţi pentru crucea luiHristos."
9). -Galateni 6, 14:,, Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decat numai în crucea Domnului nostru Iisus
Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, şi eu pentru lume!"
10). -Coloseni 1.20:,,Şi printr-Însul toate cu Sine să le împace, fie cele de pe pământ, fie cele din ceruri, făcând pace prin El, prin sângele crucii Sale.",
11). -Coloseni 2, 15:,, Dezbrăcând (de putere) începătoriile şi stăpâniile, le-a dat de ocară în văzul tuturor, biruind asupra lor prin cruce."
12). -Marcu 8, 34:,, Si chemând la Sine multimea, impreuna cu ucenicii Sai le-a zis: Oricine voieste sa vina dupa Mine sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si să-Mi urmeze Mie."(Sf. Cruce)
13). -Apocalipsa 9, 4:,, Şi li s-a poruncit să nu vatăme iarba pământului şi nici o verdeaţă şi nici un
copac, fără numai pe oamenii care nu au pecetea lui Dumnezeu pe frunţile lor." (,, tau" - semnul Sf. Cruce- acelaşi întâlnit şi în Vechiul Testament);
14). "Şi zicea către toţi: Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să-Mi urmeze Mie"- Luca 9, 23;
15). "Şi cel ce nu-şi poartă crucea sa şi nu vine după Mine nu poate să fie ucenicul Meu." Luca 14, 27;
Etc...

| milan9 a răspuns:

Importanţa crucii este în creştinism legată de importanţa şi valoarea Jertfei eliberatoare a Mântuitorului Hristos.

Amintirea ei în diferite ipostaze are legătură cu amintirea şi actualizarea iubirii nemărginite a lui Dumnezeu faţă de întreaga omenire, a asumării greşelilor noastre prin Jertfa pe cruce!

Amintirea ei şi a simbolismului ei, este o formă respect şi de solidaritate faţă de Cel care Şi-a asumat-o la rândul Său în totalitate, din iubire faţă de noi...

| milan9 a răspuns:

Sfanta Cruce este asociata cu salvarea, mântuirea, iubirea lui Dumnezeu.
Apostolul spune:
,, Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decat numai în crucea Domnului nostru Iisus
Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, şi eu pentru lume!" -Galateni 6, 14;
,, Căci mulţi despre care v-am vorbit adeseori, iar acum vă spun şi plângând, se
poartă ca duşmani ai crucii lui Hristos." -Filipeni 3, 18.

Răspuns utilizator avertizat
| milan9 a răspuns (pentru Playboyx):

Daca doresti sa te ridici deasupra Scripturii si impotriva ei sa stii ca nimeni nu are ce-ti face, suntem liberi. Dar iti spun ca nu e directia crestina corecta...

- Tu din care categorie faci parte, referitor la cele doua la care se refera apostolul in I Corinteni 1, 18:
"Căci cuvântul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mântuim, este puterea lui Dumnezeu."

- Pentru apostol Sf. Cruce este un simbol, un lucru ce aminteste de iubirea lui Dumnezeu fata de oameni. Pentru tine ce reprezinta ea?
Galateni 6, 14:,, Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decat numai în crucea Domnului nostru Iisus
Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, şi eu pentru lume!"

| sublime89 a răspuns:

Crucea a fost folosita de biserica ca un instrument de propaganda. In ochii oamenilor, ea inseamna sacrificiu, datorie, suferinta, moarte etc, iar aceste lucruri starnesc in noi niste sentimente potrivite pentru a putea fi manipulati in a deveni foarte credinciosi.

| Moisie a răspuns:

Tot ma intreb ca daca Isus s-ar fi "sacrificat" prin Sodomie, noi astazi ne inchinam sfantului penis care i-a cauzat moartea?

| iurii75 a răspuns:

Câteva detalii despre cruce - http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/1001060505

| KhludCiprian a răspuns:

Bineinteles ca e blasfemie. Si logica cu crucea poate fi extinsa si pentru orice altceva la care Isus a suferit:
- semnul biciului
- semnul sulitei
- semnul coroanei cu spini
toate ce au contribuit la moartea lui Isus.

Totusi, semnul crucii este diferit cred ca ideea de a pastra crucea la gat, deoarece cei mai multi o pastreaza ca un suvenir. Adica nu e pacat sa ai poza sotiei in portofel? Sau poza ficei? Bineinteles ca nu, deoarece vrei sa pastrezi amintirea celor dragi aproape.

Legat de Vechiul Testament si idolatria, Iahve (Dumnezeul Vechiului Testament) scria sa nu faci chip cioplit in timp ce el cioplea tablele legii, deci sa fii atent ce citesti si sa ai un simt moral tu insusi in a citi Biblia!

anonim_4396
| Anonim explică:

Se pare ca Sfantul Apostol Pavel avea o cu totul alta parere:

"I Corinteni 1:18 Caci cuvantul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mantuim, este puterea lui Dumnezeu.

Filipeni 3:18 Caci multi, despre care v-am vorbit adeseori, iar acum va spun si plangand, se poarta ca dusmani ai crucii lui Hristos.

Coloseni 2:15 Dezbracand de putere incepatoriile si stapaniile, le-a dat de ocara in vazul tuturor, biruind asupra lor prin cruce."

Slava Domnului ca nu trebuie sa cer aprobarea sectantilor ca sa cinstesc Sfanta Cruce si sa ma inchin in adevar lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu!
Sfanta Cruce a lui Hristos a inviat un om, la aflarea ei de catre Sfanta Elena, mama imparatului Constantin cel Mare.
Sfanta Cruce e altarul pe care a fost jertfit Mielul lui Dumnezeu, Iisus Hristos cum sa nu o cinstesti?
Sfanta Cruce e datatoare de viata! Daca nu s-a fi jertfit Fiul lui Dumnezeu pe Sfanta Cruce, noi n-am fi fost niciodata rascumparati din pacate.
Daca nu cinstesti Sfanta Cruce, cum poti sa pretinzi ca-i aduci inchinare lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu?
Nu cinstesti patimile Lui, nu cinstesti Invierea Lui, nu-i cinstesti pe "prietenii si casnicii" Lui, care sunt sfintii, dar ai pretentie ca te inchini lui Dumnezeu?

| fllu07 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar cine a spus ca trebuie sa aducem inchinare lui Isus, FIUL lui Dumnezeu? Chiar el a zis in Luca 4:8 ca lui Dumnezeu sa ne inchinam. nu lui. asta este si o dovada ca Isus si Dumnezeu sunt 2 persoane diferite, si ca doctrina trinitatii este falsa.
si referitor la cruce, uite ceva interesant: „Este straniu, totuşi adevărat, că, cu mult înainte de naşterea lui Cristos şi de atunci încoace, crucea era folosită ca simbol sacru în ţări în care nu ajunseseră învăţăturile Bisericii... Grecii, care i se închinau lui Bachus, tirienii, care i se închinau lui Tamuz, caldeenii, care i se închinau lui Bel, şi scandinavii, care i se închinau lui Odin, toţi au folosit un obiect cruciform în închinarea adusă acestora." — The Cross in Ritual, Architecture, and Art, de G. S. Tyack (Londra, 1900), p. 1.

| fllu07 a răspuns (pentru anonim_4396):


1 Cor. 10:14: „Iubiţii mei fraţi, fugiţi de idolatrie!" (Un idol este un chip sau un simbol căruia i se acordă o devoţiune, o veneraţie sau o închinare deosebită.)
Ex. 20:4, 5, BC: „Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a lucrurilor care sunt sus în ceruri, sau jos pe pământ, sau în apele mai de jos decât pământul. Să nu te închini înaintea lor şi să nu le slujeşti". (Observaţi că Dumnezeu i-a interzis poporului său chiar şi să-şi facă un chip în faţa căruia să se închine.)
Este interesant ce spune o enciclopedie catolică: „Reprezentarea morţii de jertfă a lui Cristos pe Golgota nu apare în arta simbolică din primele secole creştine. Influenţaţi de interdicţia din Vechiul Testament de a nu-şi face chipuri cioplite, primii creştini erau împotriva reprezentării instrumentului Patimilor Domnului". — New Catholic Encyclopedia (1967), vol. IV, p. 486.
Referitor la creştinii din secolul întâi, o lucrare spune: „Nu era folosit crucifixul şi nici vreo reprezentare materială a crucii". — History of The Christian Church, de J. F. Hurst (New York, 1897), vol. I, p. 366.

| Moisie a răspuns (pentru anonim_4396):

Iti dai seama ce mare valoare au vorbele falsului apostol Pavel dar adevaratului sarlatan, cel care s-a remarcat prin CRIMELE pe care le-a comis impotriva sectabtilor care il urmau pe Rabinul Isus, este foarte credibil!
Esti liber sa te inchini la Christos, dar fac pariu ca habar nu ai cine este acela pe care tu il numesti Christos si nici nu cred ca te duce capul sa constientizezi ce inseamna cuvantul Christos, nu de alta dar in Biblie nu vei gasi nici cel mai mic indiciu asupra faptului ca dulgherul Isus ar fi fost UNS ca sa devina Christos, asa ca-ti se pare ca-ti vorbeste gura singura fara ca tu sa stii ce spui, lucru care se intampla intotdeauna celor care cred totul a proasta si nu stiu nici ei ce vorbesc.

anonim_4396
| Anonim explică:

Sa inteleg ca porti o scula la gat fiindca te cheama playboi? ori un fund de fufa pozata pe acolo? daca nu stii nimic despre cruce, din punct de vedere religios de ce intrebi numai prostii? te inchini tu poate la cruce, noi ortodocsii nu.noi o slavim si ne insemnam cu semnul crucii iar pentru noi inseamna multe crucea, dar nu un obiect la care sa ne inchinam ci CU CARE NE INCHINAM.

anonim_4396
| Anonim explică:

Tu faci confuzie. Crucea este simbolul crestinismului reprezentand patima, moartea si invierea Domnului. Este altarul pe care se spune ca Iisus s-a sacrificat pentru mantuirea omenirii. Este un semn de inchinare nu un obiect la care sa te inchini.

| misssuccubus a răspuns:

Vai.Cine ati mai da gandurile astea? Pe cruce Iisus a murit si a suferit, da.Dat el a suferit pentru noi. Iisus a purtat crucea si a suferit mult.Iar crucea reprezinta Duhul Sfant partea dreapta, partea stanga Sf.Maria,partea de sus Dumnezeu, iar partea care coboara il simboliszeaza pe Iisus coborand pe Pamant.