| superpissy40 a întrebat:

Am trei intrebari pentru voi:

1. Exista viata dupa moarte?(Daca da, va rog sa-mi explicati)

2.Cum este sa fii mort?(La fel, explica-mi)

3.Cand ajungi in rai sau in iad, chiar auzi si vezi cu proprii tai ochi tot ce vezi acolo sau cum?(La fel, explicati-mi)

Multumesc! Scuze de categorie!(chiar nu stiam unde sa pun intrebarea)

Răspuns Câştigător
| V3ra a răspuns:

Da exista viata dupa moarte(vezi Cartile sfinte), dar nu cum poate crezi tu adica ca pe pamant, este raiul-fericirea si iadul-tristetea vesnica.
Sa-ti zic ceva ce s-a intamplat acum cativa ani:era un calugar bolnav care statea de 10 ani la pat si se tot ruga la Dumnezeu:ori il vindeca ori il ia pe lumea cealalta ca nu mai poate suferi in halul asta.Si dupa multe rugi catre El, i-a aparut un inger si l-a intrebat ce alege si anume sa mai sufere 10 ani pe pamant sau sa se duca pentru 1 ora in iad.Calugarul s-a gandit si i-a raspuns ca prefera 1 ora in iad, si atunci a murit iar sufletul sau a fost luat de inger si dus in iad. Dupa vreo 15 min a venit ingerul la el sa vada ce mai face, iar calugarul cand l-a vazut a inceput sa'i zica:"Nu credeam ca o fata ingereasca poate minti in halul asta, pai bine ingere mi-ai zis ca ma lasi 1 ora in iad si tu vii la mine peste 100 de ani?", iar ingerul i-a raspuns:"Dar nu am mintit Ioane, au trecut abia 15 minute, mai ai inca 3 sferturi de ora de stat in iad". Cand a auzit asta calugarul a inceput sa planga si sa-i zica sa-l duca inapoi pe pamant sa sufere nu 10 ani ci 50 de ani sau cat vrea Dumnezeu decat sa mai stea o sec in iad. Iar ingerul l-a dus inapoi in trup!
Si sa nu crezi ca iti zic povesti! Calugarul respectiv a scris despre asta mai tarziu ca toata lumea sa creada!

19 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Da,exista.
Moarta inca nu am fost,dar daca ai siguranta mantuirii, nu trebuie sa iti faci griji.
Atunci vom avea un trup de slava, asemenea ingerilor.

| XxXBlackVampireXxX a răspuns:

1.nu
2.Nu stim, nu s-a intors nimeni din morti ca sa ne spuna dar, poate fi asemanat cu un somn adanc in care nu visezi.
3.Cum cu propii tai ochii, daca sufletul a parasit corpul prin urmare si ochii?

P.S: Dupa moarte stam sub pamant cu coropisniteledevil

Răspuns utilizator avertizat
Apache
| Apache a răspuns:

...hai sa va vad cum raspundeti la astea!
* isi ia popcornul...*

| Ecea a răspuns:

1. Nu!
2. Puti si faci viermi.
3. Nu exista asa ceva.

| aliceinchains a răspuns:

Am eu o întrebare pentru tine: ai 10 ani?

| Danutza27 a răspuns:

Este dificil de raspuns dar vezi ca o sa gaseti niste experiente ciudate traite de unii aflati in moarte clinica (in spital ) pentru un timp scurt apoi resuscitati.Ce or fi trait si vazut nu stiu dar cert este ca toti au cautat calea Bisericii si considera fiecare zi primita ca un dar de la Dumnezeu.Mai citeste si tu din Sf Scriptura dar o iei din scoarta in scoarta si garantat gasesti niste raspunsuri.Mai si pe la NT unde Mintuitorul se ruga pe muntele... si linga el statea Sf Moise si Sf Ilie sper sa nu ma insel, eu sunt convins ca nu se priveau ci mai schimbau si 2-3 vorbe.O sa mai gasesti ca un Sf a fost ridicat la Cer in carne si oase Sf Pr Ilie Concluzie Uite ce spunea Parintele Cleopa care odihneste la Domnul.Biblia este fintina cu apa cea mai buna. Vine omul insetat unul se arunca in fintina si pierdut este, altul vede o caldare scoate apa dar o ridica deasupra capului deschide gura ia 3 gituri de apa restul varsat pe jos pierdut si el.Altul cu scaun la cap scoate caldarea de apa vede si o cana legata cu lant ca cele de la fintinile de la tara baga cana in caldare si incepe sa bea cu inghitituri mici pe indelete, si tot asa.
Vezi ca sunt unii care zic "cititul dauneaza grav sanatatii"nu te face asemeni lor. Poti sa mergi si la Biserica sa ceri cuvint de invatatura, Ai cuvintul meu ca nu te jupoaie de vie.In fond este libera ta alegere Dumnezeu a lasat minte si fiecare o foloseste cum vrea. Fiecare va da socoteala pentru timpul cheltuit.

| nesuferit a răspuns:

1.nu exista viata dupa moarte, dupa ce ai murit cel mai probabil vei avea un vis, un fel de retrospectiva a vietii

2.cum e sa fii mor?, ca si cum ai fi adormit... nu prea simti multe

3.eu nu cred ca exista asa ceva, dar totusi daca as presupune ca ar exista, cu siguranta nu fei fi sub forma materiala, deci nu vei putea vedea cu proprii tai ochi

| DenisejUSTmE a răspuns:

Nu! Chiar ai ales bine!
1. Exista doar daca ai viata vesnica de la Dumnezeu.

2.Nu stiu asta pentru ca nu am murit, dar cred ca esti mort nu mai simti nimic, nu mai gandesti nimic, esti mort.

3.Da! Cand ajungi in iad cu siguranta o sa vezi numai flacari si focul acela nu te face cenusa, sti atunci cand te arzi te ustura rau asa este si in iad, nu mori, doar stai sa suporti flacarile usturatoare.
Cand ajungi in rai o sa vezi pe Dumnezeu sezand pe tron, pe Fiul Sau sezand la dreapta Lui, numai ingeri, oameni cu haine albe care canta impreuna cu ingerii, multa lumina, acolo nu va mai fi nevoie de soare caci va lumina Isus Hristos.

| ΔH a răspuns:

O sa-ti zic peste cativa ani.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

1. Nu exista, dupa moarte creierul isi opreste functiile, iar celulele mor una cate una.
2. Inainte de a te fii nascut nu existai, cam aceeasi senzatie. O alta varianta ar fi cand dormi, poate fii comparabil cu un somn fara visuri si simturi. Nu esti constient de valoarea timpului.
3. In timpul mortii este cel mai greu moment pentru ca oxigenul nu mai ajunge la creier, iar atunci vezi tot felul de lucruri. Totul se petrece in creier.
@sunshine99
Mai citeste ceva medicina si lasa religia ca te tampesti.

| Danutza27 a răspuns (pentru anonim_4396):

Sa te duci in Siberia la rusi (au un spital pentru chirurgia inimii) si sa le explici lor teoria asta si o sa te ia doctorii cu pietroaie scuze bulgari de zapada

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai tinand cont de textele biblice exista viata vesnica dupa moarte.
Pai in primele 20 de secunde de cand inima s-a oprit,simturile incep sa nu mai functioneze, ultimul simt care cedeaza ar fi auzul, dupa anumite cercetari.
La a 3-a intrebare, nu cred ca e nimeni in masura sa raspunda.

| shadow72 a răspuns:

De indata ce aflu te anunt

| M.G.R a răspuns:

2 metri sub pamant si atat

Răspuns utilizator avertizat
| AnkuEmil a răspuns:

Nu poate nimeni de pe TPU sa iti explice cum este sa fii mort.dar sa stii ca exista viata dupa moarte de asta sa nu te indoiesti niciodata chiar daca nu iti explica nimeni. pentru ca nimeni nu poate sa iti explice cum este dupa moarte decat persoanele moarte

| smekermarius a răspuns:

Habar nu am du-te si vezi si ne zici si noua rolling on the floor
Era o gluma
Nu cred ca stie cineva raspunsul la intrebarea ta

| IcsDe a răspuns:

Da, uite eu am înviat din morţi dar nu vreau să îţi spun că nu am chef!