| abYgai a întrebat:

oare de ce preotii si cei care stau in slujba bisericii iau bani pentru slujbe, pentru orice fac? Isus a spus ca aceste lucruri trebuie facute fara plata Matei 10; 8. Sunteti de acord?

Răspuns Câştigător
| PorumbRodica1965 a răspuns:

Da, astia nu sunt preoti, sunt oameni de afaceri, -o clasa degradanta ce se lupta cu Dumnezeul adevarat, si stau cu toata puterea inpotriva inchinarii adevarate si-a promovarii intereselor lui Dumnezeu, a lui Isus. Preotia ca si clasa aleasa de Dumnezeu, a fost respinsa de Dumnezeu, ~in anul700 i.e.n., deci inainte de-a veni Isus pe pamant in anul 2 i.e. n.preotia existenta atunci era in ilegalitatea lui Dumnezeu. Maleahi3:5-7; Maleahi 2:13. Cei de azi, nu mai vorbim, cum am mai spus nu sunt preoti in serviciul si aprobarea lui Dumnezeu. Nu vad oamenii ce fac?, vad, dar inca mai rezista,. Observi, ei se numesc, in functii, se inalta, se preasfintesc, isi atribuie titluri de preasfinti, vor sa fie egali cu Dumnezeu. in timp ce de ochii lumii fac rugaciuni lungii dar nu-i asculta nimeni, ca dovada este si faptul ca nu li se implineste nimic. Si iti dau doar cateva exemple: se roaga la liturgie cica pentru pacea de sus, dar ei trebuie sa se roage pentru asa ceva, ei, sus este pace, cerul a fost curatit de Satan si ingerii lui., sau pentru, suna bine, este ascultata cererea lor, este pace si buna stare /este doar ura, dispret, violenta, imoralitate, crime, jafuri, morti in fiecare zi, la stiri numai asa ceva auzi, nici < O VESTE BUNA>, atunci te intreb eu, cu ce-si aduc aportul popii la bunul mers al lucrurilor, caci banii sunt prezenti la toate actiunile lor.La D-zeu ii trebuie banii lor? De fapt popia este o meserie banoasa, de ce sa n-0 practice pana mai pot, si daca isi gasesc enoriasii generosi, ei sunt actori buni pe scena lui Satan. Daca doresti ca argument citeste in Biblie in Maleahi 2:2; Matei 23 : tot. Daca doresti mai vorbim>

| HDeNiSaR a răspuns (pentru PorumbRodica1965):

De acord!
preoţi ar trebui să fie un exemplu nu să îndemne ei înşisi la imoralitate, faima etc!

23 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

De ce? De escroci.
Primesc şi de la stat din taxele şi impozitele plătite de oameni, cerşesc şi prin biserici şi la fel şi fel de slujbe. Nici nu te înmormântează fără bani...hoţii Domnului!

| Zazu a răspuns (pentru NOname):

Eh! a avut si Domnul un moment de slabicune lumeasca, cand a pomenit de zeciuiala.

| NOname a răspuns (pentru Zazu):

:)) Ei, cum s-au fi descurcat mafioţii fără capul mafiei?
...şi a creat omul un dumnezeu după chipul şi asemănarea sa...

http://youtu.be/6RT6rL2UroE
"...but He loves you.
He loves you and He needs money!
He always needs money!" :))

| danay72 a răspuns:

Asa e, de fapt in adevarata religie totul e sustinut prin donatii, urmand modelul crestinilor din primul secol. 2corinteni9:7. www.jw.org

| milan9 a răspuns:

Toate cultele primesc, nu? Majoritatea chiar zeciuiala- lucru care inseamna de 10 de 100 de ori mai mult deccat un credincios "obisnuit".

| Inferno a răspuns (pentru milan9):

Faptul ca toate cultele procedeaza in acest fel este irelevant.
Argumentatia este eronata, ai comis o eroare de logica.

| milan9 a răspuns (pentru Inferno):

I Corinteni 9, 14 - Tot aşa a poruncit şi Domnul celor ce propovăduiesc Evanghelia, ca să trăiască din Evanghelie.

| Inferno a răspuns (pentru milan9):

Irelevant.

| milan9 a răspuns:

Si apostolii, si ucenicii lor primeau ceea ce li se oferea pentru continuarea misiunii lor:
- Luca 10, 7-,, Şi în această casă rămâneţi, mâncând şi bând cele ce vă vor da, căci vrednic este lucrătorul de plata sa."
- I Corinteni 9, 7 -,, Cine slujeşte vreodată, în oaste, cu solda lui? Cine sădeşte vie şi nu mănâncă din roada ei? Sau cine paşte o turmă şi nu mănâncă din laptele turmei?
I Corinteni 9, 9 - Căci în Legea lui Moise este scris: "Să nu legi gura boului care treieră". Oare de boi se îngrijeşte Dumnezeu?
I Corinteni 9, 13 - Au nu ştiţi că cei ce săvârşesc cele sfinte mănâncă de la templu şi cei ce slujesc altarului au parte de la altar?
I Corinteni 9, 14 - Tot aşa a poruncit şi Domnul celor ce propovăduiesc Evanghelia, ca să trăiască din Evanghelie.

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Preotia nu a fost "respinsa de Dumnezeu" ci CONFIRMATA si INSTITUITA acesta:

- NOUL TESTAMENT despre preoţi:
1). -Iacov 5, 14 :"Este cineva bolnav între voi? Să cheme PREOŢII BISERICII (categorie aparte deci) şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn in numele Domnului."
2). - Timotei 5, 17:"Preoţii, care îşi ţin bine DREGĂTORIA, să se învrednicească de îndoită cinste, mai ales cei care se ostenesc cu cuvântul şi cu învăţătura."
3). - I Timotei 4, 14: "Nu fi nepăsător faţă de HARUL CARE ESTE ÎNTRU TINE, care ţi s-a dat prin proorocie, cu punerea mâinilor MAI-MARILOR PREOŢILOR (transmiterea SPECIALĂ a harului- făcută doar în cazul preoţilor)."
4). -I Petru 5, 1-2: "Pe PREOŢII CEI DINTRE VOI (doar unii aveau această misiune harică, nu toţi!) îi rog ca unul ce sunt împreună preot şi martor al patimilor lui Hristos si partas al slavei celei ce va să se descopere. Pastoriţi turma lui Dumnezeu, dată în paza voastră, cercetând-o nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu, nu pentru câstig urât, ci din dragoste."

5). -Tit l, 5: "Pentru aceasta te-am lăsat în Creta, ca să îndreptezi cele ce mai lipsesc şi să aşezi PREOŢI PRIN CETĂŢI (doar unii erau numiţi preoţi), precum ţi-am rânduit."
6). -Ioan 20, 21-23:,,Şi zicând acestea, a suflat asupra lor şi le-a zis: LUAŢI DUH SFÂNT; Cărora VEŢI IERTA PĂCATELE se vor ierta şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute."
7). - Timotei 5, 22: "NU-ŢI PUNE MÂINILE DEGRABĂ PE NIMENI (gest prin care episcopii transmiteau harul), nici nu te face părtaş la păcatele altora. Păstrează-te curat. (consacrarea preotului era o acţiune HARICĂ- transmitere de HAR)"
8). -I Tim.1, 14:,, Comoara cea buna ce ti s-a incredintat, pazeste-o cu ajutorul Sfântului Duh, care sălăşluieşte întru noi."
9). -Faptele Apostolilor l4.23:,,Şi hirotonindu-le preoţi in fiecare biserică, rugâdu-se cu postiri, i-au încredinţat pe ei Domnului în care crezuseră."
10). -II loan 1.1:,,Preotul, către aleasa Doamnă (Biserica) şi către fiii ei, pe care eu îi iubesc întru adevăr şi nu numai eu, ci şi toţi care au cunoscut adevărul."
11). -I Timotei 6, 20:,, O, Timotei, păzeşte comoara ce ţi s-a încredinţat, depărtându-te de vorbirile desarte şi lumeşti şi de împotrivirile ştiinţei mincinoase."
12). -Fapte 11, 30 :..."Ceea ce au şi făcut, trimiţând preoţilor prin mâna lui Barnaba şi a lui Saul."
13). -I Timotei 5, 19;,, Pâră împotriva preotului să nu primeşti, fără numai de la doi sau de la trei martori."
14). Şi cuvântul lui Dumnezeu creştea, şi se înmulţea foarte numărul ucenicilor în Ierusalim, încă şi mulţime de preoţi erau supuşi credinţei.
15). -Fapte 20.17:,,Şi trimiţând din Milet la Efes, a chemat la sine pe preoţii Bisericii."
16).-Evrei 7,24:,,Aici însă, Iisus, prin aceea că rămâne în veac, are o preoţie netrecătoare (veşnică)".
17). – Evrei 6, 2:..."A învăţăturii despre botezuri, despre punerea mâinilor (ritual de transmiterea a harului preoţilor), despre învierea morţilor şi despre judecata veşnică."

- NOUL TESTAMENT despre episcopi (mitropolitul şi patriarhul având tot harul de episcopi, diferenţa de titulatură ţinând doar de organizare administrativă):
1). -Fapte 20, 28:,, Drept aceea, luaţi aminte de voi şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câstigat-o cu însuşi sângele Său."
2). -I Timotei 3, 2:,, Se cuvine, dar, ca episcopul să fie fără de prihană, bărbat al unei singure femei, veghetor, înţelept, cuviincios, iubitor de străini, destoinic să înveţe pe alţii."
3). -I Timotei 3, 6: "Episcopul să nu fie de curând botezat, ca nu cumva, trufindu-se, să cadă în osânda diavolului."


NOUL TESTAMENT despre diaconi:
1). -I Timotei 3, 10:,, Dar şi aceştia să fie mai întâi puşi la încercare, apoi, dacă se dovedesc fără prihană, să fie diaconiţi."
2). -I Timotei 3, 8-9 :,, Diaconii, de asemenea, trebuie să fie cucernici, nu vorbind în două feluri, nu dedaţi la vin mult, neagonisitori de câştig urât, păstrând taina credinţei în cuget curat."
3). -I Timotei 3, 12:,, Diaconii să fie bărbaţi ai unei singure femei, să-şi chivernisească bine casele si pe copiii lor."
4). -Faptele Apostolilor 6, 6: "Pe care i-au pus înaintea apostolilor, şi ei, rugându-se şi-au pus mâinile peste ei ( i-au hirotonit diaconi)." Etc...

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

Personal cred ca sectele plătitoare de zeciuială mai bine nici nu ar mai face gargara vorbind despre bani! happy
Un "credincios" care nu frecventeaza Biserica ofera poate intr-o viata ceea ce o secta ii cere unui adept intr-o luna...

| milan9 a răspuns:

Si iata cum Biserica poate deveni victima unor simulari grave (a celor care si devin cei mai mari dusmani ai Bisericii):
"Am întrebat un coleg de servici de ce îşi dă băiatul la teologie, iar răspunsul a fost scurt şi clar:
este o meserie banoasa si fara munca." (bine ca nu sunt multi parinti de seminaristi cu "mentalitatea" aceasta sad )
Cu 40% de la stat din care platesc toate impozitele salariale catre stat si catre episcopie- nici "banoasa" nu mai e- mai ales pentru cei care au 30-40 de familii in parohie.
Bine, nu sunt toti cu situatia asta... happy

| milan9 a răspuns (pentru milan9):

"Donatiile" catre anumite culte nu sunt decat tot o forma de zeciuiala, de obligativitate mascata; sad
Consistenta mare a "contributiei" continua sa fie miza adunarii de noi adepti...

| relian a răspuns:

Asa si preotului aluia cinei da sa manince Dzeu? Cine ii da de incaltat de imbracat cine ii creste copii si asa mai departe? Cine ii da locuinta bla bla.Nu mai puneti frate botul la Isus ca aia e poveste.Cum poate cineva sa faca ceva moca ce ala traieste cu aer sau cum? Deci ia-o asa cum este generala chestia ca preotul nu are salariu pentru ca doar in Romania si Rusia se mai intimpla asa ceva, deci in rest preotii fac rost de bani de la enoriasi de la cei care doneaza etc. Daca el ar munci vorba vine ca tot un job este pe gratis pai cum sar descurca? Intr-adevar in Romania unde au salarii normal ar fi sa nu ia bani de la nimeni.Sau daca ar lua bani sa ia de la cine are prea multi si sa ajute pe aia amaraiti saraci.Sa le dea de mincare sa le repare la batrini cosmeliile si asa mai departe.Asta trebuie sa faca de fapt un preot cu o parte din bani si mai ales cu banii donati de cei bogati.Dar daca e sa te iei dupa biblie acolo aia de multe ori bat cimpii.Dar citeste in VT sa vezi ce zice Dze vorba vine ca fiecare trebuie sa plateasca catre popa zecioala sa le ia haine sa le duca animale mincare chestii trestii.Tocami de aia ca preotii doar dau din gura toata ziua, munca fizica pentru ei este straina si normal ca trebuie sa se lafaiasca sa nu aibe griji.Deci aia din slujba bisericii iau bani pentru ca biserica le cere sa ia bani si normal ca si ei iau de la biserica.Adica adu bani daca vrei sa iei salariu.

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

Da, ia sa muncesti o viata degeaba, si pe urma sa vorbesti

| oprescudorin11 a răspuns:

Preotii trebuie sa manance si ei. Daca le da cineva e urat sa nu primeasca. Daca in schimb conditioneaza slujba respectiva prin bani, atunci intra in functiune 10; 8 din Matei. Ca si la doctori.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Fiindca,preotii trebuie sa traiasca dupa, obiectul muncii lor.adica evanghelia.doctorii,vindeca,brutarii coc, mecanicii repara, preotii predica.in afara de asta mai si alte preocupari spirituale,de care multi oameni au nevoie. Iisus a spus, despre cei ce au diferite daruri duhovnicesti, sa nu le foloseasca pentru bani, ci pentru a face bine oamenilor fiindca; fara plata a-ti primit, fara plata sa dati.

| Voidwithin a răspuns:

Aceia sunt apostolii alesi De Iisus nu de seminarele de teologie.

| milan9 a răspuns (pentru Voidwithin):

Prin transmitere de har au fost trimisi apostolii, tot prin transmitere de har apostolii au trimis in lume episcopii si preotia crestina happy

| ada92 a răspuns:

Buna intrebare. Pentru ca unii se cred mai mari decat apostolii care predicau in fiecare zi totusi faceau acest lucru pe cont propriu: "muncind noapte si zi, ca sa nu va impovaram cu cheltuieli mari pe niciunul dintre voi"
1 Tes. 2:9 cand Pavel a mers intr-o regiune oarecare ca sa predice el s-a ingrijit de propriile sale necesitati materiale‚ lucrand la confectionarea de corturi. El nu a asteptat ca altii sa se ingrijeasca de necesitatile sale Fapte 18:1–4;; 1 Cor. 9:18
Asa cum a avertizat Dumnezeu in Mica 3:11-12 "Căpeteniile lui judecă pentru mită, preoţii lui dau învăţătură pentru plată, iar profeţii lui practică ghicitoria pentru bani. Totuşi, ei continuă să se sprijine pe Dumnezeu, zicând: „Nu este Dumnezeu în mijlocul nostru? Nicio nenorocire nu va veni peste noi!".
Dupa parerea mea cei care vor sa-i slujeasca lui Dumnezeu trebuie sa faca acest lucru de bunavoie si in mod voluntar, nu pentru bani, toata saptamana ar avea timp pentru a-si castiga existenta muncind asa cum face toata lumea, daca nu le ajunge salariul... si nu pentru orice pas sa ceara bani

| Fraierul a răspuns:

Eu zic sa nu mai primeasca deloc bani, si sa traiasca cu rugaciuni catre Dumnezeu in fiecare zi. Asa e mai bine?

| kdeta a răspuns:

Bai. suntem intr-un secol unde oamenii prea putin mai au harul domnului de a face minuni spre vindecare.si suntem intru-n secol unde ca sa poti traaii trebuie sa lucrezii undeva.Si suntem intr-un secol unde desii unii stau degeaba si castiga mii si mii de miliarde de euro nu trebuie sa judecam pe altul ca traieeste mai bine, pentru ca toate pana la urma sunt cum vrea bunul dumnezeu ..si ce crezi si eu am momente cand ma piss pe totii, dar o fac mai aless atuncii cand eu nu prea am pentru ca atunci cand ai nu mai stai sa te gandesti ca altu n-are